Sosyal Sorumlu Girişimcilik Örneği: Greensole

Kemal Çetin Ozan

Kemal Çetin Ozan

a.k.a. male version of bridget jones

Shyriyans Bhandari ve Ramesh Dhami’nin kurucusu olduğu Greensole büyük bir sosyal sorumlu girişimcilik örneği.
Her yıl ortalama 350.000.000 ayakkabı çöpe atılmakta. Üzücü kısmı ise yaklaşık olarak 1.500.000.000 insanın ayakkabıya ihtiyacı var.
İşte tam da bu soruna çare bulmak amacı ile Greensole’u kuran Shyriyans Bhandari ve Ramesh Dhami eski ayakkabılardan terlik ve ayakkabı üretmek amacı ile yola çıkmış iki girişimci. Eski ayakkabılar onların ana malzemeleri. Bir çok okul ve klüple anlaşmaları var. Dünyanın dört bir yanından onlara gelen eski ayakkabıları yeni bir çift ayakkabı veya terliğe dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasına katkıda bulunuyorlar.
Bhandari, Forbes’a verdiği röportajında; bu girişimin sadece sosyal sorumlu bir girişim olarak anılmasının doğru olmadığını, aynı zamanda çevreci bir girişim olduğunun altını çiziyor.
İkili bu noktaya geleceklerini, girişimci olarak nitelendiriliceklerini hiç tahmin etmemişler. Daha önce hiç bir üretim veya girişimcilik örneği sergilemediklerini söyleyen ikili, kendilerini bir anda büyük bir oluşumu yönetirken bulduklarını belirtiyorlar. Bhandari, bu işi asla ünlü veya zengin olmak için yapmadıklarını dile getirirken, böyle bir konuda farkındalık yaratmış olmalarının onlar için en büyük tatmin olduğunu sıklıkla tekrarlıyor.
Greensole’u kurarak Forbes’un “30 Under 30 Asia” listesine girmeyi başaran ekip, bu aşamadan sonra daha fazla sponsorluk alarak gelecek beş yıldaki hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söylüyorlar.
Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/