Bir Girişimcinin Başarısını Tanımlayan 10 Özellik

Neden bazı insanlar diğerlerinden daha başarılı oluyor? Başarı, doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa öğrenilmiş bir davranış mı? Başarılı bir girişimciyi tanımlayan özellikler nelerdir?
Araştırmacı ve girişimci Sangeeta Bharadwaj Badal, bir iş yaratmak veya bir işi büyütmek için; nasıl hareket edildiğini, nelerin tercih edildiğini, öğrenmek ve anlamak için 2.500 Amerikalı girişimci ile görüştü ve çalıştı. Ve buldukları “Entrepreneurial StrenghtsFinder” adlı kitapta yayınlandı.

Başarılı girişimcilerin 10 yeteneği:

1) İşe Odaklanmak
Gözlemlenen veya beklenen her karar, kazanca olan etkisine dayalı olarak alınır.

2) Güven
Girişimciler kendilerini tanırlar ve diğer insanları anlayabilirler.

3) Yaratıcı
Var olan bir ürünü veya düşünceyi daha iyi bir hale getirme konusunda yaratıcılık sergilerler.

4) Temsilci
Başarılı girişimciler başkalarının kendisine yardım etmesinden korkmazlar. Her şeyi kendilerinin yapamayacağının farkındadırlar.

5) Kararlılık
Her girişimci zor zamanlar geçirebilir. Bazıları vazgeçerken bazıları pes etmez.

6) Bağımsız
Bu bağımsızlık bir girişimcinin yalnız başına çalışması anlamına gelen bir bağımsızlık değil. Bu bağımsızlık girişimcinin, girişiminin başarılı olabilmesi için yapması gereken her şeyi özgürce yapabilmesidir.

7) Bilgi arayan kişi
Başarılı olan kişiler her zaman işlerine yardımcı olacak bilgiyi ararlar.

8) Destekçi
Kimse bir işi sahibinden daha iyi tanıtamaz. Bu kişiler işin ne ile ilgili olduğunu açıkça aktarabilir ve başkalarını işin değeri konusunda ikna edebilirler.

9) Network Uzmanı
Girişimciler, girişimlerinin hayatta kalmaları ve büyümeleri için kendilerine yardım edebilecek insanların farkındadırlar. Bu tür insanlarla her ortamda yeni ilişkiler ve bağlantılar kurmaktan çekinmezler.

10) Risk Almak
Herhangi bir girişim veya büyüme risk içerir. Başarılı girişimciler, riskli durumları nasıl hafifletebilecekleri ve yönetebilecekleri konusundaki bilgilere ve içgüdülere sahiptirler.

Bu araştırmaya göre girişimciler, baskın doğal yeteneklerini kullandıkları zaman yapabildiklerinin en iyisini yapmaktadırlar. Eğitim ve öğretim yardımcı olabilirken aynı zamanda doğuştan gelen bir yeteneğe sahip olmak da işi kolaylaştırabilir. Bu nedenle her şeyden önce girişimciler kendi yeteneklerini çok iyi tanımalıdırlar.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/