Tokyo merkezli bir start-up, geliştirdiği mikro uydu ile yapay meteor teknolojisini taşıyan bir roketin Cuma günü uzaya fırlatılmasının ardından dünyanın ilk yapay meteor yağmurunu gerçekleştirmeyi planlıyor.
Japon bilim adamları, dünyanın ilk yapay meteor yağmuru sağlama görevi için uyduyu taşıyan bir roketin Cuma günü uzaya fırlatıldığını söyledi. Uydu, bir meteor yağmuru simüle ederek atmosfere doğru ilerledikçe parlayan minik topları serbest bırakarak , ilk yapay meteor yağmurunu gerçekleştirecek.
Start-Up’ın geliştirdiği teknoloji , Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) tarafından Uchinoura Uzay Merkezi’nden fırlatılan küçük Epsilon-4 roketine yüklenmişti. JAXA sözcüsü Nobuyoshi Fujimoto, roketin toplam yedi küçük-küçük uydu taşıdığını söyledi.
Cuma günü öğleden sonra, JAXA yedi uydunun da başarıyla yörüngeye fırlatıldığını onayladı.
ALE Co. Ltd. (Yapay Meteor Yağmurunu tasarlayan start-up) , 2020 bahar aylarında, dünya dışı ilk şovunu Hiroşima’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Cuma günü fırlatılan uydunun içindeki topların kimyasal formülü sır olarak korunurken , uyduda toplam 400 minik top hizmete hazır olarak beklemektedir.
ALE‘nin Dünya’nın 500 kilometre üzerinde salınan uydusunu, zamanla, 400 kilometreye kademeli olarak indirecek.
Şirket, 2019’un ortalarında ikinci roketini de yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor.
Ayrıca şirket Meteor Yağmuru hizmetini yakın zamanda tüm Dünya’ya hizmet etmek istediklerini söyledi.
ALE, Japon üniversitelerindeki bilim adamları ve mühendisler ile yerel hükümet yetkilileri ve şirketlerden aldığı sponsorluklarla tam gaz çalışmalarına devam ediyor. Farklı renklerde de yıldız kayması simülasyonu yapacak olan Start-Up’un ,Yapay Meteor Yağmuru’nun fiyatı henüz açıklamadı.
Yorumlar (0) Yorum Yap