Sözcüklerin Gücü
İletişimin gücü yadsınamaz değil mi? Hayatımızın her alanında temel taşlardan olan iletişim, sözcüklerin gücü ile etkili olmakta ve bizlere fayda sağlamaktadır. Öyleyse şimdi pazarlama kampanyalarınızın başarısında kaçınılmaz paya sahip olacak sihirli sözcüklerden biraz bahsedelim.
Pazarlama konularına ilginiz varsa veya bir ürünü özellikle İnternet üzerinden pazarlamak istiyorsanız birtakım ipuçlarına ihtiyacınız olacaktır. Bunların başında kesinlikle ilgi çekici, müşteri odaklı bir başlık geliyor. Öyle bir başlık olmalı ki içindeki bazı kelimeler sayesinde insanların ilgisini kolaylıkla kendine çekebilsin. İki başlık üzerinden örnekleyecek olursak:
Başlık 1) ” Nasıl Daha Fazla Para Kazanılır? ”
Başlık 2) “Anında Kârınızı Yükseltecek Ücretsiz 3 Sır ”
Örneklediğimiz iki başlıktan kesinlikle ikincisi, müşteriye daha cazip gelecek olan kelimelerle kurulmuştur. Kullanılan “anında”, “sır” ve “ücretsiz” sözcükleri kişi üzerinde fazlasıyla merak uyandıracaktır. Bu sözcüklerin kullanıldığı ikinci başlık ise kesinlikle, birinciye oranla daha fazla ziyaret edilme oranına sahip olacaktır. Elden geldiğince bu güçlü pazarlama sözcüklerini bir araya getirerek kendi başlıklarınızda ve reklam metinlerinizde aynı türden dönüşümleri yapabilirsiniz.
Nasıl sözcüklerin gücü konusunda biraz daha ikna oldunuz mu? Öyleyse devam edelim…
1) Sen/Siz
Reklamcılıkta şüphesiz en güçlü kelime olarak karşımıza ikinci tekil-çoğul şahıs çıkıyor. Her şey tüketiciyle ilgilidir ve doğrudan okuyucu ile bağlantı kurar. Bu bakımdan samimi bir dil her zaman işe yarar fakat doğru dozu ayarlamak da fazlasıyla mühimdir. Karşılıklı sohbet havasına büründürüp, diğer yandan resmiyeti kaybetmemek önemli noktalardan birini oluşturuyor.
2) Ücretsiz
“Ücretsiz” kelimesini barındıran çoğu başlığa tıklamadan geçemeyenlerimiz oldukça fazladır. “Bir alana, ikincisi ücretsiz-hediye gibi satın alma taktikleri oldukça popüler. Orta veya oldukça uygun fiyatlı bir ürünü basit bir eklenti olsa dahi ücretsiz bir şeyler sunmak, daha fazla dikkat çekmek için oldukça keskin bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.
3) Çünkü
Doğru pazarlama, insanların bir ürünü nasıl daha iyi hale getireceğini anlamaya yardımcı olur. “Çünkü” kelimesi bu yardıma ortalık yapan başlıca kelimelerden biridir. “Haber bültenimize abone olun çünkü favori ürünleriniz indirime girdiğinde ilk sizin haberiniz olsun istiyoruz” gibi söylemler kullanıldığında, müşteri için daha açıklayıcı ve ikna edici bir üslup ortaya çıkıyor.
4) Garantili/Risksiz
Müşteri risk altında olduğu, herhangi bir güvencesi bulunmayan bir yerden alışveriş yapmak istemez. Garantili-risksiz bir şekilde ürün almak, o ürüne para harcamak müşteriyi güvende hissettirir. Dolayısıyla cümlenin içinde “garantili” , “risksiz” gibi kelimelerin varlığı müşteri için bir güvence teşkil edecektir.
5) Gizli
Özellikle alanında öncü bir uzmandan kim bir “sır” öğrenmek istemez ki? Bilginizi paylaşmaya hazır olduğunuz bir sır olarak konumlandırmak çok sayıda tıklama üretebilir. Başka bir deyişle, paylaşacağınız bilgi gerçekten benzersiz, az tanınmış ve değerli ise bundan yazılarınızda gizli bir sırmış gibi bahsedebilirsiniz. Özellikle başlıklarda ilgi çekecek bir kelime olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
6) Anında
Talebin giderek arttığı dünyamızda, yatırımcılar anında para kazanmanın, müşteriler ise anında bilgi sahibi olmanın peşindedirler. Bu nedenle mümkün olduğunca kısa sürede gerçekleşecek, çözüm odaklı sözler vermeye çalışın.
7) Sınırlı Zaman
Sınırlı zaman, tabiri caizse pazarlamacılar için oldukça kurnazlık içeren bir yöntem diyebiliriz. Yani müşterilere veya abonelere biraz daha fazla harcama yaptıklarında, indirim gibi teklifler sunulabilir. Fakat sınırlı zaman şartı koymak koşulu ile sunulacak tekliflerden bahsediyoruz. Zaman sınırlaması, alıcıyı harekete geçirme konusunda kesinlikle en akılcı yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bir ürünü yalnızca sınırlı bir süre için düşük fiyatlı tutma sözü veriyorsanız, kesinlikle öyle yapın. Zira müşteri, sınırlı zaman zarfından sonra tekrar aynı fiyatı gördüğü takdirde markaya olan güveni sarsılabilir. Bu da marka adına kesinlikle zedeleyici bir durum oluşturmuş olur.
8) Kolay
Müşteri uzun uzadıya işlemler gerektiren bir alışveriş yapmaktan kesinlikle kaçınacaktır. Kolay yoldan, hızlı bir biçimde ve zahmetsiz abonelikler veya alışverişler, müşteri için daha cazip bir seçenek olacaktır. Alıcılar olarak her zaman kestirmeden ve kaliteli bir şekilde ürünü satın almak isteriz. Dolayısıyla “kolay” ve “zahmetsiz” gibi kelimeler kullanıldığında, müşteri veya abone en kestirme yolu seçmek adına satın almak isteyecek ya da tıklanma kazandıracaktır.
9) Kaçırmayın
Aciliyet anlamı taşıyan ve alıcıyı harekete geçiren terimleri seçmeye öncelik vermeliyiz. “Kaçırmayın” bunların içinde en göze çarpanlarından biridir. “2. ürüne %50 indirim kampanyasını kaçırmayın!” gibi cazip fırsatları bu gibi terimlerle süslediğimizde, başlığımız son derece hareketli bir hal alacaktır.
Her zaman müşteriye ulaşmak pek kolay olmuyor. Akılda kalıcı anahtar kelimeleri kullanarak pazarlamada öne çıkabilirsiniz. Şimdiden hepinize bol şans.
Yorumlar (0) Yorum Yap