Türkiye’nin Modüler Drone Platformu: PIRA!

Minorpreneurs

Minorpreneurs

Minorpreneurs çocuk ve gençleri girişimci olarak yetiştirerek onlarla dünyayı değiştirir.

PIRA Kurucusu Mehmet Ali Makbuloğlu PIRA’yı anlattı.
Merhabalar, ben Mehmet Ali. Son 4 senedir quadcopterlere aşırı bir ilgim var. Hem topluyorum hem de farklı quadcopter gövdeleri tasarlıyorum. Bu ilgimin başlangıcı, nöbetçi eczanelerden insanlara ilaç teslim eden bir drone yapma isteğiyle oluştu. Bu süreçte teknik bilgim yoktu ancak, açık kaynak kültürü sayesinde temel altyapımı oluşturup MAKER kültürü sayesinde tanıştığım  ve bana destek olan Kaan ve Göksenin Abi sayesinde işin nasıl yapılacağını öğrendim. 
 Bu süreçte insanlara bu kültürün bana kattıklarını göstermek için çalıştım ve eğitim teknolojisi alanında fikirlerimi bir çok öğretmenle buluşturdum. Bu kültürlerden kopamadım, çünkü beni ben yapmaya götüren adımlardı onlar. Eczaneler için yaptığım projeyi bıraktım ancak, bu Drone’u yaparken karşılaştığım en büyük soruna bir çözüm getirmeye karar verdim. Hayallerimi yeni tanışmış olduğum Minorpreneurs ekibi ile paylaştıktan sonra bana yol gösterip her konuda destek olmaya başladılar. Bu sayede hayallerin asla birer hayal olarak kalmaması için uğraşan harika bir ekip ile bu hayalimi gerçekleştirmeye başladım.
Drone ile proje yapmak isteyen, onları sadece 4K kameralı bir çekim aracı olarak görmeyen ama Drone’u geliştirirken zorlanan insanlara; ürünlerini üzerinde geliştirebilecekleri bir modüler drone sunuyoruz. Şu an ekip olarak bu çözümü geliştiriyoruz.
PIRA, en temelde bir adet gövdeye takılan farklı boyut seçeneklerine sahip kollar ve farklı görev tanımlarında kullanılabilecek parçalardan oluşuyor. Kullanıcı ilk aşamada ana gövdeye, tanımlanacak görevin amacına göre 1045 veya 1155 boyutlarında iki farklı pervane çeşidine sahip olan kol seçeneklerinden birini seçer. Devamında ise tanımlanacak görevin amacına uygun modül setlerinden biri seçilerek gövdenin altına takılır. 
Ürün lansmanında iki modül tanıtılacaktır ancak türlerin çeşitliliğinin kullanıcı talepleri doğrultusunda sürdürülebilmesi amacıyla, devamında gelecek olan modüllerin türleri ürün kullanıcıları tarafından sosyal medyada yapılan oylama sonucu belirlenir. Her ay oylamada galip gelen modül tarafımızca üretilip, internet sitemizde DIY- Do It Yourself (Kendin Yap) ve BIY- Buy It Yourself (Kendin Al) başlıkları altında kullanıcıya sunulur. Kullanıcı dilerse DIY seçeneğini seçerek bizden şemaları satın alarak modülü kendi imkânlarıyla üretir, dilerse de BIY seçeneğini seçerek bizim tarafımızca üretilen modülü satın alabilir. 
Bu ekosistemin devamında kullanıcı etkileşimini arttırmak amacıyla modülleri kendilerinin üretebilmesi için PIRA’nın modül sistemi açık kaynak olarak paylaşılacaktır. 
Böylece dileyen uğraşmadan satın alacak, dileyen hazır tasarımı üretecek, dileyen de kendi deneyimleriyle istediği şekilde kendi modülünü üretip topluluğa paylaşacaktır. Bu sayede kullanıcı drone’ları özgürce kullanabilecek, tüketim toplumu üretime dâhil olacaktır. PIRA, Quadcopter’leri hobi, proje ve eğitim amaçlı kullanmak isteyen insanlara; üzerinde değişiklik yapabilecekleri, kullanarak hakkında deneyim edinebilecekleri ve kendi projelerini geliştirebilecekleri platformu sağlayan bir drone. Bize destek olmak isterseniz bu linke tıklayarak Arıkovanı’nda düzenlenen genç arıkovanı yarışmasında ücretsiz olarak destek olup bir çok ödülü adresinize teslim kazanabilirsiniz!
Genc.arikovani.com’dan Pira’yı seçerek Hızlı Giriş yapabilirsiniz.
Üye olduktan sonra size ücretsiz olarak verilen 75 ArıCoin’inizi hiçbir ekstra ücret ödemeden PIRA için verebilir ve bu sayede hem PIRA’nın hayata geçişini kolaylaştırırken aynı zamanda belirttiğiniz adresinize teslim Outliers Not Defteri ve Kalemi + Türkiye’nin İnternet Girişimleri Kitabı + Arıkovanı rozeti ve stickerı + Teşekkürler kartı kazanıcaksınız.
PIRA’nın kurucusu Mehmet Ali Makbuloğlu’nun tecrübesini aktardığı 150 bin kez izlenen Türkiye’nin en genç TEDx konuşmacısının konuşmasını ise buradan izleyebilirsiniz! 
PIRA desteklerinizi bekliyor -> genc.arikovani.com
Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version