9GAG Nasıl Ortaya Çıktı?

Alperhan Bay

Alperhan Bay

Editör @CEOtudent

Hemen hemen hepimizin evde işte okulda boş zamanını eğlenerek geçirmek için ziyaret ettiği 9GAG’in nasıl dünya çapında büyük  bir eğlence sitesine dönüştüğünü araştırdık ve sizin için kısaca derledik.

9GAG  2008 yılında Hong Kong Üniversitesi öğrencisi Ray CHAN ,erkek kardeşi Chris CHAN ve ekibi tarafından alternatif bir sosyal medya yaratmak amacıyla kurulmuştur.oFnDOc8iL5YfC3ywŞirketini Sadece Eğlence” mottosuyla kurmuştur. 9GAG’in kurucuları siteyi 500 Startups isimli kuruluş için portfolyolarını geliştirme amacıyla kullanmaya başlamışlardır. Yaz döneminde, 9GAG ekibi StartupQuote ve Songboard dahil başka girişimlerde de bulunmuştur. 500 Startups programında site gözetime alınır ve kuluçkadayken 9GAG aylık 70 milyon tekil kullanıcı seviyesine ulaşır. Bunu gören 9GAG ekibi, uğraştığı tüm projeleri bırakır ve sadece 9GAG için çalışmaya başlar. 500 Startups ise verdiği yardımlardan dolayı mükâfatlandırılır.

Haziran 2012’de 9GAG öncü yatırımcılara ek olarak True Ventures ve Greycroft Partners dahil  2.8 milyon $ yatırım alır. Sonrasında ise site İOS , Android, Windows Phone 8 ve BlackBerry 10 için uygulama çıkartır.

9chat-android-logo_300x300 (1)

9GAG kullanıcıları kendi hesaplarıyla giriş  yaparak diğer kullanıcılarla mesajlaşabileceği  9CHAT yayınlanmıştır ve bu uygulamadaki  grup mesajlaşma özelliği sayesinde sitenin popülaritesi epey arttırmıştır. Ocak 2015’te 9GAG ilk defa kendi adına olan 9GAG Redhead Redemption oyununu çıkartmıştır.maxresdefaultSitedeki içerikler farklı kategorilere ayrılmıştır.(Hot, Trending, Fresh, TV, Girl, Comic, NSFW, Cosplay, Geeky, Timely, Meme, WTF).Sosyal medyada “internet memes” olarak geçen bu  içerikler iyi veya kötü oylanarak sitenin ana sayfasında kendilerine yer bulurlar ve sonrasında kullanıcılar tarafından popülarite seviyesine göre yorumlanırlar.

CEO Ray Chan’e göre 9GAG “insanların zaman öldürmek ve biraz gülmek için baktığı yer” olmalıdır.

facebook-paylas2   new-twitter-paylas2

Kategoriler: Başarı, Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/