Varlıklı İnsanlar Gelirlerini Artırmak İçin Çok Çalışmanın Yanında Bu 10 Taktiği Kullanıyor

Edanaz Aksoy

Edanaz Aksoy

Editör - Bilgi Hukuk

“Hiçbir zaman kendi gücünüzle edinebileceğiniz bir şey için dilenmeyin.”
—Miguel de Cervantes

Yaşamımızı kazandığımız gelirler üzerinden hesap ederken neden daha fazlası olmasın diye düşünüyor ya da hayalini kuruyor olabilirsiniz.
İçeriğe giriş yapmadan önce bazı kavramların bizler açısından ne ifade ettiğini bir kenara bırakmak yapılan taktiklere bir açıdan daha objektif bakmamızı sağlayacaktır.
Maddi anlamda kazanç için ifade edilen kelimeler, bireysel olarak bizlerde farklı anlam uyandırsa da ‘kazanmak’ bir şeyler yapabilme imkanınız olduğunda sonuca varabilmek olmalıdır. Peki sonuca varmış olanlar bunu nasıl gerçekleştirdi?

1) Finansal büyüme için algılarınızı açın.

Herkesin paraya karşı bakış açısı farklıdır, ancak elde etmeyen insan çeşitli yollar bulma arayışında olur. Bu bakış açısı daha fazla kazabilmek adına inançlı olmanıza yardımcı olur.

2) Doğru insanlarla bağlantı kurmaya çalışın.

Başarılı insanlar, yüksek mertebelere erişmiş insanlarla bir arada olmak ister. Bilgi aktarımı bir yana tecrübe dinmek ve gözlem yeteneklerinin gelişmesi için bir fırsat olacaktır. Kendilerini kanıtlamış insanla bir arada olmak odaklanmanızı da artıracaktır.

3) Rahatsız hissetmek, size yeni kapılar açacaktır.

Gelişmenin bir yolu da sınırları zorlamaktır. Başarılı olmak ve maddi anlamda kazanmak, sınırların sizler tarafından oluşturulduğu bir bölgeye giriş yapmaktır. Ancak bunun için de rahatlıktan ödün vermek gerekir.

4) Çoklu gelir kaynakları yaratmaya başlayın.

Girişimcilerden varlıklı insanlara sahip oldukları maddi düzenleme çoklu gelir akışından geçer. Stabil bir para akışı sağlamanın ve gelirlerinizi ikiye katlamanın en olağan yolu çoklu gelir akışına sahip olmaktır.
Çoklu gelir akışı iki farklı türdedir. Biri çalıştığınız süreden kazandığınız aktif geliriniz; diğeri ise süre sınırlamasına bağlı olmadan yaratılan pasif gelirdir.

5) Risk almak iyidir, yeteri kadar ölçümleme yaptıysanız…

Başarılı insanlar fevri riskler almazlar. Hatta riski azaltmak için ellerinden geleni yaparlar. Araştırma ve analiz sonuçlarını incelerler. Hedeflerine yürürken yollarına çıkacak çakıl taşlarına takılmadan nasıl devam edeceklerini öğrenmek isterler.


6) Kendinizi özel hissettirecek aktiviteler yapmayı ihmal etmeyin.

Başarılı ve varlıklı insanlar onları özel hissettirecek bir aktivite yapmaktan hoşlanırlar. Aklınıza sadece golf oynamak gelmesin. Kendiniz için yapabileceğiniz ve sonucunda mutlu olabileceğiniz her aktivite sizi bir adım öne taşıyacaktır.

7) Küçük çaplı olsa da yatırımlarla işe başlayın.

Yatırım yapmak, mali açıdan büyümenin bir yoludur. Yağmur yağdığında yanınızda şemsiye olması sizin yararınızadır ancak bazen de ıslanmak size şemsiyenin önemini hatırlatacaktır.
Yapmış olduğunuz yatırımların geri dönüşleri olsa da olmasa da size bir açıdan tecrübe kazandıracaktır.
Bununla beraber yatırım yapmanız gereken en önemli unsurlardan birinin de kendiniz olduğunu unutmayın.

8) Emeklilik hayali hareket kabiliyetinizi kısıtlar.

Zengin insanlar, çalışmasalar da kendilerine yetecek kadar paraya sahip olabilirler. Özünde çalışma prensibi ve bunu hayatına adapte etmiş insanlar, zenginlikle kendini sınırlamayacaktır.
Belli bir yaştan sonra maddi kazanç için performans göstermeseniz daha manevi destek ve kazanç için her zaman çalışkan karınca olun.

9) Gelir gider terazisinde ortayı bulmaya özen gösterin.

Aslında basit bir matematik hesabı aynı zamanda doğru orantıdır. Herkesin istekleri ve yaşam tarzı birbirinden farklıdır ancak ödeme biçimleri aynıdır. Kaynağını verimli kullanan insanlar, genelde harcamaları konusunda tutumlu olmayı tercih ederler. Bu durum onlara kazanmanın kolay olmadığını hatırlatır.

10) Düşünmek ve zihninizi toparlamak için rutin boşluklar oluşturun.

Düşünceleriniz içinde boğulmamak için sakinliğe ihtiyacınız olacaktır. İradi hareketlerinizi ve kararlarınızı yönlendirmek için kendinize ayırdığınız 30 dakikanız olsun. Bu süre içerisinde kendiniz için neler yapabileceğinizi ya da aldığınız kararları gözden geçirebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

This post is also available in: English

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version