Konuşma Yaparken İnsanların Sizi Daha İyi Dinlemesini Sağlayacak 7 El Hareketi

Vücudumuz bizim hakkımızda çok şey söylüyor. Bunların birçoğu ellerimiz ile yaptığımız hareketlerden oluşuyor. Özellikle topluluk önünde konuşurken bu durum daha farklı bir hal alıyor. Dolayısıyla bir topluluk önünde konuşurken sürekli sesinize odaklanmayı bırakın ve ellerinize dikkat edin.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, TED konuşmaları viral olan konuşmacılar, konuşmaları boyunca ortalama 465 el hareketi kullanmış. Görüyoruz ki etkili el hareketlerinin ardında sanat ve bilim var. İnsanların sizi dinlemesini gerçekten istiyorsanız doğru zamanda doğru el hareketlerini kullanmalısınız.
Örneğin bir uzmanlık alanında konuşuyorsanız, bir noktayı vurgulamak ve güven göstermek için ellerinizi önünüze koyarak “eminim” pozunu deneyin. Yada tam tersine, seyircinizle dürüst ve şeffaf olmaya çalıştığınız bir senaryoda, avuçlarınızı açmayı deneyin. Bu, topluluğa açıldığınızı ve saklanacak hiçbir şey yapmadığınızı hissettirir.
Bu ve bunun gibi birçok el hareketi vardır. Bu hareketler konuşma yaparken insanların sizi dinlemesine yardımcı olacaktır.

1) Kendimden Eminim

Ne işe yarıyor: Antropolog David Givens, bu hareketin hem insanlarda hem de hayvanlarda kendine güvenmek anlamı taşıdığını buldu.
Hangi durumlarda kullanmalı: Ne hakkında konuştuğunuzu bildiğinizde ve güçlü direktifleriniz olduğunda kullanabilirsiniz.

2) Son Derece Dürüstüm

Ne işe yarıyor: Yazar Barbara ve Allan Pease açık avuç içlerinin doğruluk ve dürüstlüğü gösterdiğini belirtti. Karşınızdakilere saklayacak hiçbir şeyiniz olmadığını gösteriyor.
Hangi durumlarda kullanmalı: Tamamen açık olmak istediğiniz zaman bu pozu kullanabilirsiniz.

3) Kendime Güveniyorum

Ne işe yarıyor: Dik durmak büyük bir güç göstergesidir. Güçlü bir düşüncenin bedensel görünüş karşılığıdır.
Hangi durumlarda kullanmalı: Uzman olduğunuz bir konu hakkındaki bilgilerinizi göstermek istiyorsanız bu hareketi kullanabilirsiniz.

4) Büyük Bir Hayalim Var

Ne işe yarıyor: Vücut dili uzmanı Dr. Carol Kinsey Goman’a göre coşkunuzu konuşmacılara aktarmanın görsel yoludur.
Hangi durumlarda kullanmalı: Yeni bir fikri karşıya sunacağınız zaman kullanabileceğiniz bu etkili duruşu kullanabilirsiniz.

5) Bunun Yolu Bu

Ne işe yarıyor: Bu hareket ilgili konu üzerindeki katı, sarsılamaz düşüncenizin somut bir şekilde yansıtmanın yoludur.
Hangi durumlarda kullanmalı: Konuştuğunuz konuda kesin bir noktaya geldiğinizde veya o konudaki güçlü duruşunuzu göstermek istediğinizde kullanabilirsiniz.

6) Bütün Kalbimle Söylüyorum ki

Ne işe yarıyor: Araştırmacı Parzuchowski ve Wojciszke, bu hareketin dinleyicilerin dürüstlük algısını ve konuşmacının davranışında görülen dürüstlüğü artırdığını buldu.
Hangi durumlarda kullanmalı: Söylediklerinize gerçekten inandığınızı karşınızdaki insanlara aktarabilmek için kullanabilirsiniz.

7) Parmak Saymak

Ne işe yarıyor: Bu hareket, dinleyicilerinizin konuşmanızı hatırlamasını ve takibini kolaylaştırmasını sağlıyor.
Hangi durumlarda kullanmalı: Vurgulamak istediğiniz önemli ögelerinizi insanların takip edebilmesini kolaylaştırmak için kullanabilirsiniz.
Kategoriler: Gelişim

Yorumlar (0) Yorum Yap

/