Boş Geçen Dakikalarınızı Değerlendirip Size Uzun Vadede Kazanım Sağlayacak 6 Basit Alışkanlık

Her gün kendinize yeni bir şeyler katmak ve veriminizi arttırmak, başarının yanında büyük bir tatmin duygusu da getirir.
Şöyle bir soruyla başlayalım: Size günde 86.400 TL verilse bunu çöpe atar mıydınız?
Muhtemelen çoğu kişinin cevabı bu parayı çöpe atmayacağı yönünde olurdu. Ancak bir günün içindeki 86400 saniyeyi çöpe attığımız oluyor. Geri dönüşü olmayan her saniye bir şekilde akıp gidiyor.
İşte bu durumda yapılması gereken, bu 86400 saniyeyi nasıl kendi adınıza verimli bir şekilde kullanmanız gerektiğini bilmek. Bu konuda yardımcı olacak ipuçlarına ve gün içinde kendi hayatınızda yaptığınız ufak değişikliklerle kendinizi nasıl ileriye taşıyabileceğinize bakalım:

1) Telefon: Uçak Modu

Yaşadığınız ana doğru bir şekilde odaklanmak ve irade gücünüzü arttırmak için telefonunuzu zaman zaman uçak modunda kullanmak çok faydalı olacaktır.
Önemli bir mesaj, arama, mail beklemiyorsanız; muhtemelen 10 dakikada bir Instagram’ı kontrol etmenin de pek bir anlamı yoktur.
Telefonunuzu uçak moduna aldığınızda, verimliliğini arttırabilecek birçok aktiviteyi de ertelemiş olmazsınız. Çoğu insanın bir yerde sıkıldığı zaman yaptığı ilk iş telefonuna sarılmak olur. Bunun tersine gitmeye çalışın, çevreyi gözlemleyin, ya da sadece düşünün.

Telefonun bir araç olduğunu unutup sizi kontrol etmesine izin vermeyin. Böylelikle hem telefon bataryanıza faydanız olur hem de zihninize.


2) Her Gün Öğrenmek İçin Okuyun

Sadece kitap okumanıza gerek yok. Bunlar çizgi roman olabilir, internette karşılaştığınız içerikler olabilir, önemli değil. Faydalı olabileceğini düşündüğünüz ne varsa okuyun ve bunu bir düzen haline getirin. Zihinsel beslenme öğünleriniz olsun.
Minimum sayfa sayısı koyarak da başlayabilirsiniz ya da saatlik zaman aralıkları da belirleyebilirsiniz.

Unutmayın: Eğer bilgi güç ise; öğrenmek süper güçtür. (Jim Kwik)


3) Kendinizle Eğlenin

Egolarınızdan biraz da olsa arınmanız hem kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur, hem de öğrenmeye daha açık bir zihin yapısı oluşturmanızı sağlar.
Bu yüzden kendinize mükemmel olmadığınızı ne kadar hatırlatırsanız, mükemmel olmaya o kadar yaklaşırsınız.

Başarısızlıklarınızla, kusurlarınızla, kendinizle eğlenmeyi öğrenin.


4) Sabah Rutinlerini Hafife Almayın

Evet sabahın köründe uyanıyorsunuz, kahvaltı için vaktiniz yok, acele etmeniz gerekiyor. Nitekim şartlar ne olursa olsun, gününüzü verimli kılabilecek sabah rutinleri yaratılabilir. Ev içinde güzel bir kahvaltı, toplu taşıma ya da bireysel aracınızda bir podcast dinlemek, güne fiziksel ve zihinsel olarak daha hazır olmanızı sağlar.


5) Yazma Alışkanlığı Edinin

Tarihin akışını değiştiren yazı, kendi bireysel devriminizi yapmanız için de yararlı olabilir.
İletişiminizi ve yazılı anlatımınızı en çok geliştiren alışkanlıklardan biri olan yazma alışkanlığı, düşüncelerinizi ifade edebilme ve tanımlama fırsatını da size verir. Bunun yanında aktif öğrenme denilen kavram ile öğrendiğiniz bilgiyi yazmak, bilgiyi daha kalıcı hale getirir.

Hikaye, şiir, günlük, blog yazısı fark etmeksizin düzenli bir şekilde yazmanız, yaşamınıza büyük farklılık katacaktır.


6) Soru ve Konu Bulun, Derinine İnin

Her gün derinlemesine bilgi sahibi olabileceğimiz onlarca konuyla karşı karşıya geliyoruz.

İzlediğiniz bir belgeselin konusu, okuduğunuz kitapta geçen bir terim, yeni duyduğunuz bir bilim dalı; bunların hepsi araştırmaya değer konulardır. Entelektüel birikimi sürekli tutmak için araştırmaya değer konulara karşı algınızı açık tutmalısınız.

Her gün bir soru ya da bir konu seçip onu araştırmaya başlarsanız, devamında başka konularla da bağlayabileceğiniz ortamın yaratılmasını sağlar. Bu da sürekli öğrenmeye giden yoldur.

İlgili içerik: Seçtiğiniz Konuda Verimli Araştırma Yapmanızı Sağlayacak 5 Yönte
Kategoriler: Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version