Türk Yapımı Oyunlar: Oyun Sektöründe Biz De Varız Dedirten 10 Oyun

Oyun sektörü yalnızca insanların boş zamanlarında vakit geçirmesini sağlamıyor. Kimi insanlar bu oyunların üretimi ve testi için çalışırken kimi insanlar bu oyunları profesyonel bir şekilde oynayarak para kazanıyor. Kısacası bu sektör milyonların ekmek yediği bir tekne olma özelliğinde. Son zamanlarda gelişen ve büyüyen oyun dünyasında Türk yapımlarının da yer aldığını görüyoruz. Bu oyunların bazıları istediği reaksiyonu alırken bazıları olumsuz eleştirilere maruz kalıyor. Bu kadar büyük bir sektörde bazı Türk yapımı oyunlar biz de varız dedirtti! Peki en iyi türklerin yaptığı oyunlar hangileri? Gelin birlikte bakalım.

En beğenilen Türk yapımı oyunlar:

  • Tartarus
  • Crysis Serisi
  • Far Cry
  • Conarium
  • Macrotis: A Mother’s Journey
  • The Prison Game
  • Potentia
  • Ronin: Two Souls
  • Soldiers of the Universe
  • Clown House

1) Tartarus

Tartarus, son zamanlarda karşımıza çıkan en iyi Türk yapımı oyunlardan birisi. Abyss Game Works tarafından geliştirilen bu oyunun hikayesi gelecekte geçiyor. Tek kişi ile oynanan aksiyon dolu bulmaca oyunu kendisine hayran bırakacak kadar güzel grafiklere sahip. 

Oyundaki karakterimiz uzaydaki bir maden araştırma gemisinde yer alıyor. Tartarus isimli bu gemide işler çok da yolunda gitmiyor ve problemleri çözmek bize kalıyor!

Bu oyunu Steam’de bulabilirsiniz. İlgilisi için şöyle bırakalım: TARTARUS 


2) Crysis Serisi

Crysis serisi, çıkış yaptığı dönemde sistem gereksinimlerini en çok zorlayan oyunların başında geliyordu. Nitekim her yeni çıkış yaptığı sene de zorlamaya devam ediyor.  Türk yapımı oyunlar listemizin belki de en popüler oyunlarından biri.

Bu seri direkt olarak Türkiye’de geliştirilmemiştir. Fakat seriyi geliştiren şirketin kurucu ortakları 3 Türk kardeş. Bu sebeple listemizde yer alan Crysis’in gerçek üstü hikayesi size muhteşem bir deneyim sunacak. 

CRYSIS


3) Far Cry I

Crysis serisini geliştiren aynı 3 Türk kardeşin şirketi tarafından üretilen bir oyun. Serinin diğer oyunlarını başka bir şirket geliştirmiş olsa da ilk oyun ile getirdiği ses onu bu listeye dahil etmemizi sağlıyor.

Nişancı olarak çeşitli görevleri tamamladığımız bu oyun serisinin 6’ncısı merakla bekleniyor.

FAR CRY – I


4) Conarium

Bu oyun, Amerikalı çok ünlü korku yazarı olan H.P. Lovercraft’ın “At the Mountains of Madness” isimli kitabından esinlenilmşitir. Oyun kitapta anlatılanların devamı niteliğinde tasvir edilmiştir. Ana karakterimiz Frank Gilman, oyunun en başında hiçbir şeyi hatırlamıyor ve asla tanıyamadığı bir odada uyanıyor. Sonrası malum, Frank Gilman siz oluyorsunuz ve enfes bir oyunun içinde kendinizi buluyorsunuz.

Böylece Conarium, Türk yapımı oyunlar denince akla gelenler arasında yer alıyor.

CONARIUM


5) Macrotis: A Mother’s Journey

Türk geliştiricilerden oluşan Proud Dinosours’un bu oyunu platform ve bulmaca türünde bir oyun. Başarılı görsellere sahip olan yapımda bir anne kaybolan yavrularını arıyor. 

Çok büyük bir başarı yakalayamamış olsa da tasarımları oldukça başarılı bu oyunun oynama tarzı; Little Nightmares’e benziyor denebilir.

MACROTIS: A MOTHER’S JOURNEY


6) The Prison Game

Oyunun temel amacı hayatta kalmak. Hapishanedeki bir mahkum olarak belirli şehirlere gönderiliyorsunuz ve hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Oyun tek kişilik oynanabildiği gibi multiplayer seçeneği de var. Bu sayede oldukça rekabetçi bir platform oluşturuyor.

Sizin dışınızda başka mahkumlar da sizinle birlikte aynı şehre atılıyor. E tehlikelerden birisi de bu zaten!

Oldukça güzel grafiklere sahip olan bu türk yapımı oyunun linkini şöyle bırakalım:

THE PRISON GAME


7) Potentia

Türk yapımı Potentia oyunu, 2021 yılının ilk aylarında çıkışını yaptı. Post apokaliptik bir aksiyon oyunu olarak piyasaya sürüldü. Kimsenin hayatta olmadığı bir dünyada geçen oyun, Wily Pumpkin isimli Türk bir oyun şirketi tarafından geliştirildi. 

Türkçe seslendirme desteği bulunan Potentia’nın grafikleri ise oldukça ilgi çekici. 

Oyunun nasıl olduğunu görmek isterseniz ücretsiz şekilde demosunu indirebilme seçeneğiniz de bulunuyor.

POTENTIA


8) Ronin: Two Souls

Oyunda samuray olmaya kendisini adayan Kenji karakterinin gelişimi yer alıyor. Ronin: Two Souls oyunu M11 Studios tarafından 2021 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu oyunda verdiğimiz kararlar, hikayeyi oldukça etkiliyor. Örneğin karşınıza çıkan köylülere oldukça saygılı davranmalısınız. Bu ve bunun gibi durumlar sizin sonraki oyuna geçişinizi etkileyecek dinamiklere sahip şekilde dizayn edilmiş.

RONIN: TWO SOULS


9) Soldiers of the Universe

Soldiers of the Universe oyunu, Rocwise Entertainment isimli Türk oyun firması tarafından geliştirilmiştir. Ülkemiz gündeminden oldukça aşina olduğumuz kimi operasyonlara bu oyunda yer verilmiştir. Cizre Operasyonu, Nusaybin Operasyonu, Cerablus Operasyonu, El-Bab Operasyonu ve Sultanahmet Operasyonu isimli 5 adet görevi bulunuyor.

Verilen görevlerde amaç verilen emirler doğrultusunda karşınıza çıkanları alt etmek. Oyunun bir de eşli versiyonu bulunuyor. Oyunun ana karakterinin ismi: Hakan Kahraman. Hikayede, Türkiye’nin gizli askerleri konusunda görev yapan Akıncı Beyleri bulunuyor. Bunlardan birisi ana karakterin babası. 15 Temmuz olayları sırasında babasından telefon alan Hakan, babasının vurulduğunu duyuyor ve hemen ülkeye geri dönüyor. Hikaye de böylece başlıyor.

İlgilisine: SOLDIERS OF THE UNIVERSE


10) Clown House

Türk yapımı oyunlar arasında olan Clown House, ücretsiz oynanabilen bir korku oyunudur. Çok iyi eleştiriler almamış olan Aslan Game Studio tarafından piyasaya sürülen bu oyun, oyun sektöründe biz de varız dememize yetiyor. 

Umarız çıkacağını çok önceden duyurdukları oyunun ikinci serisinde daha zorlayıcı bir hikayeyle gelirler ve oyun süresini uzun tutarlar! Listemizde yer vermemizin sebebi konusu güzel olan bir oyunun daha keyifli hale getirilmesini temenni etmemiz diyebiliriz. Yoksa listedeki diğer oyunların oldukça gerisindeki bir oyun. Daha birçok Türk yapımı oyun bulunuyor olsa da listemizde 10 tanesine yer verdik. Önerdikleriniz varsa yorumlarda buluşabiliriz! Kim bilir belki serinin ikinci yazısı gelir! 🙂

CLOWN HOUSE


Dünyanın Enleri: Dünyanın En Derin Noktasından En Yükseğe Yolculuk

Sürpriz Sonuyla Ters Köşe Yapan En İyi 30 Film

 

Kategoriler: Başarı, Dijital

Yorumlar (0) Yorum Yap

/