Farklılaşmak Zorundasın: Üniversite Diplomasından Fazlasını İsteyenlere 6 Değerli Tavsiye

Mezun olduktan sonra bir iş bulmak, mevcut işinizde terfi etmek veya farklı bir şirkette yeni bir pozisyona kabul edilmek… Hepsinin bir diplomaya baktığını düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz.
Artık üniversiteden mezun olmak her kapıyı açmaya yetmiyor. Üniversite yıllarınızı sadece diplomayı bir an önce almak için değil, kendinizi bulmak ve yeni özellikler edinmek için değerlendirmeniz gerekiyor. Çünkü iş hayatındaki başarınızı diplomanız değil becerileriniz belirliyor.
Farklı olmak, farklılaşmak için bir lisans diplomasından fazlasını kazanmak zorundayız. Peki bunu nasıl başaracağız? Bir üniversite diplomasından fazlasını isteyenler için burada harika tavsiyelerimiz var!

1) MBA gibi yüksek lisanslar oldukça değerli.

Yüksek lisans, hayata dair daha fazla bilgi ve deneyim edinmenize, bilginizi ve düşünme biçiminizi genişletmenize ve gelecekte kariyerinize büyük fayda sağlayabilecek insanlarla tanışmanıza yardımcı olacaktır. Yüksek lisans derecesine sahip olmak, bilgi birikimi anlamında size güvenilirlik sağlar ve milyonlarca CV arasında sizi daha görünür kılar.

2) Profesyonel ve sertifikalı kurslar alın.

Sertifikalı eğitimler, yeteneklerinizi geliştirmek önemli fırsatlardır ve CV’nize önemli katkıları olacaktır. Bir şeyi bildiğinizi iddia etmekle “eğitimini aldım, işte bu da sertifikası” demek birbirinden farklıdır. Üniversiteden sonra mesleki kurslara gitmek tahmin edersiniz ki daha zor. Bu sebeple henüz üniversitedeyken bu eğitimlerden faydalanmaya başlayın. Üstelik artık online kurslar bu süreci çok daha kolaylaştırıyor.

3) Staj değil, stajlar yapın.

Staj yapma kavramı gün geçtikçe klişeleşiyor olsa da, buradan önemli deneyimlerle ayrılanların sayısı bir hayli az. Dolayısıyla stajlara karşı bakış açınızı değiştirin. Stajı kendiniz için bir şans olarak görmelisiniz. Staj yapmak kadar önemli olan bir diğer konu ise farklı yerlerde farklı stajlar yapmaktır. Bu şekilde hem tutkularınızı kolayca keşfedebilir hem de eşsiz tecrübeler edinebilirsiniz.

4) Network, network, network…

Network’ün kariyere olan etkisi gün geçtikçe daha da anlam kazanıyor. Önemli olduğunu düşündüğünüz bağlantılar elbette kariyerinizde etkili olacaktır fakat çok farklı alanlardan kuracağınız bağlantılar da kariyeriniz için hiç tahmin etmediğiniz sonuçlar doğurabilir. Böyle kalıcı bağlantılar için yeni hobiler, yeni işler, yeni uğraşlar edinmeniz süreci hızlandıracaktır.

5) Başarısız olacağınızı düşündüğünüz işlere girişin.

Birincisi, hangi konuda başarılı, hangi konuda başarısız olacağınızı denemeden bilemezsiniz. İkincisi, üniversite döneminde başarısız olmayacaksınız da nerede başarısız olacaksınız? Dolayısıyla üniversitede yaptığınız her başarısızlık ileride size başarı kıvılcımı olacak geri dönecektir.

6) Araştırma ve uygulama merkezleri tarafından tasarlanan bir eğitim modeli: EDR

Üniversitenin tanımını değiştiren, yenilikçi ve global yöntemler ışığında eğitim sunan Bahçeşehir Üniversitesi; yeni nesil üniversite kavramına anlam kazandıran EDR modeli ile BAU’luları geleceğin dünyasına hazırlıyor.

Birçok içeriğe erişim olanağı sağlayan, araştırma ve uygulama merkezleri tarafından tasarlanan bir eğitim modeli olan EDR; BAU’luların hangi bölümde öğrenim gördüğüne bakmaksızın donanımlı, farklı bakış açılarına sahip, çözüm üreten, geleceğin yetkinliklerini kazanmış, yenilikçi ve global alanda tercih edilen bireyler olmasını hedefliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin disiplinlerarası eğitim modeli EDR hakkında detaylı bilgiye buradan⇗ ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/