Girişimcilik vs. KPSS

Son yıllarda Türkiye’de artan bir ivmeyle görülmeye başlanan bir akım girişimcilik. Çoğu yaratıcı zeka, memnuniyetsiz genç, beyaz yakasının temizliği kendisini rahatsız etmeye başlamış plazalı çalışanın da hayallerini süslüyor. KPSS ise Türkiye’nin en eski geleneklerinden birisi sayılabilir. Zaman zaman çalınan soruları, metrobüs nüfusundan az kadroları, intihara sürükleyen sürüncemesiyle haberlere çıksa da yerleşebilenler(arkasını devlete verenler) için çok tatlıdır.

Son zamanlardaysa ne kadar kontrasta sahip olsalar da kesişim noktaları gitgide artmaya başladı bu iki kavramın. Hala kararını veremeyenler için, zaman kaybetmesinler diyoruz ve CEOtudent olarak Girişimcilikle KPSS’nin tabiatı gereği ayrı olması gereken yollarını iyice netleştiriyoruz.

  • Girişimcilik risklidir. Tünelin ucu bomboş bir yere de çıkabilir. KPSS soru ve cevaplardır. Doğru-yanlış sayına göre var olursun.
  • Girişimciliğin yeri ve saati yoktur. Mesai kavramını unutmanız gerekir. Memurluk ise 09:00-17:00 çalışma saatleri ve pırıl pırıl, bol çekmeceli bir masa sağlar.
  • Girişimci olursanız paranın ne zaman nereden geleceği ve bir anda nasıl yok olup gideceği belirsizdir. Memurluktaysa maaşınızın yatacağı dakika bile bellidir hatta bayramlardan önce de güzelce ikramiyenizi alırsınız.
  • Girişimci olduğunuzu ailenize anlatmanız ve destek görmeniz zordur. Oysa memurluk, gururla taşınan bir rütbe ve statü sembolüdür.
  • Evlenmeye çalışınca işler iyice değişebilir. Müstakbel kayınpederinize girişimci olduğunuzu açıklamak kolay olmayacaktır. Oysa karşısında devlet güvencesini görse her şey çok farklı olabilirdi.
  • Girişimciyseniz yok olmamak için sürekli yeni fikirler üretmek, ürettiklerinize yön vermek zorundasınız. Memursanız mühür ve imzanız, mesainizin çok büyük bir kısmında kullanmanız gereken tek şey olacaktır.

Bütün bunlara rağmen girişimci olmakta kararlıysanız zaten çoktan bazı kırılma noktaları yaşamış, kendinizi hayatın akışında test etmişsiniz demektir. Vazgeçmeyin. Denemeden ölmek için çok yanlış bir çağdayız.

Bu yazının sonuna kadar geldiyseniz ve kararınızı veremediyseniz birkaç kıstasımız var. Sümen, zarf açacağı, dolma kalem gibi kavramlar kabusunuz olamamış, rüyalarınızda şirin motifler halini alabiliyorsa 657’ye tabi olmak için yaratılmışsınız demektir.
Mutlu olduğunuz işi yapmanız dileğiyle.

Facebook'ta Paylaşnew-twitter-paylas

Kategoriler: Girişimcilik, Kariyer

Yorumlar (0) Yorum Yap

/