3D YAZICILARDA HIZ DEVRİMİ

3B baskı teknolojisi küçük ölçekli üretimlere hız ve tasarım zenginliği kattı.

Bu yazıcılar girift(birbirinin içine girerek çözülemeyecek biçimde karışmış olan) tasarımların hayata geçirilmesine olanak tanıyor.

Aynı zamanda maliyeti düşürerek oyunu değiştirdiklerinide artık hepimiz biliyoruz.
Ancak tek boyutlu katmanların üst üste dizilerek oluşturulduğu eski tip öncüllerin maliyetleri ve işlem hızı maalesef bu yazıcıyı yakalayacak yeterli beceri ve hıza sahip değil.

ESKİ TİP BİR 3B  YAZICI
YENİ NESİL 3B YAZICI

YENİ NESİL 3B YAZICILAR
Michigan üniversitesi kimya mühendisliği profesörü Timothy Scott alışılagelmiş baskı makineleriyle bunu başaramayız diyor bunun için yüzlerce baskı makinesine ihtiyaç duyarız.

Scott’un mühendis Mark Burns ile ortaklaşa geliştirdiği yeni nesil yazıcı ise sıvı reçine kullanıyor ve onu ışınla katılaştırıyor.
İki farklı ışık kaynağı kullanan makine sıvıyı istenilen noktada sertleştirip hedeflenen yerlerde olduğu haliyle bırakabiliyor.
Bu sayede daha gelişmiş hayata geçirilmesi zor tasarımları basabilen yazıcı tek vuruşta 3B formlar yaratabiliyor

Timothy Scott

Bu gerçek anlamda baskı yapabilen ilk yazıcılardan biri.

Işığa maruz kaldığında sertleşme eğilimi gösteren reçinenin hangi oranda katılaştırılacağı da ayarlanabildiği için basılan obje çok daha dayanıklı hale getirilebilir.
Katılaştırma aşamasında sorun yaratan 2B düzlemli yazıcıların aksine Michigan araştırma grubunun yarattığı bu teknoloji çift ışık kaynağı sayesinde reçineye bir heykeltıraş özeniyle yaklaşmayı başardı.



Kategoriler: Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/