LinkedIn’i Etkili Kullanmak İçin 7 İpucu

Yağmur Avvurur

Yağmur Avvurur

Founder @ceotudent

1) Profiliniz İçin Doğru Anahtar Kelimeler Seçin
Profilinizde mesleğinizi, deneyimlerinizi, yeteneklerinizi ve diğer ayrıntıları oluştururken doğru anahtar kelimeleri kullanmaya dikkat edin. İlgi duyduğunuz ya da yapmak istediğiniz işi destekleyen anahtar kelimeleri kullanmak sizi hedefinize yakın tutar ve kolayca bulunabilmenize yardımcı olur.

2) Linkedin’i Mobil Kullanın
Linkedin bilgisayar formatı kullanımında karşınıza bazı kısıtlamalar çıkarırken mobil kullanımda bu problemleri yaşamıyorsunuz. Örneğin bir kişiye bağlantı daveti gönderdiğinizde kişiyi tanıyıp tanımadığınızı anlamak için Linkedin size o kişinin mail adresini sorarken mobil kullanımda böyle bir kısıtlamaya maruz kalmıyorsunuz.

3) Gruplara Katılın
Linkedin gruplarına katılmaya çalışın. Bu gruplarda yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Ayrıca ilgili olduğunuz sektöre dair makaleler okuyabilir ya da bu alanda paylaşımlarda bulunup kendi adınıza iyi geri dönüşler  yakalayabilirsiniz.

4) Web Sayfalarınızı Girin
Kendinize ait web sayfalarınız ya da blogunuz varsa mutlaka ekleyin. Trafik almak ve profilinizi ziyaret eden kişileri bilgilendirmek adına web siteniz ya da blogunuz mükemmel bir platformdur.

5) Kişisel Linkedin URL Sahibi Olun
Her sosyal ağda olduğu gibi Linkedin’de de kendi URL adresinizi oluşturabiliyorsunuz. Bu durum arama motorlarının sonuçlarında size büyük bir avantaj sağlayabilir. Linkedin URL’niz şu şekilde görüntülenecektir: https://www.linkedin.com/in/nevzataydin

6) Ön Yazısız  Davet Göndermeyin
Yakın çevrenizdeki insanlar dışında birine davet gönderirken mutlaka ön yazı ekleyin. Ön yazıda nerede tanıştığınızdan, neden bağlan kurmak istediğinizden bahsedin.

7) Aktif olun
Sürekli yapılan profil güncellemeleri ağınızdaki diğer kullanıcılara rahatsızlık verebilir. Bunun yerine insanların görmekten, okumaktan, izlemekten keyif alacağı şeyler paylaşın. Bunun da tadını kaçırmamak şartıyla Linkedin’de aktif olmamanız için hiçbir sebep yok.

Facebook'ta Paylaş new-twitter-paylas

Kategoriler: Dijital, İş, Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/