Ensefalofon adlı aygıt belli sinyalleri müzik notalarına dönüştüren bir başlık aracılığıyla beyin sinyallerini toplayarak çalışıyor.
“Ensefalofon, hareket gerekmeden, düşüncelerinizle kullanabildiğiniz bir çalgı,” diye açıklıyor sinirbilimci Thomas Deuel.
Bunun nasıl olacağını merak ederseniz videoya göz atabilirsiniz.
Görünmez bir elektronik orkestranın şefi olduğunuzu ve müzik yaratmak için elleriniz dışında hiçbir şey kullanamayacağınızı düşünün.
Hareket Tabanlı Performans Sistemi (GePS) tam da bunu yapmanızı sağlayan elektronik bir araç. Bileğe takılan küçük bir sensör sayesinde hareket verilerini yakalıyor ve hareketin analiz edildiği ve sese çevrildiği bir ses motoruna iletiyor.
GePS, İsviçreli yapımcılar ve ses sanatçıları Cedric Spindler ve Frederic Robinson tarafından geliştirildi.
Elektronik müzik türlerine meraklısınız ve bu türde çalışmalar yapmak istiyorsunuz Nomis ilginizi çekebilir…
Işık ve el hareketleri aracılığıyla loop tabanlı, daha etkileyici ve anlaşılır bir müzik ortaya çıkarma amacıyla tasarlanan Nomis, sekizgen bir çalma yüzeyi ve iki ışık kulesinden meydana geliyor. Sekizgen yüzeyin farklı noktalarına dokunularak notaların elde edildiği enstrümanda, ışık kuleleri de farklı melodi döngülerinin devreye girmesini sağlıyor.
Nomis’in diğerlerinden en önemli farkı ise elektronik müziğe yaptığı yenilikçi katkının yanısıra görsel bir şölen de sunması.
Daniel Iglesia tarafından geliştirilen Holophone’un diğerlerinden ayrılan yönü, çalındığında üç boyutlu görseller oluşturması. Arayüzü bir tablet olan enstrümanda farklı tuşlar aracılığıyla elektronik müzik üretiliyor ve seslerle uyumlu üç boyutlu görseller tabletten yansıtılarak, üç boyutlu gözlükler yardımıyla izleniyor. Böylelikle bir anlamda müziğin dinleyicinin gözünde somutlaşması sağlanmış oluyor.
Yorumlar (0) Yorum Yap