Çevresinden Beklediği Desteği Bulamayan Girişimcilere Tavsiyeler

Dilara Avlupınar

Dilara Avlupınar

Boğaziçi Ekonomi

Yeni bir iş kurmak, yeni bir fikir üretmek kısacası yapılmayanı yapmak.. Girişimci ruhlu herkesin hayalini kurduğu şeydir belki de. Ancak ne yazık ki fikrimizi çevremize anlattığımızda bizim kadar heyecanlanmayabiliyorlar. Bazen, desteğe en çok ihtiyacımız olduğu zamanda, “Bu işe yaramaz”, “Gereksiz” gibi heves kırıcı tepkiler de alabiliyoruz. Peki çevresinden beklediği bu desteği bulamayan girişimciler ve girişimci adayları olarak ne yapmalıyız?

  • İşe yaramayacağını söyleyen kişilerle iş ve süreç ile ilgili konuşmalarınızı olabildiğince azaltın. Size genellikle enerjinizi ve zamanınızı harcamanız gereken şeyin bu olmadığını söyleyeceklerdir. Bu insanları hayatınızdan çıkarmaya gerek yok, sadece, konuşmalarınızı ortak ilgileriniz olduğu konular ile kısıtlı tutabilirsiniz.
  • Yaptığınız işe inanan ve size pozitif ve pratik tavsiyelerde bulunarak başarıya ulaşmanızı sağlayacak kişilerden oluşan bir çevre edinin. Bunu, seminerlere katılarak ya da bir mentör edinerek yapabilirsiniz.Ayrıca bu insanlarla birlikte vakit geçirmek heyecanınızı ve inancınızı arttıracaktır.
  • Sürekli olarak araştırmalarınızı gözden geçirip işiniz için piyasayı değerlendirin. Girişiminizin insanlara vereceği şeye ihtiyacı olan, onu isteyen bir kitle olduğuna dair sayısal kanıtlara bakarak kendinizi motive edebilirsiniz.
  • İş kurma prensiplerine bağlı kalın. Başarmanız gereken şeyle uğraşın, böylece söylediklerinize şüpheyle yaklaşan kişileri zihninizden uzaklaştırmış olacaksınız. Fikriniz ile ilgili görünür aşamalar kaydettikçe endişeleriniz azalacaktır.
  • Zaman zaman geri çekilin ve başka bir şeyle uğraşın. Bu, sizin olumlu bir çerçevede düşünmeye devam etmenizi sağlayacaktır. Küçük aralar vermek, haftasonu için bir yerlere tatile kaçmak gibi aktiviteler tutku ve kararlılığınızı sürdürmenize yardımcı olacak ve insanların size ne söylediğini düşünerek kendinizi yormanıza engel olacaktır.

Her zaman yüzde yüz desteklenmeyi beklememelisiniz, fikrinizi beğenmeyenler elbette olacaktır. Önemli olan kötü yorumlar üzerinde takılıp kalmaktansa kendinizi geliştirmek ve sonunda başarınızı herkesle paylaşmaktır. Unutmayın, fikrinize inandığınız sürece biz buradayız!

Kaynak.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

⇓ CEOtudent Facebook sayfasını takip etmeyi unutmayın ⇓

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version