Dil Öğrenme Uygulamaları: Yeni Kimlik Edinmenin Dijital Hâli

Dil öğrenme uygulamaları, yeni bir dili oldukça zevkli ve eğlenceli şekilde öğrenmeye yarayan uygulamalardır. Esasen iletişim kurmanın en temel ve etkili yönteminin aynı dili konuşmak olduğunu hemen herkes bilir. İnsanlar ve toplumlar birbirleri ile dirsek temasında bulunmak için tarih boyunca farklı dilleri öğrenmişlerdir. Dil öğrenimi aynı şekilde savaş gibi durumlarda da tarih boyunca etkili bir araç olmuştur. Yabancı dil kavramının kullanılması da bu anlamıyla şaşırtıcı değildir.

Günümüzde dil öğrenimi pek çok yöntem aracılığı ile sağlanmaktadır. Bu yöntemler arasında geleneksel ve dijital yoldan öğrenme çeşitleri bulunmaktadır. Öğrenmek istediğiniz yabancı dile, dilerseniz bir kursa giderek ya da özel ders alarak adım atabilirsiniz. Ayrıca dijital bir yöntemle de yabancı dil öğrenebilirsiniz. Herhangi bir podcast serisi ile dinleme ve konuşma yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Aynı şekilde Youtube’da bulunan kanalları takip ederek yabancı dil yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Biz de sizin için dijital bir kursa gitmeyi mümkün kılan dil öğrenme uygulamalarını inceleme altına aldık.


Dil Öğrenme Uygulamaları

1) Duolingo (Ücretsiz ve Premium Seçenekli)

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,7

App Store: 4,7

Duolingo, sosyal hayatınızda size çok yarar sağlayacak dil öğrenme uygulamaları arasında yer alıyor. Arayüzü, işlevi ve öğretme hızı ile uygulamanın tüm dünyada büyük bir popülerliğe sahip olduğunu belirtelim. Uygulamanın en önemli özelliği, kısa süreli ve sık tekrarlara dayanan öğretme yolu olarak dikkat çeker. Gündelik yaşamınızda nerede olursanız olun Duolingo ile hareket serbestliği yakalayacağınız bir gerçek. Bunu yaparken yazma ve okuma yeteneklerinizi de geliştirmeniz cabası. Duolingo, renkli arayüzü ve kolay kullanım özellikleriyle her yaştan kişiye yabancı dil öğrenmenin kapılarını aralıyor.

Uygulama aynı şekilde kişiselleştirme seçenekleriyle de oldukça göze çarpıyor. Yapay zekanın kazanımları ile tamamen kendinize ait bir yabancı dil öğrenimine başlarsınız. Öğrenmek istediğiniz yabancı dil tercihinin ardından, bu dilde kendinizi geliştirmek istediğiniz kategoriyi seçmeniz mümkün. Aynı şekilde yabancı dil seviyenizi ölçen testlere de premium üyelik ile hemen ulaşmanız mümkün. Ayrıca bir yabancı dil eğitmeniyseniz, Duolingo sizin için kaçırılmaması gereken dil öğrenme uygulamaları arasında. Uygulama ile sınıfınızı online şekilde yürütmeniz oldukça mümkün.

Duolingo’ya, App Store ve Google Play erişimi olan mobil cihazlarınızdan, ücretsiz şekilde adım atmanız mümkün.


2) Busuu (Ücretsiz ve Premium Seçenekli) 

busuu

Google Play: 4,5

App Store: 4,7

Busuu, 2008 yılında Bernhard Niesner ve Adrian Hilti adındaki iki genç girişimci tarafından kurulmuştur. Freemium temeline dayalı bir şekilde yaratılan uygulamanın oldukça ilginç bir isim hikâyesine sahip olduğunu belirtelim. Uygulamanın ismi olan Busuu, Kamerun’da yalnızca 8 kişinin konuştuğu bir dilin adı. Bu anlamıyla genç girişimcilerin oldukça etkili bir hikâye tercihinde bulunduklarını söyleyebiliriz. Bunun sebebi ise günümüzde Busuu’yu milyonlarca kişinin dil öğrenmek için kullanıyor olması.

Busuu bünyesinde pek çok yabancı dili öğrenme şansına sahipsiniz. Dünyanın en çok konuşulan dilleri ile uygulama kapsamında tanışmak bu anlamıyla mümkün. İtalyanca, Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Türkçe, Lehçe, Rusça, Çince ve Japonca gibi dilleri öğrenebilirsiniz. Dahası ister online olun isterseniz de çevrimdışı olun, Busuu ile öğreniminize devam edebilirsiniz. Uygulamanın en etkili bir diğer özelliği ise gündelik hayata yönelik, tek lokmalık eğitimler içermesi diyebiliriz. Temel ve ileri düzeyler arasında öğrenim görürken; diğer kullanıcılar ile alıştırmalar yapabilirsiniz. Busuu’yu Google Play veya App Store uyumlu cihazlarınızla indirebilirsiniz.


3) Memrise (Ücretsiz ve Abonelik Seçenekli)

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,7

App Store: 4,8

Memrise, 11 dil seçeneği ve 60 milyondan fazla kullanıcısı ile büyüleyici bir uygulama. Uygulamanın sunduğu bu deneyimin altında pek çok özellik yatmaktadır. Öğrenilmek istenen yabancı dilin, ana dili olanlardan dinlemek bunlar arasında yer almaktadır. Ayrıca yerli konuşmacı deneyimini yalnızca laboratuvar ortamında değil gündelik hayatın kendisinde uygulama fırsatınız olur. Uygulamanın kullanıcılara neden kendisini tercih etmesi gerektiğini açıklayan bir kılavuzu da bulunmakta. Bu kılavuz, bilimsel hafıza tekniklerine ve sık tekrarlara dayalı bir öğrenimin mümkün olduğunu açıklamaktadır.

Memrise, dil öğrenme uygulamaları arasında dijitali en etkili kullananlardandır. Bunun temel sebebi geleneksel sınıf öğreniminin tüm niteliklerini dijital ortama geçirebilmiş olmasıdır. Aynı zamanda Memrise ile tek hesaptan 11 dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. Sosyal hayatınızda, yabancı bir ülkede veya kendi ülkenizde yabancı arkadaşlarınızla Memrise sayesinde iletişim kurabilirsiniz. Uygulamaya konuşmak istediğiniz yabancı dil ve seviye seçiminin ardından adım atabilirsiniz. Memrise’ı kişisel bilgisayarınızda, App Store ve Google Play erişimi olan mobil cihazlarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.


4) Rosetta Stone (Ücretsiz Deneme – Abonelik Seçenekli)

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,7

App Store: 4,8

Rosetta Stone, dijital çağın doğuşu ile birlikte ortaya çıkan ilk dil öğrenme uygulamaları arasındadır. Rosetta Stone, 1992 gibi erken bir tarihte aynı isimli şirket tarafından piyasaya sürülmüştür. İlk hâli bilgisayar destekli bir yazılım olan uygulama, bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Rosetta Stone’nun oldukça çekici bir hikâyeye sahip olduğunu da unutmadan ekleyelim. Uygulama adını, Rosetta Taşı ya da Reşit Taşı olarak da bilinen taştan almaktadır. Reşit Taşı’nın özelliği ise 3 farklı dilin bir arada bulunmasıdır. Antik Mısır’da halkın dili olan ‘Demotik’, Hiyeroglif ve Antik Yunanca taşın üzerinde yer alan dillerdendir.

Şirketin ve uygulamanın isminin tercihi bu anlamıyla hiç de şaşırtıcı görünmüyor. Rosetta Stone günümüzde tüm dünyada 20’den fazla dil öğrenimini mümkün kılıyor. Uygulama ile yabancı dil seviyenizi aşamalar halinde ve kontrol ederek geliştirebilirsiniz. Uygulamanın belki de en önemli özelliği ise ana dile çeviri yapılmadan dil öğrenimi sağlaması diyebiliriz. Buna ‘aralıklı tekrarlama yöntemi’ adını veren uygulama, yabancı dilin kalıcı şekilde öğrenilmesini sağlamaktadır.


5) HelloTalk (Ücretsiz) 

hellotalk

Google Play: 3,5

App Store: 4,7

Siz de bir dili en iyi konuşma pratiği yaparak öğrenirim diyenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz HelloTalk, kaçırmamanız gereken bir uygulama diyebiliriz. Tüm dünyadan çeşitli kullanıcılarla görüntülü olarak ya da yazışma ile yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Bu şekilde hem fonetik yapınızı hem de yabancı yazı dilinizi istediğiniz seviyeye çıkarabilirsiniz. HelloTalk bünyesinde yer alan kullanıcılar ile devasa bir sosyal ağ görünümüne sahiptir. Böylece sizi dijital bir evrende yabancı dil öğrenmeye de davet eder. Uygulamanın sağladığı yapay zekâ desteği ile telaffuz ve yazım yanlışlarınızı hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Aynı şekilde Instagram’da yer alan hikâye özelliğine benzer bir özellik ile anılarınızı paylaşabilirsiniz. HelloTalk, sunmuş olduğu hikâye özelliği ile kullanıcılar arası dijital interaktif etkileşimin de önünü açıyor. Kendi dilinizde kullanmış olduğunuz dijital haberleşme uygulamalarını yabancı dil öğrenmek için kullandığınızı hayal edin. Dahası web özelliği ile bilgisayarınızdan erişim sağlayabilirsiniz. Tabii ki App Store ve Google Play erişimi olan mobil cihazlarınızdan da uygulamaya giriş yapabilirsiniz.


6) Babbel (Ücretsiz ve Premium Seçenekli)

babbel

Google Play: 4,5

App Store: 4,7

Babbel, pratik yaparak öğrenmeyi sevenler için tasarlanmış bir uygulamadır. Ne kadar çok pratik o kadar fazla dil gelişimi diyorsanız sizi Babbel ile tanıştıralım. Babbel, dil öğrenme uygulamaları arasında oldukça yeni uygulamalar arasında yer alıyor. Böylece kendisinden önce kullanılmaya başlanan pek çok uygulamanın da bir sentezi olduğunu söyleyebiliriz. Babbel, geleneksel sınıf ortamını tamamen dijital ortama aktarmasıyla da dikkat çeker. Uygulama kapsamında canlı çevrimiçi derslere katılabilir veya bireysel antrenmanlar yapabilirsiniz.

Babbel’in belki de en yenilikçi özelliği ise yabancı dilde podcast imkânı sunmasıdır. Dilerseniz online dilerseniz de çevrimiçi podcast dinleyerek telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda tamamen işlevsel arayüzü ile kendinizi geliştirmek istediğiniz konuya yönelmenizi sağlar. Tercih ettiğiniz konu sonrasında çeşitli dinleme pratikleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede sosyal yaşamınızda ya da iş ortamınızda etkili bir yabancı dil kullanımına sahip olabilirsiniz. Babbel’e Google Play veya App Store hizmetleri veren mobil cihazınız ile erişim sağlayabilirsiniz.


7) Mindsnacks – Elevate (Ücretsiz – Ücretli Abonelik)

dil öğrenme uygulamaları

Nerede olursam olayım yabancı dil öğrenirim diyenlerden misiniz? O halde sizi Mindsnacks ile tanıştıralım. Eğlenirken yabancı dil öğrenmenin keyfini bir arada çıkarmak artık mümkün. Mindsnacks, tıpkı Duolingo ve benzeri uygulamalarda olduğu gibi kullanıcılarına renkli bir arayüz sunuyor. Uygulama kapsamında çeşitli görevler ve oyunlar oynayarak yabancı dilinizi geliştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oynadığınız bu oyunlar neticesinde çeşitli puanlar topluyorsunuz.

Bu puanlar ile de yeni görevlerin ve aşamaların kilidini açıyorsunuz. Gördüğünüz üzere oldukça eğlenceli bir uygulama duruyor karşımızda. Dil öğrenme uygulamaları arasında Mindsnacks, kelime dağarcığı konusunda da etkili bir uygulamadır. Uygulama içerisinde kendinize bir kelime hedefi belirleyip, bu hedefe ulaşmaya çalışabilirsiniz. Uygulama üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda son sürümünün Elevate olarak belirlendiğini de belirtelim. Önceden App Store erişimine açık olan uygulama artık Google Play erişimi olan mobil cihazlarda kullanılabilmektedir.


8) HiNative (Ücretsiz)

hinative

Google Play: 4,4

App Store: 4,7

Daha önce CuriousCat veya ASK.fm gibi uygulamaları kullandıysanız HiNative size hiç de yabancı gelmeyecektir. HiNative, tüm dünyadan kullanıcıların birbirleriyle sohbet edebildiği bir uygulamadır. Uygulamanın ayırt edici özelliği ise öğrenmek istediğiniz yabancı dilde sohbet gerçekleştiriyor olmanız. Ayrıca kendi dilinizde yer alan kalıpları, tamlamaları veya kültürel özellikleri; öğrenmek istediğiniz dilde yer alan karşılıkları ile bulabilirsiniz. Uygulama bunu sağlarken dijital interaktif bir yöntemi kullanıcılarına sunar.

Öğrenme sürecinde olduğunuz dilde bir soruyu sorabilir ve cevabını sayısız kullanıcıdan alabilirsiniz. Siz de sorular sorarak daha iyi öğrenenler arasındaysanız, HiNative tam size göre. Uygulama sayesinde dil dağarcığınızı geliştirebileceğiniz gibi dil bilgisi hatalarınızı da görme imkânınız olacaktır. HiNative’in yapay zekâ desteği ile hatalarını oldukça kısa sürelerde düzeltme şansına da sahip olacaksınız. Uygulamaya Google Play hizmeti sağlayan mobil cihazınızdan veya App Store’a sahip cihazlarınızdan erişim sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bilgisayar ekranınızda taratacağınız QR kod ile de uygulamaya giriş yapabilirsiniz.


9) Quizlet (Ücretsiz)

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,8

App Store: 4,8

Tamamen ücretsiz şekilde hem yabancı dil öğrenebilir hem de belirli bir temada kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunu yaparken de oldukça etkili ve eğlenceli bir yola sahip olabilirsiniz. Tüm bunları Quizlet ile sağlamak mümkün. Dil öğrenme uygulamaları arasında Quizlet, farklı konularda gelişim seçeneği ile de dikkat çekmekte. Kendinizi öğrenmek istediğiniz yabancı dilde tekrarlar yaparak ve hedefler belirleyerek geliştirebilirsiniz. Quizlet ile yazım, okuma ve dinleme yeteneklerinizi seçtiğiniz yabancı dilde üst seviyelere çıkarmak mümkündür.

Ayrıca kişiselleştirme seçenekleri ile kendinize ait bir çalışma dosyası da oluşturabilirsiniz. Testler çözebilir kelime eşleştirme etkinliği oynayabilirsiniz. Quizlet, üyelik ile her yerden erişim sağlayabileceğiniz dil öğrenme uygulamaları arasındadır. Dilerseniz şahsi bilgisayarınızdan giriş yapın dilerseniz de mobil cihazlarınızdan giriş yapın. Uygulamayı App Store (IOS) ve Google Play hizmetlerine sahip cihazlarınızdan ücretsiz indirebilirsiniz.


10) Cambly (Ücretsiz – Abonelik Ücretlendirmeli)

cambly

Google Play: 4,0

App Store: 4,4

Cambly, Kevin Law, Sameer Shariff adında girişimciler tarafından 2013 yılında kurulan şirket uygulamasıdır. Uygulamanın temel amacı, diğer dil öğrenme uygulamaları ile benzerlik taşır. Cambly, kullanıcılarına hem görüntülü görüşme imkânı hem de mesajlaşma imkânı sağlar. Sizinle görüşen kişi uygulama tarafından görevlendirilen ve uzman bir kişi olmaktadır.

Bu anlamıyla yabancı dil gelişiminizi verili yabancı dilde uzmanlığa sahip birisi tarafından denetlemeniz de mümkündür. Cambly’i aynı zamanda interaktif kurslara katılarak veya grup görüşmelerine katılarak da kullanabilirsiniz. Siz de yabancı dil öğrenimi konusunda serbestliğe ihtiyacı olanlardansanız, Cambly tam size göre. Uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden edinebilir, yabancı dil yolculuğunuza başlayabilirsiniz.


11) Phrasebook (Ücretsiz – Uygulama İçi Ücretli Alım)

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,6

App Store: 4,7

Phrasebook, dil öğrenme uygulamaları arasında işlevsel olarak sizi hayatta tutacak bir uygulama. Yurtdışına eğitim, iş ya da sosyal amaçlı seyahat ettiğinizi düşünün. Gideceğiniz yerde elinizde herhangi bir kitap ya da doküman olmadan rahatça gezebiliyorsunuz. Phrasebook size bunu sağlamanızda yardımcı oluyor. Uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirmenizin ardından, istediğiniz dili seçerek çeşitli alıştırmalar yapabiliyorsunuz. Ayrıca sosyal hayatta en sık kullanılan ifadeleri de hızlı bir şekilde öğrenmenizi de sağladığını belirtelim. En güzel özelliği ise internet bağlantınız olmasa dahi Phrasebook’tan yararlanabiliyor olmanız.

Uygulamanın barındırdığı içeriklerin ise oldukça zengin olduğunu belirtelim. Dilediğiniz bir temayı seçerek, o alanda en sık karşılaşılan cümleleri öğrenme imkânına sahip oluyorsunuz. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isterseniz sağlık bölümünü, romantik bir buluşma gerçekleştirecekseniz de ilişki bölümünü seçebiliyorsunuz. Uygulama size ayrıca daha önce kullandığınız ifadeleri de kütüphanenizde biriktirme fırsatı sunuyor. Ülkenizden uzakta veya yabancı arkadaşlarınızla vakit geçirirken

Phrasebook’un size çok yararlı olacağı kesin. Uygulamayı Google Play ve App Store erişimine açık mobil cihazlarınızdan indirebilirsiniz.


12) Mondly (Ücretsiz – Freemium) 

dil öğrenme uygulamaları

Google Play: 4,7

App Store: 4,7

Mondly, dil öğrenme uygulamaları arasında son yıllarda ödüllere doymak bilmeyen bir uygulama. 2017’de Facebook tarafından yılın uygulaması ödülünü alırken, Google Play tarafından da editörün seçimi ödülünü alır. 2019 yılında ise App Store tarafından yılın en çok sevilen ödülünü kucaklar. Bu anlamıyla Mondly’in her uygulamada oldukça popüler olduğunu belirtelim. Bunun arkasında yatan itici güç ise uygulamanın pek çok özelliği sunması diyebiliriz. Uygulamada 41 dil öğrenebildiğiniz gibi bunu tamamen eğlenerek yapıyorsunuz. Eğer siz de eğlenerek öğrenmeyi çok sevenlerdenseniz Mondly’i mutlaka incelemenizi öneririz.

Eğlenirken öğrenmenin yanı sıra disiplinli bir çalışmanın da ne kadar önemli olduğunu Mondly ile fark edebilirsiniz. Uygulama size çeşitli hedef takvimleri sunarken aynı zamanda seviye artışınızı da kayıt altına alır. Alanında yaptığı devrim niteliğindeki yeniliklerle de dil öğrenme uygulamaları arasında göze çarptığını belirtmeliyiz. VR ve AR teknolojileri ile dijital eğitimden yararlanabiliyorsunuz. Tüm bunlara erişmek için uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilmeniz mümkün.


13) Tandem (Ücretsiz)

Tandem

Google Play: 4,0

App Store: 4,3

Tandem, ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz dil öğrenme uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulamayı herhangi bir ücret ödemeden indirip kayıt olarak topluluğun parçası haline gelebilirsiniz. Dahası dünya üzerinde yer alan pek çok yabancı dili barındırması bakımından da öne çıkar. Dünya Ticaret Dili, Antik Yunanca bu dillerden sadece birkaçı. Tandem’in kullanımının da oldukça basit ve işlevsel olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Sistem size öncelikle uygulama içi bir eş atar. Bu eş atamanın ardından, ilerlemek istediğiniz dil konusunda tüm sorularınızı onunla paylaşabilirsiniz.

Bu sürecin ardından da uygulama içinde dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. İnsanları tanıyarak yabancı dil öğrenmenin etkili olduğuna inanıyorsanız, Tandem tam da size göre bir uygulama. Uygulamanın dijital bir dayanışma ortamına sahip olduğunu da eklemeden geçmeyelim. Sistem size ilk olarak öğrenmek istediğiniz dili sonrasında ise öğretebileceğiniz dili seçmenizi ister. Bu sayede siz de sahip olduğunuz dilleri farklı insanlara aktarabilirsiniz. Tandem’i Google Play ve App Store bulunan cihazlarınızdan kolaylıkla indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.


14) Preply (Ücretsiz İndirme – Ücretli Abonelik)

preply

Google Play: 4,3

App Store: 4,8

Preply, tamamen kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Dil öğrenme uygulamaları arasında kendi ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde size sunan birisini arıyorsanız, Preply’i öneririz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra öğrenmek istediğiniz yabancı dili seçerek işe başlıyorsunuz. Ardından karşınıza öğrenmek istediğiniz dilin minimum ve maksimum değerlerdeki ücretleri çıkıyor. İstediğiniz ücret aralığında bir yabancı dil öğrenimi gerçekleştirebiliyorsunuz. Sonrasında ise dersini almak istediğiniz eğitmenin aslen nereli olduğunu seçerek devam ediyorsunuz. Bunun ardından ise size hangi saat diliminin ve saat aralıklarının uygun olduğunu belirterek devam ediyorsunuz.

Uygulamanın sunduğu bu özellik, saat farklılıklarının yarattığı zorlukları da ortadan kaldırma konusunda oldukça başarılı. Bu etabın sonunda uygulama size çeşitli ülkelerden tamamen doğrulanmış kimliklere sahip eğitmenleri sunuyor. Siz de istediğiniz eğitmen ile yabancı dil öğrenme sürecine başlayabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamanın nasıl çalıştığına, eğitmenlerin nasıl doğrulandığına ve ödeme yöntemlerine ilişkin bir kılavuz da bulabilirsiniz. Bu şekilde kendinizi bir sınıfa dahil etmeniz mümkün. Google Play ve App Store’dan uygulamayı indirebilirsiniz.


15) Chatterbug (Ücretsiz Akış – Abonelik Ücretli)

chatterburg

Google Play: 4,9

App Store: 4,8

Chatterbug, Avrupa temelli olarak faaliyet gösteren dil öğrenme uygulamaları arasında yer almaktadır. Uygulama kapsamında İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca öğrenme imkânına sahipsiniz. Yabancı dil sayısının bu kadar az görünmesi sizi kesinlikle korkutmasın. Eğer bu dilleri öğrenmek isteyen veya kendini geliştirmek isteyen biriyseniz, Chatterbug sizi çağırıyor. Uygulamanın tıpkı Instagram gibi dijital sosyal bir ağ oluşturduğunu peşinen belirtelim. Bunun anlamı, uygulama size herkese erişim ve herkesin de size uygulama içi erişimini sağlıyor demek.

Kendinize ait akış içerisinde öğrenmek istediğiniz yabancı dilde pek çok içerik karşınıza çıkar. Bu sayede yabancı dilin pek çok formunu da gündelik hayat çerçevesinde görmüş olursunuz. Aynı zamanda uygulamanın topluluk forumunda paylaşımlar yapabilir, yapılan paylaşımları da takip edebilirsiniz. Dahası uygulama size özgür içerik sunmanızı da özgür kılıyor. Siz de yabancı dilde içerik üretebilir, daha önce üretilenleri de inceleyebilirsiniz. Chatterbug, iki temel misyona sahip. Tamamen ücretsiz akış özelliği ve ücretli ders seçeneği. App Store veya Google Play üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

This post is also available in: English Français Español Deutsch

Kategoriler: Başarı, Eğitim, Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/