Pixar Kurucu Ortağı Edwin Catmull’dan Yaratıcılığınızı Arttıracak 11 Alıntı

Dilara Avlupınar

Dilara Avlupınar

Boğaziçi Ekonomi

Pixar kurucu ortağı Edwin Catmull doktorasını bilgisayar mühendisliği alanında yaptıktan sonra farklı teknoloji şirketlerinde çalışmaya başladı. Her zaman filmlere karşı bir ilgisi olan Catmull, sonunda mesleğini ilgisi ile kombinleyerek Lucasfilm’in başkan yardımcısı oldu. Şu an Pixar ve Disney Animasyon şirketlerinin başkanlığını yapan Catmull, başarılarıyla 5 Akademi Ödülü kazandı. Teknoloji ve film dünyasına büyük katkıları olmuş Edwin Catmull’dan daha fazla şey öğrenmek isterseniz aşağıda akıllarda yer etmiş 11 önemli alıntısı sizleri bekliyor.
1) Treni sürmek rotasını belirlemez. Asıl iş rayları döşemektir.
2) Fikirler, sadece engellerle karşılaştıklarında ve test edildiklerinde harikalaşır.
3) Sağlıklı ve yaratıcı bir kültürün kalitesini gösteren, insanların fikirlerini, görüşlerini ve eleştirilerini açıkça dile getirebiliyor olmasıdır. Açık sözlülüğün eksik olduğu çevreler eninde sonunda işlevsiz bir hal alır.

4) Hatalar kaçınılması gereken kötü şeyler değillerdir. Hatta kötü bile değillerdir. Sadece yeni bir şey yapmış olmanın kaçınılmaz bir sonucudur.

5) Eğer başarısızlığı deneyimlemediysen bir hatadan çok daha kötüsünü yapmışsındır: Hatadan kaçınma arzusuna kapılarak hareket etmek. Özellikle liderler için bu strateji onları başarısızlığa mahkum eder.
6) Değişimden kaçınabileceğinizi düşünmek ahmaklık. Ne kadar istiyor olduğunuz fark etmez. Ama, bana göre, istememelisiniz. Değişim olmadan ne başarılı olabilirsiniz ne de büyüyebilirsiniz.
7) Sakınmak yerine kendilerine yer açabilsek bilinmeyen şeyler, ilhamı ve özgünlüğü beraberinde getirebilir.
8) En yaratıcı insanlar belirsizliğin gölgesinde çalışmaya istekli olanlardır.
9) ‘Kolaylık’ bir hedef değildir. ‘Kalite’ hedeftir.

10) Dünyayı, hedeflerimize göre hareket ederek ve değerlerimize bağlı kalarak değiştirebiliriz.

11) Bence her şeyi gerekçelendirmek zorunda olmamalısınız. Kapımız beklenmedik şeylere daima açık olmalı.

This post is also available in: English

Kategoriler: Alıntılar, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/