Sağlam Arkadaşlık İçin Gereken 6 Davranış

Ömrümüzün büyük bir bölümü arkadaşlarımızdan oluşur. Bu yüzden arkadaşlık ilişkilerimizi sağlam tutabilmemiz gerekmektedir. Bencilliğin arttığı arkadaşlık ilişkilerinin azaldığı günümüzde  arkadaşlarımıza destek olmak ve onlardan da aynı desteği görebilmek çok önemlidir.

1) Her Zaman Arkadaşlarınızın Yanında Kendiniz Olun.

En zor şeydir aslında kendin olmak. Dostum dediğiniz kişi sizin yeteneklerinizle olduğu kadar kusurlarınızı da kabullendiği zaman kalıcı arkadaşlara sahip olursunuz.

2) Sıkıntıları Ortadan Kaldırmak İçin Dertleşin.

Bir dert hakkında konuşmak, üzerinizdeki sıkıntıları atmanıza yardımcı olabilir. Dertleşerek, başkalarının bakış açılarını öğrenebilir ve problemlerinize daha kolay çözümler bulabilirsiniz.

3) Birbirinize Karşı Kıskançlık Duygusu Bulundurmayın.

Arkadaşlıklar bazen garip olabilir. Bazı insanlar diğerlerine göre daha kıskanç olabilir ve arkadaşlarını kimseyle paylaşmak istemezler. Bu durum, arkadaşlığa zarar verebilir ve karışışınızdakini sizden soğutabilir. Paylaşımcı olmak ve bu durumu kontrol altına almak arkadaşınızla aranızdaki ilişkiyi daha güçlü hale getirecektir.

4) Arkadaşlarınızla Düzenli Olarak Buluşun.

Yapılan araştırmalar, asosyal bireylerin sağlık sorunlarının daha fazla olduğunu söylüyor. Arkadaş çevresi içinde sosyal olmak ve onlarla vakit geçirmek hayatınızı daha kaliteli bir hale getiriyor. Bu yüzden, boş zamanlarınızı arkadaşlarınızla değerlendirmekte fayda var.

5) Doğru Bir Arkadaşlığın Temel Kurallarını Bilmelisiniz.

Arkadaşlık sevgi ve ilgi ister. Arkadaşlığınızın uzun sürmesi ve birbirinizden uzaklaşmamanız için bazı temel kurallar vardır. Örneğin Arkadaşınızın morali bozukken, destek olmak. Doğum günü gibi önemli günlerde yanında olabilmek. Onların hem başarılılarında hem de kötü zamanlarında yanlarında olduğunuzu hissettirin.

6) Her zaman Affedici Olun.

Kimse kusursuz değildir bu yüzden onlara karşı  zaman tanıyarak affedici olun yoksa en kolay yoludur çekip gitmek. Dostlarınızın kusurlarını gece gibi örtün..
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version