Telefon Bataryanızı Hangi Durumlarda Değiştirmelisiniz?

CepteTamir

CepteTamir

Akıllı telefonlara yerinde tamir hizmeti sunan bir servis. https://ceptetamir.com

Ekran boyutu iyi mi? Tamam. Yüzlerce uygulama indirilebilir mi? Tamam. Bellek kapasitesi? Çok yüksek. Pil ömrü? Maalesef çok kısa. Bu günlerde cep telefonu kullanıcıları için en büyük sıkıntılardan biri pil ömrü. 8-10 saatlik pil ömrü, göze çarpan bir gelişme olarak gözüktüğü halde, en iyi arkadaşınızla birkaç uzun konuşma ve birkaç saatlik dizi izleme, oyun oynama ekrandaki şarj ibresini kısa sürede sıfıra indirecektir.
Peki, telefonunuzu şarj ettikten sonra hala iyi bir performans alamıyor musunuz? Tüm bataryalar zamanla şarjlarını daha hızlı kaybeder veya hiç şarj etmez. Telefonunuzun çok ısınması, güvenilir bir şarj aletiyle şarj ettikten sonra bile şarjının dolmaması gibi sorunlar yaşıyorsanız telefonunuza bozuk deyip hemen ondan vazgeçmeyin çünkü telefonunuzun bataryasını değiştirme vaktiniz gelmiş olabilir.
Bunu belirlemenin yollarını sizin için derledik:
1) Telefonunuz hiç açılmıyorsa darbe almış, suyla temas etmiş ya da bataryası bozulmuş olabilir. İlk iki seçeneği elediyseniz ve telefonunuzda ışık ya da bildirim gibi herhangi bir yaşam belirtisi yoksa bataryanızın bozuk olduğunu ilan edebiliriz.

2) Batarya arızası dışında telefonda arıza yoksa sadece şarja takılıyken çalışır. Güç kaynağından çektiğinizde çalışmıyorsa batarya şarj olmuyor demektir. Yeni bir batarya takmanızın zamanı gelmiştir.
3) Telefon gerekli sürede şarj olmuşsa doluluk oranı %100 ise buna rağmen şarjı üreticilerin açıkladığından daha kısa sürede bitiyorsa kullanım şeklini unutmayın. Üreticilerin duyurduğu pil ömrü genellikle normal kullanım şekli içindir. Yani oyun oynamak, sürekli müzik dinlemek hatta telefonunun iyi sinyal alamadığı bir yerde sinyal almak için fazla çalışması pil ömrünüzü açıklanandan kısa sürede bitirir. Bu durumlar geçerli değilse ve telefonunuzun şarjı %40, %50 gibi doluluk oranındayken aniden kapanıyorsa bataryayı değiştirin.
4) Bataryalar şarj edilirken elbette ısınacaktır ancak birçok batarya ısıyı içinde tutar böylelikle dışarıdan temasla belli olacak kadar ısınmasını engeller. Eğer telefonunuz dokunmak için aşırı sıcak bir hale geliyorsa ve suç direk güneş ışığına maruz bırakmanız değilse bataryanızı değiştirin.

5) Bataryaların iç hücrelerinde bozulma sonucu şişkinlikler meydana gelir. Bunu gözle fark edebilirsiniz. Bir masaya koyduğunuzda şişkinlik yüzünden topaç gibi dönecektir. Şişkinlik fark ettiğiniz zaman mutlaka bataryanızı değiştirin. Batarya patlaması göze alınamayacak bir risk.

Telefonunuzun Bataryasını Değiştirmek Uğraşmaya Değer mi?

Batarya olmadan veya başka bir güç kaynağı olmadan bir cep telefonu değersizdir. Telefonun bataryası değiştirmeye değer mi? Olabilir. Kötü durumda olan eski bir telefonunuz varsa, bataryayı değiştirseniz bile birkaç hafta içinde telefonunuz pes edebilir. Bununla birlikte, telefon iyi durumda ve ihtiyaçlarınıza uyuyorsa, cihazı çalıştırmak için yeni bir batarya satın almak faydalı olabilir.
Kategoriler: Teknoloji, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/