Günümüzde ve Yakın Gelecekte En Çok Talep Edilecek 5 Bilgisayar Becerisi

Staj ve iş başvurularının vazgeçilmez bir kriteri olan bilgisayar becerileri bölümü bazen detaylı bir şekilde adaya sunulurken bazen ise genel bir başlık altında detaya inmeden belirtilmiş olabiliyor.
Çoğu kişi bilgisayar becerisi denilince Word ve Excel gibi Microsoft ofis programları veya birkaç sorun giderici bilgisayar yazılımı bilmek olarak düşünse de aslında iş verenlerin adayların beklentisi çok farklı bir yönde seyredebiliyor.
Olası yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve bunları bilerek başvuru yapmanız ve avantajlı olabilmeniz için istenilen bilgisayar becerilerinden en önemli 5 tanesini sizler için derledim:




1) E-Tablolar ve Veritabanları

Özellikle son yıllarda giderek artan veri şirketleri için en önemli kriter olarak elektronik tablo düzenleme ve veri tabanı yönetimi becerisi listeye ilk sıradan giriş yapmakta. Çünkü veriyi yönetebilen şirketlerin ayakta kaldığı yeni dijital iş dünyasına bu beceri en çok aranılan beceri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Bu bilgisayar becerisine dayalı olarak işe alınmak için, öncelikle bir e-tablo üzerinde bir çalışmanızın olması ve göstermeniz gerekmektedir. Verileri depolamaktan, karmaşık matematik formüllerini uygulamaktan iç içe geçmiş birçok modellemeyi optimize etmeye kadar geniş bir dijital ortama hakim olmanız büyük oranda avantaj katacaktır.
Diğer bir deyişle, şu konularda uzmanlığa sahip olmanız gerekir: Microsoft Excel, Microsoft Access, Veri analizi ve modelleme (ERR), Adobe Ürünleri ve programları, Quickbooks, XML Veritabanı yönetim sistemi, Filemaker Pro, MATLAB, SAP, FORTRAN, RDBMS (İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi), SAS


2) Sosyal Medya, E-posta ve Blog Yazma

İnsanlar sosyal olarak aktif olsalar da, herkes sosyal medya araçlarını profesyonel cephede nasıl kullanacaklarını bilmiyor. Böyle bir senaryoda, profesyonel e-postaların yazılması konusunda uzmanlığa sahip olmak, blog yazmak ve sosyal medya etkinliklerini yönetmek, tanınmış kuruluşlara giriş için bir bilettir.
Bu alanda becerinizi ilerletmek istiyorsanız şu konularda kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir:
İçerik Yönetim Sistemi (CMS), Google Analytics, Basamaklı Stil Sayfaları (CSS), E-posta pazarlama yöntemleri, Web Sayfası Tasarımı / Web Programming ( ASP.NET), WordPress veya Bootstrap, Dijital medya yönetimi, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Kampanya Yönetimi Yazılımı


3) Grafik Tasarım ve Kelime İşleme

Kazanılan bilgiyi çok okunabilir formda sunmak için sahip olunan verilerin de akıcı ve net olması da diğer bir saha ihtiyacını doğurmuştur.
Eğer aşağıdaki konularda yeterli bir uzmanlığa sahipseniz bu alanda ilerlemeniz oldukça rahatlayacaktır:
Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, AutoCAD / Mimarizasyon Yazılım, Corel çizgisi, Microsoft Visual Studio programları, Maya, Microsoft Word, Microsoft Publisher, Dijital Fotoğraf Makineleri




4) Yazılım ve Donanım Tasarımı ve Geliştirme

Yazılım ve Donanım gelişimi, daha basit bir dilde, bilgisayar yazılımı / donanım uygulamalarının tasarlanması, uygulanması ve test edilmesi anlamına gelir. Yazılım Mimarı, Yazılım Analisti, Yazılım Programcısı, Donanım Konfigürasyonu vb. dahil olmak üzere farklı bir iş başlangıcı ile en karlı bilgisayar becerisidir.
Yazılım ve donanımı geliştirip test edebilmeniz için öncelikle kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız ve sorun gösteren noktalarına ulaşan bir uygulama oluşturmanız gerekir. Kitlenizin dikkatini çekmek için farklı web ve mobil uygulama kodlama dilleriyle çalışmanız gerekebilir.
Örneğin bu becerilere sahipseniz bu alandaki işe girim ve sonrası sizin için daha yararlı olacaktır: HTML / CSS / Javascript, C / C ++ Programlama Dilleri, Java Programlama Dili, Python Programlama Dili ( Olmazsa olmaz artık), XML,UI / UX, LINUX işletim sistemi, CISC ve RISC mimarisi, Gömülü İşlemci Donanım Tasarımı ve mikroişlemciler, Bellek yönetimi ve donanım mimarisi, PCB Düzeni, SQL Server Yönetimi


5) BT / IT Sorun Giderme

Bilgisayarlarda çalışmak bir şeydir ve ilgili konulara bakmanın ve onları gerçek zamanlı olarak çözmenin bir başka yeteneğidir. Günlük yaşamlarında bilgisayar sistemleri ile çalışan, ancak sorunlu hale gelmiş programlarla uğraşırken ve rutin bakımları gerçekleştirirken çeşitli çalışanlar ve uzmanlar bulunmakta.
Bu nedenle, bilgisayarların ve makinelerin temel anatomisine aşina iseniz ve çalışma sürecini kolaylaştırmak için bu tür görevleri yerine getirmenin yollarını biliyorsanız, BT destek alanı bu becerilerinize birebir gelecektir.



 Çalışması gereken en önemli BT sorun giderme becerileri şunlardır:
Yedekleme yönetimi, Teşhis, Son Kullanıcı desteği, İstemci-Sunucu yönetimi, Kurulum ve yapılandırma,Sorun izleme sistemi (ITS), Sistem Yönetimi, Teknik Destek

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

This post is also available in: English

Kategoriler: Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/