1- Ben Yapamam
Bazen, başarmak için ihtiyaç duyduğumuz bilgi, uzmanlık veya kaynaklardan yoksun olduğumuzu düşünürüz. Böyle düşünmek cazip geliyor olsa da gerçek bir girişimci bu düşünceyi reddeder. Kendine karşı olan şüphelerini bir kenara iter ve ne yaratmak istiyorsa ona odaklanır.
2- Nasıl Yapılacağını Bilmiyorum
Yürümeyi, araba kullanmayı, bir mesleği, yaptığınız en basit şeyi bile nasıl yapacağınızı öğrenmek zorunda kalmıştınız. Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Hiçbir girişimci bir işe girerken tüm cevaplara sahip değildir. Siz de “nasıl yapacağımı bilmiyorum” demek yerine bir yolunu bulun. Hayat, basitçe bir şeyleri gerçekleştirmek için bir yolunu bulmaktır.
3- Yeterli Zamanım Yok
Başarılı insanların zamanı yoktur ama onlar gerçekten önemli olan şeyler için zaman yaratırlar.
4- Öğrenmek İçin Zamanım Yok
Dünyadaki en başarılı insanlar bir büyüme zihniyetine sahiptir. Onlar bilgiye hasrettir ve bunun, başarıyla doğrudan ilişkili olduğunu bilirler.
Yeterli zamana sahip olmamak öğrenmek için bir mazeret değildir. Podcastlere abone olun. Bir yerlere gidip gelirken, öğle yemeğinizi yerken veya seyahat ederken sesli kitaplar dinleyin. Bu yöntemle kaç kitap bitireceğinize şaşıracaksınız.
5- Eğer Daha Fazla Param Olsaydı Başarılı Olurdum
Başarılı girişimciler sermayelerinin başarılarını belirlemesine izin vermezler. Bunun yerine fonlarının başarı ve ilerleme için nasıl uygun hale getirileceğini önceden planlarlar.
6-Rakiplerimiz Aptaldır
Zayıf girişimciler sıklıkla rakiplerini hafife alırken, başarılı olanlar rakiplerine saygı duyar.
Her şeyden önce, aynı fırsatı tanımlayacak ve pazara rekabetçi bir çözüm getirecek kadar akıllıysalar, muhtemelen sizin gibi iyi bir konumdadırlar.
7- Kültür Abartılan Bir Şeydir
Şirket kültürü işinizin can damarıdır ve başarınızın büyük bir belirleyicisi olabilir. Şirket kültürü, şirket misyonunu destekler ve çalışanları mükemmellik düzeyine çıkaran bir ortam oluşturur.
Kendinizi olumsuz düşünceden kurtarmaya yardımcı olmak için fiziksel bir hatırlatıcı kullanmayı deneyin. Mesela her olumsuz düşünce için beş şınav çekin ya da not defterinize bir çarpı koyun ve çarpıların sayısını günden güne azaltmaya çalışın.
Düşüncelerinizi olumlu tutun ve girişimci olarak büyük bir adım atın.
Yorumlar (0) Yorum Yap