Günlük Yaşamın İçinden Yönetim ve Girişimciliğe Dair Öğrenebileceğiniz 8 Beceri

Eğitim hayatı, kariyerimizin temelini oluşturuyor. Ancak iş hayatındaki bazı kavramlar, eğitimin temelinde öğrenemeyeceğimiz, tecrübe ve stratejik duygular sayesinde sahip olabileceğimiz özelliklerdendir. Sınıf ortamında öğrenemediğimiz, girişimci ve yönetici olma idealleri konusunda bize yardımcı olabilecek 8 girişimcilik maharetine yakından bakalım:

1) Birçok seçenek arasından doğru olanı sezebilmek

Birden çok seçenek arasında doğru kararı verebilmek için olumlu ve olumsuz tüm sonuçları değerlendirmek gerekir. İyi bir girişimci ve yönetici, en iyi kararı verebilme becerisine sahip olmalıdır. İrade sahibi olmak en büyük özelliklerden biri olup, içinizdeki sese kulak vermelidir.

2) Farklı karakterlere sahip insanlarla olumlu iletişim kurma becerisi

İyi bir girişimcinin ve yöneticinin vazgeçilmez özelliği ise iletişim kurma becerisine sahip olmasıdır. Yapılan işler dolayısıyla sürekli olarak insanlarla iletişim halinde kalınmak zorundadır. Hepsiyle aynı karaktere sahip olmamakla beraber sağlıklı iletişim kurmak zorundadır. Bundan dolayı iletişim becerisini geliştirmek yine tecrübe ile kazanılacak bir özellik haline geliyor.

3) Güçlü bir bağlantı ağı kurmak

İyi işlerde rol almanın en büyük anahtarlarından biri ise doğru bir ağ oluşturmak. İşinizi getirdiğiniz noktaya dönüp baktığınızda, işin geldiği noktanın en büyük kaynağı ise tanıştığınız insanlardır. İnsanlarla doğru iletişim kurmanız demek iyi bir ortaklık kurmanız anlamında gelir. İşlerin kötü gittiği zamanda iyi bir network size en büyüğü desteği sağlar.

4) En sıkıcı anları bile verimli bir eğlence kaynağına dönüştürmeyi bilmek

Hayattaki en büyük şans ve en güzel şey sevdiğin işi yapmaktır. Karşılaşılan sorunları kolayca atlatmanın en büyük motivasyon kaynağı ise işi sevmektir. Bu yüzden yaptığınız işi de sevmek istiyorsanız, işinizi keyifli hale getirmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Başarının en büyük kaynağını size sağlayacaktır.

5) Bir grubun içinden sıyrılıp öncülük etmek

Bir girişimci ve takımın başında siz varsanız liderlik etmeyi öğrenmeniz ya da bilmeniz gerekiyor. Liderlik becerilerine sahip değilseniz, ekibi yönetmek, iyi bir iletişim kurmak zor bir hal alır. Lider, takımına örnek olduğu gibi çalışanların samimi bir bağ kurmak istediği kişidir. Liderlik bunları gerektiren bir durumdur. Bu yüzden bir işin en büyük başarısı takımın bir bütün gibi hissetmesine de bağlıdır.

6) Sert bir düşüşü, yumuşak bir inişe çevirmeyi bilmek

Başarıya giden yol başarısızlıktan geçer. Başarısızlığı kabul etmek gerekir. Bir işin başarı yolu, türlü engeller ve olumsuzluklardan geçer. Yılmamayı bilmek, motivasyon kaynağını kaybetmemek en büyük güçtür. Engeller karşısında duygusal olarak etkilenmek yerine, soruna neden olan etkenler üzerinde düşünmeniz gerekir. Bunu da öğrenmek yine tecrübenin en büyük kaynağıdır.

7) En değerli malzemeyi doğru kaynakta bulma yetkinliği

Bir iş için yapabileceğimiz en büyük şey, mücadeledir. Her alanda olumsuzluklar ile karşılaşılabilir. Bunları atlatmak ise her zaman kolay değildir. Sahip olduğunuz alanda sermayeyi doğru kullanmaya, zor durumların üstesinden gelmeye kadar cesareti ve stratejik düşünme becerisine sahip olmak gerekir. Durumlar karşısında soğukkanlı olmak, durumların üstesinden gelmeyi kolaylaştıracaktır.

8) Doğru insanlar ile çalışmak

Bir işin başarısı, işi sahiplenen iyi çalışanlardan geçer. Girişimcinin en büyük kaynağı çalışma arkadaşlarıdır. İşe alımlarda iyi bir özgeçmiş ve potansiyel arasındaki farkı görmek gerekir. Doğru soruları sormak ve şirketinizin ihtiyaçları doğrultusunda doğru insanı seçmek önemlidir. Kısa bir deneme süreci ile işe alımları yapmak daha yararlı olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/