Aslanlarla ilgili belgeseller izler misiniz? Cevabınız evet ise, aslanların kendi bölgelerine hükmettiklerini ve üst seviye avcı olduklarını görmüşsünüzdür.
Aslanlar, dünyadaki en güçlü hayvanlar arasındadır ve neredeyse hiçbir hayvan onlarla yüzleşmeye ve meydan okumaya cesaret edemez.
Onlar “kral” olarak adlandırılırlar ve çünkü yaptıkları her şeyde kraliyet izleri vardır: 20-25 kraliyet üyesiyle aynı anda yemek yeme veya devasa toprakları fethetme gibi. Bir aslan her zaman cesur bir tutuma sahiptir ve gerçek bir lider gibi yaşar.
Ancak aslanların hayatı engeller ve sorunlarla doludur ve hata yapma şansları çok düşüktür. Çünkü küçücük bir hata onların yaşamını, hükümdarlığını ve ailesini kaybetmelerine neden olabilir.
Ayrıca, avlanmak kolay bir iş değildir; başarı oranları sadece yüzde 17-19’dur. İnsanoğluna kıyasla, daha şüpheci yaklaşırlar çünkü asla ikinci bir şans elde edemezler. Hiç depresyonda olan bir aslan gördünüz mü? Ya da pes etmek isteyen? Aslanlar her zaman toprak elde etmek ve onları yönetmek için mücadele ederler ve asla vazgeçmezler. Peki onları zorlu hayata teslim olmamaya motive eden şey nedir?
Cevap hayatta kalmaktır. Onları hareket etmeye zorlayan tek şey hayatta kalma içgüdüsüdür. Birçok aslan saltanatını, çocuklarını ve eşlerini diğer aslanlara kaptırır, ancak hayattan asla vazgeçmez. Ormanlar kralından öğrenebileceğimiz 6 hayat dersi:
1) Hedefleriniz hayatta kalmak için en iyi yoldur.
Bir yaşam hedefi belirleyin ve bunu başarmak için çok çalışın; başka alternatifinizin olmadığını düşünün. Aslan, avlamak ve yönetmek için doğar. Yaşam hedefinize ulaşmak için doğduğunuzu kabul edin. Amacınızı düşünün ve bunu kendiniz için bir motivasyon kaynağı haline getirin.
2) Başarısız ol ve başarısızlıkların seni geliştirsin.
Aslanlar, on avının sekizinde başarısız olur, ancak bu onların becerilerini geliştirmelerini sağlar. Böylece ailelerini beslemek için daha büyük avlar bulabilirler.
Aynı şekilde, başarısızlıklarımızı benimsemeli ve onlarla kendimizi geliştirmeliyiz. Başarıya ulaşmak için “geliş ve hayatta kal” kuralını önceliklendirmeliyiz.
3) Odaklanmak önemlidir.
Aslanlar avlanmaya başladıklarında daha az ses çıkarır ve avına odaklanırlar. Her zaman bir sürpriz unsuru vardır ve bu nedenle baskınlarını başarılı kılmak için çok dikkatli davranırlar. Peki buradan ne öğrenmemiz gerekiyor?
Çok fazla konuşmak, ses çıkarmak odaklanmanızı zorlaştırır. Herkese hedeflerinizden ve hayallerinizden bahsetmeyin, sakin kalın ve sadece hedefinize odaklanın.
4) Her zaman birbirinize güvenin.
Aslanların ihtişamı, iyi ve kötü zamanlarda birbirlerine dayanır. Birey olarak zor zamanlar geçirseler de ihtişamlarını yitirmemeye özen gösterirler.
Ayrıca gücün içimizde olduğunu da bilmeliyiz. Kısa vadeli kazançlar için kimsenin güvenini kırmayın. Ayrıca, zor durumların üstesinden gelme konusunda birbirimizi desteklemeliyiz.
5) Alanını koru.
Aslanlar sebepsiz yere kimseye zarar vermez. Ancak, birileri topraklarına, yaşamlarına veya ailelerine zarar vermeye çalıştığında sert bir kavgaya girişmekten de kaçınmazlar.
Aynı şekilde, kendi alanımıza, yaşamımıza odaklanmalıyız. Eğer birileri kariyerimizi veya hayatımızı mahvetmeye çalışırsa o zaman hayal kırıklığı yaşamak yerine, geri dönüp bu sorunlarla savaşmalıyız.
6) Eğlenmeyi unutmayın.
Aslanların hayatı, zorluklarla doludur. Ancak bunun keyiflerini ve güzel anlarını mahvetmelerine izin vermezler.
Dostlarıyla geçirdikleri her andan zevk alırlar. Birbirleriyle güzel vakit geçirirler ve birbirlerini kollarlar. Aynı şekilde, hayatınızın her anından keyif almalısınız. Stresinizi ve endişelerinizi evinize taşımayın, ailenizle geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarın.
Aslanlar, bize hayattaki sorunlara hükmetmeyi ve gerçek bir kazanan gibi yaşamayı öğretir. Eskilerin de söylediği gibi “Büyüklük gerçekten önemli olsaydı, fil orman kralı olurdu.”
Ne kadar büyük ve güçlü olduğunuz değil, sorunlarla nasıl başa çıktığınız ve hayatınızı nasıl yaşadığınız önemlidir.
Yorumlar (0) Yorum Yap