Fikir Arayanlar Buraya: Son Dönemlerin En Çok Yatırım Alan 4 Gözde Girişim Alanı

İTÜ Çekirdek

İTÜ Çekirdek

İyi girişimler İTÜ Çekirdek'ten yetişir

Girişimcilik fırsatlarının ve sermayelerinin çığ gibi büyüdüğü şu dönemde bazı girişim alanları istatistiksel olarak daha fazla yatırım alıyor. Yatırımcıların son dönemde büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğü bu girişim alanları şu şekilde:

1) IoT – Internet of Things (Nesnelerin İnterneti)

IoT (Internet of Things), aklımıza gelebilecek her türlü nesnenin bir şekilde internete erişip, diğer nesnelerle iletişim halinde olmasıdır. 2020 yılına kadar kadar dünya çapında işe yarayan 40 milyar nesnenin internete bağlı olacağı düşünülüyor. 2025’e kadar ise bu pazarın 11 trilyon dolara varan bir büyüklüğe ulaşacağı söyleniyor.
IoT hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve bu alandaki girişimcilik fırsatlarını incelemek isterseniz aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:

2) FinTech (Finans Teknolojileri)

FinTech en temelde teknolojinin finans sektörüne dokunmasıyla finansal hizmetlerin daha kolay, daha güvenilir ve daha hızlı verilmesini amaçlayan bir inovasyon. Dünyada geçtiğimiz yıl FinTech alanında 22,5 milyar dolar yatırım yapıldı. Türkiye’de de melek yatırımcı ağları ve girişimciler yaptıkları yatırımlarla bu alanı canlı tutmaya çalışıyor.
FinTech hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve bu alandaki girişimcilik fırsatlarını incelemek isterseniz aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:

3) InsurTech (Sigorta Teknolojileri)

FinTech altında konumlanan Sigorta Teknolojileri (InsurTech) teknolojik bir yaklaşım ile sigortacılık sektörüne çözümler üretmek üzerine kurulu bir alan. Girişimciler için de sigortacılar (sigorta şirketleri, acenteler, brokerlar, bankalar) ve sigortalıların hayatlarını kolaylaştıracak, risklerini minimize edecek tüm inovatif teknolojilerin geliştirilmesine destek sağlayan, sınırsız fırsatlara sahip bir sistem. 2017 yılına ait verilere göre küresel sigortacılık pazarının büyüklüğü 1,3 trilyon dolar. Bir başka veriye göre ise InsurTech girişimlerinin 2018’nin ilk çeyreğinde aldıkları yatırımın tutarı 724 milyon dolar civarında.
InsurTech hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve bu alandaki girişimcilik fırsatlarını incelemek isterseniz aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:

4) E-Ticaret

İnternet ortamında insanların elektronik sistemler üzerinden gerçek ya da sanal ürünleri para karşılığında satın alması işlemine E-Ticaret diyoruz. Hemen hemen her ürün veya hizmet e-ticaret yoluyla satılabilir. 2017 yılında dünya çapındaki perakende e-ticaretin pazar büyüklüğü 2.3 trilyon dolar olarak belirlenmiş durumda. Her sene ortalama %20 büyüyen pazarın 2021 yılında 4.5 trilyon doları aşacağı düşünülüyor. Türkiye pazarı da 2016’da 30,8 milyar TL olarak belirlenmiş. Her yıl %30’luk bir büyüme ile de artış gösteriyor.
E-Ticaret hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve bu alandaki girişimcilik fırsatlarını incelemek isterseniz aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz:

Fikriniz hangi alanda olursa olsun girişiminizi en iyi şekilde geliştirebileceğiniz İTÜ Çekirdek’te girişimciler için muhteşem fırsatlar yer alıyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için: İTÜ Çekirdek

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/