Huzurlu Bir Yaşam İçin 20’li Yaşlarınızda Zamanınızı Harcamamanız Gereken 7 Şey

Rorschach

Rorschach

"Gözcüleri kim gözleyecek?"

20’li yaşlar nasıl bir hayata sahip olacağınızı belirleyen yaşlardır. Hayatınıza kalıcı hasarlar verebileceğiniz, en büyük pişmanlıklarınızı yaşayabileceğiniz; ya da tam tersine huzurlu ve pişmanlıktan uzak bir hayata adım atmanızı sağlayacak önemli yaşlardır.
Çabucak geçen bu yılları iyi değerlendirmek ve huzurlu bir yaşam inşa etmek tamamen sizin elinizde.
Gelin, hayatınızın en güzel yıllarını en az pişmanlıkla bitirmek için uzak durmanız gereken şeylere bakalım:

1) Sevmediğiniz bir bölümde okumak ve o bölümü sevme konusunda kendinizi kandırmak

Öğrencilerin bazıları, seçtiği bölümü kendini dinleyerek değil de dışarıdaki insanları dinleyerek seçiyor. Bu hata 20’li yaşların ortasında fark edilebilir niteliktedir. Ancak bu duruma düşmüş birçok öğrenci, kaderine razı olup bölüm değiştirmiyor.
Böyle bir durumla karşılaşırsanız yeni bir bölüme geçmek için tekrar hazırlanmak, hem öğrencilik hayatınız, hem de geleceğiniz için  çok daha faydalı olacaktır.

2) Herkesle arkadaş olmaya çalışmak

Unutmayın ki, en çok vakit geçirdiğiniz 5 kişinin ortalamasısınız. Seçtiğiniz arkadaşlar 20’li yaşlarınızda hayatınızda diğer yaşlara göre daha çok etki yaratır.
Herkesle arkadaş olmaya çalışmak yerine doğru insanları seçmeye çalışmak, popüler olmaktan, herkesi tanımaktan çok daha mutluluk vericidir.

3) Bırakamayacağınız alışkanlıklara başlamak

Tüketmek ile esiri olmak arasında fark vardır. Bu ince çizgi arasında esiri olmak, hayatınızın gerek zihinsel gerek fiziksel her türlü zarara uğramasına sebep olacaktır. Sadece sigara, alkol gibi ürünler değil, video oyunları gibi şeylere de bağımlı olmak çok büyük pişmanlıklar doğurabilir.

4) Duygu – Mantık dengesini kuramamak

Sadece duygusal kararlar almak bazen doğru olanı yapmaktan sizi uzaklaştırabilir. Ancak aldığınız kararları sadece mantığa dayanarak alırsanız da mutluluğunuzdan uzaklaşabilirsiniz.
Bu yüzden sadece mantık ya da duygu odaklı düşünmek yerine dengeyi bulmaya çalışmalısınız.

5) Yarınınız yokmuşçasına sağlıksız şeyler tüketmek

Sağlıksız yaşamak şu an çok fazla etki etmese de 20’li yaşlarınızın sonunda etkilerini ufak ufak göstermeye başlayacak.
Fiziksel sağlığınızın, zihinsel sağlığınız üzerinde etkisi olduğunu unutmayın.

6) Sadece okula odaklanmak, uzmanlaşmak istediğiniz konuya başlamamak

Akademik bilgi ne kadar önemli olsa da sektörel bilgi de bir o kadar önemli. Ne yazık ki uzmanlaşacağınız konu hakkında ilerlemek için okul çoğu zaman yeterli olmuyor. Bu yüzden sadece okulunuza sırtınızı yaslamak pek doğru bir karar olmayacaktır.

7) Sadece eğlenceye vakit ayırmak

20’li yaşlar çok eğlenceli ve dinamik geçse de, bu enerjinin bir kısmını kendi kültürel sermayenizi oluşturmak için de harcamalısınız. Bu yüzden okumayı ihmal etmemek çok önemlidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/