Plastik Şişelerin Yerini Alacak İnovasyon: Yenilebilir Su Kabarcıkları

Kardelen Sepetçi

Kardelen Sepetçi

İAL13'/ YTÜ / #biryenipalmiye

İngiltere merkezli yenilikçi bir sürdürülebilir ambalaj girişiminin ürettiği inanılmaz, yenilebilir su kabarcıkları sayesinde kısa sürede plastik şişeleri tarihe karıştıracak gibi gözüküyor.

‘Ooho!’ olarak adlandırılan su kabarcıkları, doğal bir yosun özünden yapılan yenilebilir bir zar içerisinde bir miktar içme suyunun örülmesiyle oluşturulmuş. %100 bir şekilde tüketilebilen ürün, tüketilmediği takdirde 4-6 hafta içinde tamamen biyolojik olarak çözünerek doğaya karışıyor.

Bu çığır açan konsepti, RCA ve Londra İmparatorluk Koleji’nden mezun olan bir grup mühendis olan ‘Skipping Rocks Lab’ ekibi tarafından ilk olarak 2013’de tanıtıldı. O tarihten bu yana hayallerini gerçekleştirmek için çok çalışan ekip, kısa süre önce kurdukları bir bağış sayfasıyla yalnızca birkaç gün içerisinde 600.000 Pound (yaklaşık 750.000 Dolar) u aştı. Yalnızca ABD’nin yılda 35 milyar plastik şişe kullandığı ve plastik su şişelerinin ayrıştırılması için yüzlerce yıl gerektiği göz önüne alındığında bu yenilikçi ürün, desteklenmesi gereken parlak bir fikir gibi görünüyor.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

Kategoriler: Bilim, Gündem, Teknoloji

Yorumlar (0) Yorum Yap

/