“Pursuit of Happiness”, “Men in Black”, “I am Legend” gibi filmerden tanıdığımız müzisyen ve aktör Will Smith, şüphesiz ki birçok kişi tarafından bilinen ve sevilen nadir Hollywood yıldızlarından.
Will Smith’in elde ettiği başarıya ulaşırken oluşturduğu zihin yapısını inşa eden ve hayatını değiştiren 3 harika kitaba bakalım.
1) Simyacı (Paulo Coelho)
Will Smith, Tavis Smiley’nin programında ve daha birçok röportajında favori kitabının Simyacı olduğunu, kitabı okuduğunda kendine olan güvenin arttığını dile getiriyor. (Kitapla ilgili bir konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz.)
“Oluşturmak istediğim her şeyi oluşturabileceğimi biliyorum. Olmak istediğim kişi olmaya çalıştığımda kendimi daha güçlü hissediyorum.”
Paulo Coelho’nun Simyacı kitabından etkileyici alıntıları buradan okuyabilirsiniz.
2) Outliers (Çizginin Dışındakiler)-Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? (Malcolm Gladwell)
Kendinize ve çevrenize bakış açınızı değiştiren bu kitap, tarihten ve günümüzden örnekler sunarak başarının nasıl gerçekleştiğini tekrar tanımlıyor.
Will Smith, USA Today’e verdiği röportajda başarı konusunda bu kitabın kendisini aydınlattığını söylüyor.
“Malcolm Gladwell’in 10,000 saat kuralından bahsettiği Outliers adlı kitabını okudum. Gerçekten başarmak istediğiniz konuda 10,000 saat çalışmadan ustalaşamazsınız.”
3) Zengin Baba Yoksul Baba (Robert T. Kiyosaki)
Ekonomik özgürlük konusunda Will Smith’in başucu kitabı olmuş “Zengin Baba Yoksul Baba” adlı kitap: Yazarın kendi babası (yoksul) ve arkadaşının babası (zengin) arasındaki davranış ilişkisinden para harcama ve yatırım yapma konusunda bakış açılarını içeriyor.
Oprah Winfrey‘e verdiği bir röportajda, kendisi orta sınıftan gelen bir babaya sahip Will Smith, lüks içinde yaşayan oğluna parayla ilgili şeyleri daha iyi anlaması için oğlu Jaden’a da bu kitabı okuttuğunu söylüyor.
Will Smith başarı dolu hikayesinde, Simyacı‘yı asla pes etmemek için, Çizginin Dışındakiler‘i başarının, başarmayı hedefleyen herkes tarafından erişilebilir olduğunu hatırlamak için, Zengin Baba Yoksul Baba‘yı ekonomik harcamalarını ve birikimini neye göre yapması konusunda fikir almak için okudu.
Yorumlar (0) Yorum Yap