Size En Büyük Zararı Veren Hırsınızı 30 Günde Parçalayın

Evet, hayatta bir şeyleri çok istemek ya da vazgeçmemek olumsuz bir şey değil. Aksine istediğin hayale, duruma ulaşmak için bu yolda çaba sarf etmek kendin için en doğrusu Bu alanda azimli olmak en doğru yol ancak azminizi hırsa dönüştürmek kendi adınıza yapacağınız en büyük hata. Hırsınız, sizi istediğiniz şey konusunda olumsuz duygular ile harekete geçirir, bu durum size fayda sağlayacaksa dahi o işten zararlı çıkarsınız. Bu yüzden yapacağınız ilk şey hırsınıza bir son vermek.

Hırsınızdan nasıl kurtulacağınızı bilmiyor musunuz? Hiç sorun değil, günlük yaşantınızda yapacağınız küçük değişiklikler bu sorundan sizi tamamen kurtaracak. Hayatınızda bu kurtuluşa 30 gün ayırın. Bir şeyi tamamlamak ya da vazgeçmek için kısa bir süre demeyin. Uzmanlar ortalama alışma süresini 21 gün olarak açıklıyor.

Hazırsanız başlayalım:

1) Hedef tahtanızı net bir şekilde tanımlayın.

Somut sonuçlar elde etmek istiyorsanız bir hedef seçmelisiniz. Kendinizde fark ettiğiniz bir zayıflığınızı ele alalım. Örneğin finansal olarak günlük yaşantınızda dengeyi sağlayamıyorsunuz ve ay sonu geldiğinde eksi bakiyelere düşüyorsunuz. Kendinize zaman ve saat vererek bir hedef koyun. Bunu bir aydan öncesine ait olmayacak şekilde belirleyin. O gün ve saat geldiğinde hesaplarınızda eksiye düşmemiş hatta ufak da olsa –miktarı kendiniz belirleyin ve bu konuda kendinize karşı acımasız olun- birikim yapmış olacaksınız. Bu konuda ki hedefinizi bir kağıda yazın ve her gün görebileceğiniz şekilde konumlandırın. Bu eylem hırsınızı dizginleyecek ve somut bir hedefin varlığı kendinizi daha profesyonel hissettirecek.

2) Bu yolda sizi harekete geçirecek 5 cümle belirleyin.

Hırsın içinizde yarattığı olumsuz hisler en hareketsiz, en pasif kaldığınız anlardır. Sizi en iyi tanıyan kişi yine sizsiniz dolayısıyla hangi durumlarda harekete geçeceğinizi, neler hissettiğinizi en iyi siz biliyorsunuz. Düşüncelerinizi iyi tutarsanız, ruhunuzu da canlı tutarsınız. Bu yönde size yardımcı olması için sizi etkileyen, harekete geçiren 5 cümle yazın. Bu cümleler sizin bu yolda neler hissetmek ve yaşamak istediğinizin bir göstergesi olacaktır. Bu alanda bizden size yardımcı olacak 5 örnek cümle:

1) “Dünyayı harekete geçirecek olan önce kendini harekete geçirsin.” (Socrates)

2) “Uygulanmayan fikirlerin hiçbir değeri yoktur.” (Hellen Keller)

3) “Şans kapıyı çalmıyorsa, belki de bir kapı yoktur. Bir kapı inşa edin.” (Milton Berle)

4) “Çok az şeyin başarılmasının sebebi, genellikle çok az şeye başlanılmasıdır.” (Samuel Smiles)

5) “İyi bir başlangıç, işin yarısının yapılmış olması demektir.” (Aristoteles)


3) Sizi hedefinize götürecek her şeyi not alın.

“Söz uçar, yazı kalır.” Hedeflerinizi yazmanız, bu konuyu öylece geçiştiremeyeceğiniz anlamına gelir ve kendinizi sorumlu hissedersiniz. Sorumluluk bilinci de hırsı körelten önemli hislerden biridir. En ufak noktayı dahi not alın. Öncelik sırasına göre listeleme yapmaya başlayabilirsiniz. Bu alanda belirlediğiniz zamanın sonuna kadar listenizi tamamlamaya çalışın. Daha sonrası için size küçük bir yol haritası olacaktır.

4) Engellerin sizi daha da hırslandırmasına izin vermeyin.

Engeller karşısında yaşadığınız çaresiz durumlar hırsınızı körükler. Engellerle karşılaştığınız andaki tutumunuzu değiştirin. Çünkü yaşadığınız sürece engeller hayatın her alanında olacak. Buna karşı gardınızı hazırlayın. Hedefinize ulaşmaya çalışırken ne gibi zorluklar yaşayabilirsiniz. Bütçenizi dengeleyememenizin sorunu ne? Buradan başlayabilirsiniz. Bu yaptığınız hatalar sizin eksi bakiyelere düşmenize neden oldu, o yüzden bu sorunlar bir nevi engelleriniz. Çok mu fazla alışveriş yapıyorsunuz yoksa dışarıda çok mu yemek yiyorsunuz? Bunlara çözümler geliştirin.

5) Kendinize ihanet etmeyin.

Kendinize yapacağınız en büyük haksızlıklardan biri kendinize verdiğiniz söze ihanet etmektir. En büyük haksızlığı kendinize yapmayın. Unutmayın hırsınız, size zarar veren bir düşünce ve bundan kurtulmaya çalışmak ile kendinize iyilik yapıyorsunuz. Artık harekete geçmek için bir planınız ve stratejileriniz var. Bu yolda yapılabilecek tüm adımları gerçekleştirdiniz ve artık uygulamaya hazırsınız. İyi başlamanız ve kendinize güvenmeniz bu işte başarılı olacağınız konusunda sizi iyi hissettirsin. Başarılar!
Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/