Yapay Zeka ve Ahlaki Olgular – Zeynep Tüfekçi 

Berk Buldanlı

Berk Buldanlı

E-Commerce Specialist Digital Transformation Enthusiast and yes,long live rock'n'roll !

New York Times’ta yazarlık,Harvard Üniversitesi ve North Carolina Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Zeynep Tüfekçi,sosyolog ve bilgisayar programcısı. İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi gördükten sonra,Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği‘nde  eğitim gördü.
Kendisini “tekno-sosyolog” olarak tanımlayan Tüfekçi,genelde teknolojinin topluma,sosyal hayata ve politikaya etkileri üzerine yazılar kaleme alıyor. 
TED etkinliğinde de sahne alan Tüfekçi’nin,iki konuşması bulunmakta.
Yapay zekanın iş hayatına etkileri neler olabilir sorusunu cevaplayan Tüfekçi,hem eğlenceli hem de gerçek hayattan örnekler sunduğu konuşmasıyla izleyenlere güzel bir konuşma sunuyor. 
Yapay zekanın ve bilgisayar sistemlerinin bizim anlayışımızın ötesine geçebilme ihtimalinden bahseden Tüfekçi,insan kaynakları departmanını örnek olarak gösteriyor.
İnsan kaynakları departmanındakilerin tüm yetkisi yapay zekaya verilirse,ne gibi sonuçların ortaya çıkabileceğini gözler önüne seriyor. Videosunu aşağıda bulabilirsiniz.
Aynı zamanda Zeynep Tüfekçi’nin diğer TED konuşması olan ve İnternetin hayatımıza getirdiği yeniliklerden biri olan sosyal medyanın sosyal eylem ve değişimleri ne şekilde etkilediğini anlattığı ” How the Internet has made social change easy to organize,hard to win ” konuşmasını aşağıdan izleyebilirsiniz. 
Zeynep Tüfekçi’nin internet sitesine buradan bakabilirsiniz : Technosociology
Kategoriler: Gündem, İlham, Teknoloji

Yorumlar (0) Yorum Yap

/