Girişimciler için Ev Ofisinin Avantaj ve Dezavantajları

 
 
 
 
 
 
 
 
 

MoneyTips.com’un, işletmelerini ev ofislerinden yöneten 160 başarılı Amerikalının son anketine göre, girişimcilerin %97’si evde çalışmaktan hoşlanıyor ve çoğu o kadar keyif alıyor ki %54’ü evden sadece bir mil uzakta ücretsiz çalışma alanı teklifini reddediyorlar. O %54’ün içinde misin? Bir girişimci olarak, bir ev ofis çalışanı olup olmadığınıza nasıl karar verirdiniz? Girişimciler için bir ev ofisine sahip olmanın avantaj ve dezavantajlarına bir göz atalım.
Bir ev ofisinin ilk avantajı fiyattır, hiçbir kira ödemeyecek ve biraz düzenlemeyle verimli bir ortam elde edeceksiniz. Bir girişimci için, fiyat en önemli durumlardan biridir, bu nedenle öncelikleriniz hakkında iki kez düşünün. İkincisi, mutfağınıza yakın olacaksınız ve ne isterseniz onu birkaç adımda elde edebilirsiniz. Eğer bir mutfak insanıysanız, muhtemelen bir ev ofisi insanısınız da.

İkinci avantaj ise rahatlık bölgesinde olmanız. Ev ofisindeyken harika yada şık görünmek zorunda değilsiniz, dışarı çıkmak için hazırlanmadığınızdan dolayı bir miktar zaman kazanırsınız ve bazı durumlarda beş dakikalık uyku değerli olabilir. Zaman girişimciler için değerlidir, kazandığınız zamanın tadını çıkarın. 

Üçüncü avantaj sesiz bir ev ofisidir. Bir girişimci için sessiz bir ortam verimli olmak adına çok önemlidir. İyi çalışma alanları sessizliği sağlıyor ama yine de birkaç kişiyle birlikte ev ofisiniz gibi yalnızlık sessizliği kesin olarak sağlanamıyor. 
Son avantaj is programınızda esnek olabilmektir. Ev ofisinde çalışırken istediğiniz saatte çalışabileceksiniz. Egzersiz, ebeveynlik, kişisel ilgi alanları vb. dahil olmak üzere programınızı hazırlayabilir ve evdeyken yapabilirsiniz. Bir girişimci olarak, muhtemelen bu esnek programlara minnettar olacaksınız.
Peki ya eksileri? Her şeyden önce sosyal bir kişiyseniz, üretken hissediyor olsanız bile, konuşma eksikliği sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Ve unutmayın, çalışırken telefonunuzda olmamalısınız. Yani bir dışa dönükseniz, verimli bir çalışma yolu olmayabilir. 
İkinci olarak, yatağınız size çok yakın olduğunda, elbette sizi küçük bir şekerleme yapmaya ve artmış bir enerjiyle işe geri dönmeye çağıracaktır. Ancak, ne yazık ki, o şekilde olmaz, Bu nedenle yatağınızın sizin evdeki en kötü düşmanlarınızdan biri olduğunu unutmayın.
Ev ofisinin üçüncü dezavantajı, evin kendisidir. Örneğin, görüşmeniz gereken müşterileriniz olduğunda, onları evde görüşme yapmaya çağırmak uygun olmayacaktır. Bu nedenle, böyle durumlarda çalışma alanlarından yer kiralamayı deneyin, bu çok profesyonel görünecektir. Ya da bir girişimci olarak, sürekli ağ kurmaya devam etmeniz gerekebilir. Kabuğunuzdan çıkmalı ve ağınızı genişletmek için insanlarla sosyalleşmelisiniz. Sonunda, çalışan insanlar sizi üretken olmaya ve daha çok çalışmaya zorlayabilir. Sahip oldukları konsantrasyon bulaşıcıdır. Bu yüzden hepimiz öğrenciyken kütüphanelerde çalışıyorduk, değil mi? Konsantrasyon eksikliğiniz varsa, başlangıçta girişimci olarak bir ev ofisine sahip olmak, eski günlerinize geri dönmenize ve verimli çalışmanıza engel olabilir. 
Artıları veya eksileri olarak kabul edebileceğiniz başka birçok olasılık vardır, bu nedenle neye ihtiyacınız olduğunu ve ne istediğinizi anlamak için zaman ayırın. Bu ilk adımınızı sağlıklı bir şekilde atmanıza yardımcı olacak ve her iki seçeneği de deneyerek zaman kaybetmeyeceksiniz. Zaman içinde, yaptığınız seçim, nasıl daha üretken ve motive olduğunuzu anladıkça değişebilir, bu nedenle başlangıçta ne yapacağınızdan emin değilseniz endişelenmeyin. Sonunda olman gereken yere varacaksın.
Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version