Ya Takılan, Boğulan ve Dolanan Biz Olsaydık?

Ezgi Diliçıkık

Ezgi Diliçıkık

Environmentalist, Digital Addict

Okyanuslar plastik içerisinde yüzüyor. 2050’ye kadar denizlerde balık sayısından daha fazla sayıda plastik bulunacağına dair korkunç öngörüyü duymuş olabilirsiniz. Her dakika, bir kamyon dolusu plastiğin denizlere döküldüğünü göz önünde bulundurursak bu hiç de mantıksız bir öngörü değil. Bu durum tüm deniz hayvanları için çok zor sonuçlar doğuruyor. İpler, balıkçı ağları, plastik şişeler, plastik poşetler ve pipetler deniz hayatı için yok edici etkide. Bu etkiler gözden uzak etkiler olduğundan insanlar olarak yarattığımız bu etkiyi görmezden gelmemiz çok daha kolay oluyor.
Bir sanatçı ve profesyonel fotoğrafçı olan Jeremy Carroll ise bu problemi gün yüzüne çıkararak bir fark yaratmayı amaçlıyor. Carroll, insanların neden olduğu bu plastik kirliliğin balıklar ve deniz memelilerine neler yaptığını gösterebilmek için “Dolanma” isimli bir sergi düzenliyor. Fotoğraflarda insanların çoğunlukla denizlerde sahillerde bulunan plastik çöplere dolanmış olarak görüyoruz. Fotoğrafların etkisi oldukça güçlü, rahatsız edici hatta mide bulandırıcı. TreeHugger’a yazdığı bir emaide Carroll şunları ifade ediyor:
“Okyanus kirliliğinin bugün bulunduğu durum deniz vahşi yaşamını oldukça dramatik şekilde etkiliyor. Bu felaketten insanlar olarak biz sorumluyuz ve henüz sonuçlarına katlanmadık. Bu çalışma, insan benzetmeleri kullanılarak deniz yaban hayatı ve deniz kirliliği açısından canlıların karşı karşıya olduğu sorunları gözler önüne seriyor.”
Kategoriler: Sanat, Uncategorized @tr

Yorumlar (0) Yorum Yap

/