Niye mi Girişimci Olalım!

Kesinlikle hiç kolay değil, çoğu işle sen ilgileniyorsun. Henüz bebeklik zamanlarında ise ayrıca çok çalışman gerek. Bunun gibi sıkıntılar mevcut. 
Bunların yanında güzellikleri de çok fazladır. Zorluklara katlanabilirseniz birçok ödülünüz olacak. Bunların en başında kendi işinin sahibi olmak gibi mesela ve bununla da bitmiyor. 

Öncelikle Kendi Kurallarınızı Koyuyorsunuz
Genellikle büyük firmalarda bir takım hoşumuza gitmeyen ofis kuralları bulunmakta. Farklı işlerle uğraşmak, gereksiz toplantılara katılma veya farklı insanlarla muhattap edilmek. Ama iş, kendi işin olursa kuralları sen belirlersin, hoşuna gitmeyen kurallar zaten olmaz, toplantıları sen belirlersin.

Kendine Çalışıyorsun Başkasına Değil
En çok kafaya takılan durumlardan biridir, mesela bütün işi ben yapıyorum patronun bu işten kazancı ne kadar, benim maaşım ne kadarcık… Çoğu çalışanın kafasında bu cümleler bulunmaktadır. Kendi işin olursa patron sensin demektir, kazanç limitin sana bağlıdır.

Prim(cik) Almayı Beklemek mi Kârın Tamamına Sahip Olmak mı
Bir proje bitirdiniz, inanılmaz efor harcadın, belki de mesaiye kaldın. Nihayet karşılığını beklerken üzücü sonla karşılaştın. Prim falan yok, normal maaşınla devam ediyorsun, patron ise aynı eforu harcayarak veya harcamadan kat kat zengin oldu. Neden onun yerinde olmayasın ki.

Tatil Zamanını Sen Belirle
Biraz nefes almaya, kafa dağıtmaya ihtiyacın var. Ama iş temposundan ötürü istediğin zamanda tatile çıkamıyorsun. Sadece bir kez olmuyor bu durum, defalarca kez tekrarlanıyor. Sonuçta patron ne derse o dur. Artık patron benim bu demektir ki, evet artık istediğin dönemlerde tatilini yapabilirsin.

Editör Notu

Girişimci olmak daha çok çalışmak, daha yoğun tempoda çalışmak demektir asla kolay değil. Sonuçta daha çok emek harcayıp, öncelikle emeğinin karşılığını alıp ekstra olarak yukarıdaki ayrıcalıklara sahip olacaksın. Bence rahatlık budur.

Kategoriler: Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version