Ofis Hayatı Cennet Gibi Gelecek: Dünyanın Farklı Yerlerinden Aşırı Zorlu 9 Meslek

Philippe Dumas

Philippe Dumas

Yeni nesil iş insanı

Şimdiye kadarki en kötü işin size ait olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ofis hayatından şikayetçi misiniz? O halde bu içerik belki iş hayatınıza ve yaşamınıza karşı biraz daha şükran duymanızı sağlayabilir.?
Tüyleri diken diken eden o meslekleri Bright Side‘dan derledik!

1) Kanalizasyon kapağı üretimi, New York City

Hindistan’dan gelen erkekler her yıl New York için yaklaşık 2.750 rögar kapağı üretmektedir. Güvenlik yok denecek kadar azdır. Erimiş sıcak metalin sıcaklığı 1200°C – 1400°C aralığındadır. Erimiş sıcak metal sıçramaları ciddi yanıklara neden olabilir, bu yüzden bu iş en tehlikelilerden biri olarak kabul edilir.

2) Endonezya’daki kükürt madenciliği, Kawah Ijen Volkanı

Kawah Ijen Yanardağı, Jawa’da bulunur ve yüksekliği 2600 metredir. İşçiler, koruyucu kıyafet veya gaz maskesi olmadan çalışan yerel halktır. Bütün gün ve gece boyunca kükürt parçaları çıkarırlar, zararlı maddeleri solumamalarına yardımcı olan bir mendil kullanırlar.  Her işçi günde 5 dolardan az para kazanıyor.

3) Kanalizasyon temizleyicisi, Hindistan

Kimsenin işle ilgili sorumluluklarını kanalizasyon temizleyicileriyle değiştirmek istediğini düşünmüyoruz. Çalışma süreleri 12 saat ve tüm vardiyayı kapağın altında atık kokusunda nefes alarak geçiriyorlar. İşçiler balçıkları temizlemek için metal sıyırıcılar, mattotlar veya kendi ellerini kullanırlar. Temizleyiciler özel donanıma sahip değildir ve genellikle sadece iç çamaşırlarıyla çalışırlar. Günde sadece 5 dolar kazanırlar.

4) Koku test ediciliği

Deodorant ve ter önleyici üreten firmalarda çalışırlar. Test uzmanları, deneklerin koltukaltlarına bir ürün uygulamak ve gün içindeki etkinliklerini değerlendirmek için onları koklamak zorundadır.

5) Elmas madenciliği, Sierra Leone

Sierra Leone’deki elmas madenciliği kirli bir iştir. Ülkede çıkarılan elmasların toplam değerinin 320 milyon dolar olduğu bildiriliyor ancak işçiler çok çok az kazanıyor. Yaklaşık 250.000 kişinin madenci olarak çalıştığı Kono Bölgesi, ülkenin en fakir bölgelerinden biri.

6) Tuz madenciliği, Etiyopya

Danakil Depresyonu’nda (Etiyopya’da önemli bir nokta), sıcak havaya inanılmaz toleransları ile tanınan Afar halkını bulacaksınız. Geleneksel faaliyetlerinden biri de tuz madenciliği. Çölde sıcaklık 52°C’a kadar yükselebiliyor, bu yüzden burası dünyanın en sıcak yerlerinden biri olarak kabul edilir.

7) Çok yüksekliklerde çalışan elektrikçiler

Çinli elektrikçiler, inanılmaz yükseklikte yüksek gerilim hatlarının önleyici bakımını yapıyorlar. Güvenlik donanımlarına sahip olmalarına rağmen elektrik çarpması riski çok yüksek.

8) Olay yeri temizleyicileri

Duvarlardan, döşemelerden, yataklardan kan lekelerini temizlemek zorunda kalıyorlar. Mesleklerinin en zor kısmı koku… Çünkü polis bazen olaydan günler, haftalar hatta aylar sonra bile ceset bulabiliyor ve o durumda maskeler bile durumu kurtaramıyor.

9) Sivrisinek test ediciliği

Sıtmaya karşı savaşan bilim insanları kendi canlarını da tehlikeye atıyorlar. Sivrisinekleri denemek için kendi kollarını yem olarak kullanıyorlar.

Bonus: Kuzey Kutbu’nda sıradan, normal bir gün…

Bu içerikler de ilginiz çekebilir:

Kategoriler: Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version