Diş Beyazlatma Macunu ile Gelen Başarı Hikayesi

 

 

Dropshipping yapmak isteyen herkesin ilk aşamada hangi ürünü satmaya karar vermesi oldukça zordur. Hangi ürünler dropshipping ile satılır veya hangi niş ürünler daha çok kazandırır gibi sorular dropshippinge başlayanların içinden çıkamadığı durumlardır.
Dropshippingle hangi tarz ürünler satılır sorusunun net bir cevabı yoktur. Ben de bunun için başarılı olmuş dropshipping sitelerini araştırdım ve bu konuda neler yaptıklarını, hangi ürünler ile daha çok satış yaptıklarını öğrendim.
Bu yazıda diş beyazlatma macunu ile geçtiğimiz 1 yılda 200.000 dolar ve artık ayda 50.000 dolar kazanan dropshipping sitesinin neler yaptığını anlatacağım.

Ayda 50.000 Dolar

Hikayesinden de bahsedeceğimiz Ross Madden İrlandalı 25 yaşında bir genç ve bu serüvenine üniversitede okurken başlamış.

Ağustos 2017 yılında diş beyazlatma macunu satarak dropshippinge başlayan Ross Madden bu ürün ile 1 yılda yaklaşık 200.000 dolar ve 2018’den sonra ayda 50.000 dolar kazanan bir dropshipingciye dönüşmüş.

Ross’un Hikayesi

Ross Madden bu ürünlerden satmadan önce, 2 kez farklı niş kategorilerde e-ticaret sitesi açmış ve başarısız olmuş. Üçüncü kez dropshipping yapmak istediğinde ise, başarılı dropshipping ve e-ticaret sitelerini araştırarak diş beyazlatma ürünlerinin satıldığını farketmiş. Bu kategorideki araştırmaları sonucunda ise diş beyazlatma macunları ile ilgili Shopify’da niş bir e-ticaret sitesi kurmuş.

Ross’un ilk müşterileri arkadaşları olmuş, ama onlara kendi e-ticaret sitesi olduğunu söylememiş. Bu şekilde beş arkadaşı alışveriş yapmış. Daha sonra Facebook gönderileri oluşturup paylaşmış ve bu şekilde kendi ülkesinde satışlara başlamış. Aylık 400 Euro civarında satışlar yaparak, ilk etapta ailesiyle beraber yaşadığından ve üniversitede okuduğundan bu kazancın yeterli olduğunu düşünmüş. 

 

Benzer ürünlerden satan dropshipping mağazalarının arttığını görünce bu e-ticaret sitelerini incelemeye başlamış ve kendisinden daha fazla kazandıklarını farketmiş. Hatta kendi sitesini neredeyse birebir kopyalayan bir dropshipping sitesini 1 gün boyunca izlemiş ve o gün, kendi hiç satış yapmamışken o sitenin 5 satış yaptığını görmüş. 
O günden sonra Ross, kazandığı paraları işine yatırarak daha çok kazanabileceğini düşünüp, sosyal medya reklamlarını öğrenmiş ve Instagram hikaye reklamları ilgisini çektiği için, kendi ürün reklamlarını ilk olarak bu şekilde yapmış.

Kısıtlı bir bütçesi olduğu için ve o dönemde Instagram hikaye reklamları yeni başladığından düşük maliyetle sitesine günde 20 euro ile 300-400 ziyaretçi çekebilmeyi başarmış. Her ne kadar ziyaretçi çekse de istediği satışları yakalayamamış ama bu şekilde Instagram sayfasının takipçilerinin arttığını görmüş.

30.000-40.000 takipçili diğer Instagram hesaplarına ürün karşılığında reklam yapmalarını teklif edip, onlara ürünlerinden göndermiş. Instagram reklamları için günlük 20 Euro harcayan birisi için 30.000 takipçili hesaplara sadece ürün maliyetine reklam yaptırmak çok daha karlı. Özellikle ürün maliyeti 1-2 Euro civarındaysa.

Ross’un dropshipping mağazasının ilk büyük satış rakamlarına ulaşması ise, diğer Avrupa ülkelerine de reklam yapması ile olmuş.

İrlanda’daki satışlarının arttığını görerek, bu ürün ile ilgili Google Trends analizlerine bakmış. Google Trends listesindeki ilk 10 ülkeye İngilizce olarak reklam yapmış ve satışları arttırmış. Ancak bu ülkelerdeki satışlarını arttırmak için reklamlarında yerelleştirme yapmayı test etmek istemiş.

Örneğin İspanya’ya verdiği reklamlar için İspanyolca metinler hazırlamış ve reklamlarını 10 ülkeye aynı anda değil, her ülke için ayrı şekilde vermiş. İşte bu reklamların sonucunda aylık 500 Euro olan mağazanın kazancı ilk ayda 12.000 Euro diğer ayda ise 17.000 Euro’ya yükselmiş.
Ross, daha önceki 2 başarısız dropshipping mağazasına rağmen bu ürünü ve stratejisiyle 1 yıl içerisinde 30,000 adet diş beyazlatma ürünü satarak 200,000 dolarlık satış rakamlarına ulaştı.

İyi bir strateji, iyi bir ürün ve testlerle dropshipping ile para kazanmak mümkündür.

Bu içerik ilk olarak Webional tarafından paylaşılmış, CEOtudent için yeniden düzenlenmiştir. 

 

 

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/