Gustav Klimt ve Canlanan Tabloları

Bir tabloya bakarken dalıp gittiğiniz ve o tablonun görünmeyen koridorlarında dolaştığınız hiç oldu mu? Çoğu zaman, biz tabloların dünyasına geçiş yapsak da fotoğrafçı Inge Prader, tablolardaki dünyayı bize getiren bir çalışmaya imza attı. Sanat sanat için mi yoksa toplum için mi tartışmaları süredursun, Avustralyalı fotoğrafçı Inge Preder, Avustralyalı sanatçı Gustave Klimt‘in seçkin ikonik eserlerini AIDS ile mücadeleye fon sağlamak için yeniden yarattı ve oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Gustav Klimt 20. yy’da yaşamış, Art Noveu (yeni sanat) akımını takip etmiş ve eserlerini bu anlayışla şekillendirmiş. Art Nouveau akımının belirgin özellikleri; ritmik kıvrımlar, doğal bitkisel çizgiler, uçuşan saçlı kadın figürleri, çiçek ve dal motifleri, hayvan figürleri olarak sayılabilir. Prader, canlı rekreasyon çalışmalarını yaparken Klimt’in 1899-1910 yılları arasındaki altın çağına odaklanmış.

Görüntü dizisi, Viyana’da AIDS ile mücadeleye yardımcı olacak fon arayan yıllık bir etkinlik olan Life Ball için çekildi. Inge Prader ve modelleri, fotoğraf yoluyla iki boyutlu tabloların hayata geçirilmesi için inanılmaz bir iş çıkardı. Siz ne düşünüyorsunuz? En sevdiğiniz tabloyu bu şekilde hayal edebiliyor musunuz?

İşte Gustav Klimt’ın canlanan tabloları!

1- Beethoven Frieze

2- Ölüm ve Yaşam

3-Beethoven Frieze

4- Flora ve Pan

5- Büyü

6- Kral Midas

7- Bethoven Frieze

8- Bethoven Frieze

9- Altın Post

10- Mars & Sacrani

Benzer bir konu olduğunu düşündüğümüz ve daha önce blogumuzda yer verdiğimiz Vincent van Gogh’u Eserleri Anlatıyor!  yazımızı henüz okumadıysanız, ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Sanat; toplum için ya da kendisi için olsun ancak var olsun, diyoruz. Sanatla kalalım!
Kategoriler: Kreatif, Sanat, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/