Dilini geliştirmek, başka ülkeler görmek, yeni kültürler tanımak, müzeleri gezmek hatta fotoğraf çekmek için her genç yurtdışına çıkmanın yolları eminiz ki aramış ve çoğu zamanda sıkışıp kalmış olabilir. İyi güzel de nasıl yurtdışına çıkacağız? Birbirinden eğlenceli ve aktif yurtdışına çıkmanın 7 altın değerinde basit yolu:
…
1) Hem Okuyayım Hem de Gezeyim
Eğer lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisiysen ve akademik alanda devam etmek istiyorsan Erasmus senin için mükemmel bir tercih olabilir. Hem bambaşka bir ülkenin eğitim sistemini görürken hem de bambaşka kültürden insanlarla tanışma fırsatı yakalıyorsun. Bunların yanı sıra ise kendi üniversitende aldığın dersleri başka bir dilde alıp, bölümüne devam ediyor ve bunun yanı sıra bütün Avrupa’yı ucuz bilet bularak gezme şansı yakalıyorsun!
Bunun için ne gerekli? : İyi bir İngilizce ve iyi bir ortalama çünkü bu süreçte öncelikle Erasmus için 80 soruluk bir İngilizce sınavından geçmeniz gerekiyor, ardından da bambaşka bir ülkede yabancı bir dilde okuyacağınızı unutmamanız gerekiyor.
…
2) Çok Gezeyim Hem de Trenle Gezeyim
Öğrenim hayatımın üstünden çok sular geçti diyorsanız, işiniz bir tren biletine bakıyor. 30 Avrupa ülkesinde geçerli olan bu tren bileti İnterrail olarak da halk arasında nam salmış durumda. 15 günden 30 güne kadar seyahatinizi planlayabilir ve istediğiniz kadar ülkeyi gezebilirsiniz. İlla ki tren ile gezmek şart değil fakat hem böylesi daha hesaplı hem de daha otantik. Gittiğiniz ülkelerde hostellerde, parklarda, couchlarda kalabilirsiniz çünkü bu sizin Avrupa planınız. İşte bütün Avrupa tren raylarının üstünde!
Bunun için ne gerekli? : İnterrail biletinizi yolculuğunuz başlamadan 3 ay veya 1 gün önce alabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir sırt çantası ve cesaret.
…
3) Dünyaya Etki Ederek Gezeyim
Ne olacak bu dünyanın hali diye kendine durmadan soruyorsan ve dünya için etki etmek istiyorsan içinde küresel hedeflerin yer aldığı bir sosyal sorumluluk projesine katılmayı deneyebilirsin. 6-8 hafta arasında süren sosyal sorumluluk projelerinde konaklama için uğraşmana da gerek kalmıyor. Proje süresince veya sonrasında gittiğin ülkeyi bambaşka kültürlere sahip proje arkadaşlarınla veya gittiğin ülkenin yerel AIESECerları ile gezebilir ve unutulmaz bir tecrübe yaşayabilirsin. Beni Avrupa, Amerika kesmez diyorsan önünde 128 farklı ülke var. Bu ülkelerde yalnızca insanlara etki etmenin yanı sıra çevreye, barışa hatta ekonomiye bile etki edebilirsin çünkü inan dünya bizim yardımlarımızla güzelleşecek. Durma, keşfet dünyayı ve insanları!
Bunun için ne gerekli? : Minimum kendini anlatabilecek derecede İngilizce seviyesine sahip ve 18-30 yaş arasında olman ve aiesec.org.tr’ye kaydını bırakman dünyayı bambaşka bir yer haline getirmek için atacağın ilk adımda yeterli bile.
…
4) Çalışıp Para Kazanarak Gezeyim
Üniversitedeyim gezecek param yok, hem çalışayım hem de İngilizcem gelişsin diyorsan Work and Travel programları tam senlik. 3 ay çalışıp para biriktirdikten sonra 1 ay boyunca gezmekte özgürsün. Amerika kültürünü yakından tanıyabileceğin, filmlerde gördüğümüz Amerikan rüyasını tadabileceğin bir deneyim seni bekliyor. Garsonluk, cankurtaranlık, otel görevlisi yapabileceğin bir yaz geçirebilirsin. Yıllar sonra dönüp baktığımda 3 ay Amerika’da yaşamak için yola çık!
Bunun için ne gerekli? : Lisans öğrencisi olman ve minimum 2.00 ortalamaya sahip olman gerekiyor. Amerikan rüyasına adım atmak için son adımın ise İndermediate düzeyinde İngilizce seviyesine sahip olmak.
…
5) Bebek Bakarak Gezeyim
Kafamda bir ülke belirledim ama konaklamaya para vermek istemiyorum diyorsan, yemek ve konaklama karşılığı gönüllü hizmet ederek istediğin ülkede kalabilirsin. Peki ne yapacağım dediğini duyar gibiyim, bahçe işlerinde çalışabileceğin gibi evin çocuklarına da bakabilirsin ya da bir hostelde kalıp hostelin genel işlerini halledebilirsin. Haftalık çalışma saatlerinin dışında da bulunduğun şehri hatta ülkeyi gönül rahatlığı ile gezebilir ve yemek, konaklama paranı partilere ayırabilirsin!
Bunun için ne gerekli? : Bunun için internette pek çok site mevcut, bunlara ücretsiz üye olduktan sonra gönüllü olarak çalışabileceğin işlere başvurmak istediğin zaman sitelere 20$ bandında bir ödeme yapman gerekiyor sonrasında yapman gereken tek şey kişilerle iletişim kurmak.
…
6) Adada Gezeyim
Üniversiteden mezunsan Avustralya’yı keşfetmenin tam zamanı. 1 yıl boyunca kafelerde, otellerde, fotoğrafçılık alanlarında, şarapçılık işlerinde ve daha fazlasında çalışabilirsin. Bir işverenle maksimum 6 ay boyunca çalışabiliyorsun, sonrasında başka bir iş bulman gerekiyor. Her şey iyi güzel ama bu Work and Holiday programının yıllık kontenjanı maalesef 100 kişi. Hem elinizi çabuk tutmanız gerekiyor hem de bavulunuzu şimdiden hazırlamanız gerekiyor!
Bunun için ne gerekli? : 18-30 yaş arasında olup önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olmak ya da bu programlarda öğrenci olmak, IELTS sınavından minimum 4.5 almak ve banka hesabında belli bir AU$ gösterebilmek yetiyor.
…
7) Mesleğimle Gezeyim
O kadar okudum, yurtdışına kendi mesleğimle ayak basacağım diyorsan yurtdışındaki staj olanaklarına bakabilirsin. Çeşitli start uplarda veya kurumsal firmalarda 3 aydan1 yıla kadar çalışabilirsin, hem de fotokopi çekip, çay getiren bir stajyer olarak değil de yönetici olarak. Yurtdışında iş deneyimi hem senin ufkunu genişletiyor hem de özgeçmişini dolduruyor. Mesleğini ve fikirlerini sırt çantana alıp yurtdışına çıkma sırası sende!
Bunun için ne gerekli? : Minimum Upper Indermadiate İngilizce seviyesine sahip olman, kendine güzel bir özgeçmiş hazırlaman ve yine AIESEC’in sitesine göz atman yeter de artar, sonra gelsin mülakatlar.
Yorumlar (0) Yorum Yap