Dijital Gelecek

Murat selim

Murat selim

Araştırmacı, bilgi paylaşan

  Dijital bir geleceğe doğru gidiyoruz. İnsanlık olarak büyük bir geçiş dönemine adım atacağız. Teknoloji ilerliyor, dünya değişiyor, zaman bizi farklı bir yöne doğru itiyor. Herkes bu dijital gelecekten bahsediyor ve her yerde konuşuluyor. Yeni kavramlar üretiliyor. Endüstri 4.0, Toplum 5.0 ve bambaşka tanımlar ortaya çıkıyor. Biz de dijital geleceğin, dijital ve teknoloji yönünü biraz konuşalım. Yapay Zeka, Büyük veri, Robotlar, Nesnelerin interneti, 3D yazıcılar, Sanal dünya, Arttırılmış gerçeklik ve en önemlisi de merkeziyetsiz olan Blokzincir ve dağıtık veritabanı teknolojileri, geleceğin en önemli teknolojileri arasında yer alarak, toplumları kökünden değiştirecek. Toplumlar bu teknoloji sayesinde kendi yeteneklerini ve özgürlüklerini kazana bilecekler. Bu teknoloji üzerinde farklı-farklı kripto paralar ile üretimin tabana yayılması ve insanların girişimcilik ekosistemine dahil olması ile çok geniş fırsatlar ortaya çıkıyor. Bu fırsatları değerlendiren insanlar, şimdiden dijital geleceyin temellerini atıyorlar. Futuristik kitaplar yazan, günümüz dünyasını ve geleceyin dünyasını öngören Alvin Toffler, gelecek dünyada insanın değerini öne çıkarmış bir yazardır. Özellikle de bir kitabında, yeni gelen döneme 3. dalga uygarlığı ismi vermiştir. Geleceyin nasıl olacağını merak edenler, Alvin Tofflerin kitaplarını mutlaka okumaları gerekiyor.
  İnsanlar kendi dünyalarını bambaşka bir seviyeye taşıyacaklar. Dijital geleceğin adil ve paylaşımlı olması için bu teknolojileri çok iyi kullanmak ve insanların faydasına olmasını sağlamaktır. Burada esas görev gençlere ve yeni Z kuşağına düşüyor. Gençler bu alana yönelmeli ve yepyeni bir dünyaya adım atmak için Multidisipliner olmalılar. Önlerinde büyük bir fırsat var. Dünya değişiyor ve yeni bir çağ başlıyor.

  Bu yeni dönem bize doğayı yok etmeden, nasıl kendi yaşamımıza uygun hale getireceğimizi öğretecek. Yeni teknolojileri doğaya uyumlu nasıl kullanabiliriz, artık öğrenme vakti geldi. Aslında tarihimizde adil ve doğayı koruyan bir sistemimiz var idi. Bu sistem Ahilik sistemi olmuş ve bize çok faydası dokunmuştur. Ahilik sistemi paylaşım ekonomisini insanlar arasında uygulayarak, dağıtık bir dünyayı inşa etmiştir. Bu sistemi günümüzün yeni teknolojileri ile, esasende merkeziyetsiz Blokzincir teknolojisi ile birleştire bilirsek, o zaman daha adil ve doğaya saygılı bir dünya yaratabiliriz. Ekolojik evler ve tarımın teknoloji ile daha da verimli hale gelmesi ile yeni dağıtık bir sistemi olan ekolojik köylerden oluşan bir dünya yaratabiliriz. Geleceyin sanatı doğadan çıkacak. Kendi-kendine yeten toplumlar, dijital geleceyin liderleri olacaklar. Böyle bir dünyada hiçbir şekilde adaletsizlik ortaya çıkmayacaktır. Bu yeni dönem insana değerini hissettirecektir…

#Dijital gelecek

#Dijital dünya 

#Girişimcilik
#Blokzincir teknolojisi
Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/