Matematik Mühendisliği’nin tanımı, yurt dışı fırsatları, geleceği, iş olanakları, mezunları, uzmanlık alanları, zorlukları ve daha birçok şeyi hakkındaki en önemli sorular, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği öğrencisi
Burak Batıbay tarafından cevaplandı.
Matematik Mühendisliği Nedir?
Yazılım veya finans alanlarında matematiksel modelleme, teori ve uygulamalarına dayalı, karşılaşılan sorunlari bu yollarla çözmeye çalışan bir mühendislik dalıdır. Matematiksel düşünme ve analitik sistemle gerek yazılım alanlarında gerekse finansal branşlarda bu yollarla çözümler üretilmeye çalışılır.
Kimler bu bölümde başarılı olabilir?
Bilgisayar alanlarına ilgili, yazılıma ya da kodlamaya ilgi duyan, matematiği sadece teorik olarak değil uygulama alanlarında da rahatlıkla kullanabilen, ekip çalışmasın yatkın, stres ve zorluklara karşı direnci yüksek, geleceği merak eden ve kurgulamak isteyen insanlar başarılı olabilirler.
Matematik Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar?
Yazılım alanında çalışmak isteyenler data science, web development, front-back development, software development alanlarında çalışabilir. Finans alanında çalışmak isteyenler başta Business Analyst olmak üzere farklı pozisyonlarda görev alabilirler.
Matematik Mühendisliği’nde hangi dersler verilir?
Veri Yapıları dersi bölümün en temel derslerindendir. Buna ek olarak matematik alanından Lineer Cebir, İleri Analiz ve finans alanından Fiinans Matematiğine Giriş, Ayrık Matematik gibi derslerin önemli olduklarını söyleyebiliriz.
Matematik Mühendisliği’nin zorlukları nelerdir?
Belirli bir iş tanımı olmadığı için Bilgisayar ve Elektronik Mühendisliği arasında kalmış olmasından ve eğitiminin yalnız iki okulda veriliyor olmasından dolayı bölümü popülaritesi düşüktür. Bu da bölümün yaşadığı temel problemlerdendir.
Bölümün iş ve staj olanakları nasıldır?
Yazılımın hemen hemen her alanında geniş bir iş skalası mevcuttur. Dolayısıyla iş ve staj olanakları bakımından fazlasıyla zengindir.
Matematik Mühendisliği’nin geleceği nedir?
Bölümün etki alanı matematiksel yaklaşımlarla ve yapay zeka/data science gibi yeni iş imkanlarıyla giderek genişlemektedir.
Matematik Mühendisliği yeni mezunları ne kadar maaş alıyor?
Yeni mezunlar çalıştıkları yere göre 2000-3000 TL civarında başlayabiliyor. Deneyimli olanlardan ise 5000-6000 TL civarında maaşla başlayanlar da mevcut. Yine de net bir ortalamadan bahsedemeyiz.
Bölümün ya da sektörün yurt dışı imkanları nasıl?
Yurt dışında Computer Science/Applied Mathematic olarak geçen mühendislik dalının imkanları ve istihdam oranı gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla yurt dışındaki iş imkanları bir hayli zengin.
Matematik Mühendisliği mezunları hangi alanlarda uzmanlaşabilir?
Data Science, Yazılım-Geliştirme, Arge-Yazılım, Kodlama, Robotik Kodlama, Gömülü Sistemler, Finans, İş Analisti gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.
Sizin için oluşturduğumuz tercih robotuna buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar (0) Yorum Yap