12 Yaşında IBM’in En Genç Programcısı Olan Dahi Çocuk: Tanmay Bakshi

UniverList

UniverList

Hayalinizdeki Üniversiteyi Bulun!

Dünyadaki en akıllı çocuklardan biri olan Hint kökenli Tanmay Bakshi’ye merhaba deyin. Bakshi diğer çocuklardan biraz farklı çünkü o yaşıtları gibi bilgisayar oyunları oynamak yerine, IBM ile yapay zeka üzerinde çalışıyor ve dünyada çalışan en genç yazılım geliştiricilerinden biri.

Bilgisayar programcılığına olan sevgisi beş yaşındayken oyunlarla başladı. Daha sonra bilgisayar ekranının çalışan sistemi merak etmeye başladı.

Bakshi’nin merakını keşfeden babası ona bu yolda yardımcı oldu ve programlamayla ilk buluşması FoxPro, Bash ve Visual Basic gibi basit dilleri deneyerek oldu.

İlk büyük uygulamasını sekiz yaşındayken tasarladı. Dokuz yaşına geldiğinde ise, çocuklara çarpma tablolarını öğrenmesine yardımcı olan ‘tTables’ adlı ilk iOS uygulamasını piyasaya sürdü.

12 yaşında Bakshi, IBM Watson’un en genç programcısı oldu, hatta sistemde bir hata tespit etti.

Bakshi ayrıca bir yazar ve bir öğretmen. Yeni başlayan iOS uygulama geliştiricileri için bir kılavuzu olan “Hello Swift” isimli bir kitap yazan Bakshi, ikinci kitabını yazmaya hazırlanıyor.

Bunlarla birlikte bir Youtube kanalı var. Bu kanalda programlama, algoritmalar, bilgisayar, matematik, bilim ve ayrıca IBM Watson ile ilgili teknolojiyi öğretiyor. 250 bin abonesi var.

Bakshi bir röportajında öğretmenliğe olan ilgisini söyle açıklıyor:

“Bilgimi paylaşmaktan hoşlanıyorum, insanlar hakkında teknolojileri öğrenmek için kaynak yetersizliği var, bu yüzden bilgim hakkında Youtube videoları, yazdığım kitaplar, sahip olduğum temel notlarla paylaşmak istiyorum”

Yaşıtları gibi geleneksel eğitim almaya vakti olmayan Bakshi, 2.5 yıldır evde eğitim alıyor. Kodlama yapmadığında YouTube videolarını hazırlıyor veya yazılım şirketlerinde konuşmacı olarak görev yapıyor.

Son olarak Bakshi’nin genç programcılara bazı tavsiyeleri var:

“Küçük başlayın, kolay başlayın, oynayarak başlayın. Her şeyden önce, programlamaya karşı tutkulu olmalısınız. Hatalarınızdan korkmamak ve denemeye devam etmek zorundasınız. Her seferinde bunu yaparsanız programlamada daha iyi ve daha iyi hale geliyorsunuz. Ve elbette, her sorunun bir çözümü olduğunu asla unutmayın.”

Kategoriler: Başarı

Yorumlar (0) Yorum Yap

/