Harry Potter Büyüleri: Hangilerini Hatırlıyorsunuz?

Ezgi Diliçıkık

Ezgi Diliçıkık

Environmentalist, Digital Addict

Harry Potter büyüleri denilince kaç tanesini hatırlayabiliyorsunuz? Harry Potter, birçoğumuzun çocukluğunda ve ergenlik döneminde önemli yer tutan, dünya çocuklarının kişiliklerine bir şekilde dokunmuş, efsanevi bir kitap serisi. Öyle ki, 11 yaşımızda gelmesini beklediğimiz Hogwarts kabul mektubumuzu alamamış olmak bazılarımızın içinde hala bir yaradır. Harry Potter kitaplarında ve filmlerinde birçok büyü kullanılıyor. Bu büyülerin bazıları hayatı kolaylaştıran, bazıları hayat kurtaran, bazıları ise hayat alan cinsten. Vikipedia’ya göre Harry Potter evrenindeki büyülerin sayısı iki yüz altı olarak biliniyor. İşte bu içerikte, bu büyülerin en önemlilerini listeledik.

Şimdiden uyaralım, içeriğin ilerleyen bölümleri spoiler içeriyor olabilir!


Hayatı Kolaylaştıran Harry Potter Büyüleri

harry potter büyüleri

Bu başlık altında Harry Potter evreninde günlük hayatta karakterlere yardımcı olan büyüleri inceleyelim.

Accio

Hayat kolaylaştıran Harry Potter büyüleri arasında en bilinen büyülerden biri olan Accio büyüsü, “Accio” kelimesinin ardından hangi nesnenin adı söylenirse o nesnenin büyücüye ulaşmasını sağlıyor. Bu büyüyü Ateş Kadehi’nde Harry’nin ilk görevi sırasında Ateşoku’nu çağırmasından hatırlayabilirsiniz.


Alohomora

Alohomora büyüsü, kapalı kilitleri açma büyüsüdür. Basit durumlarda işe yarayabilir iken daha karmaşık büyülerin söz konusu olduğu durumlarda daha detaylı bir kilit açma büyüsü gerekmektedir. Alohomora büyüsünü filmlerde ilk defa Hermione tarafından üç başlı köpek Fluffy’nin Felsefe Taşını koruduğu kilitli odaya girebilmek için kullanıldığını görüyoruz.


Apulosayoni

Apulosayoni büyüsü, tüy kalemi, parşömeni ve mürekkebi büyü altına alarak büyüyü yapan kişinin söylediği her şeyin parşömene yazılmasını sağlar. Gelecek Postası’nın ahlaki değerlere pek de sahip olmayan muhabiri Rita Skeeter’ın bu büyüyü kullandığını biliyoruz.


Brackium Emendo

Brackium Emendo büyüsü, kırılan kemikleri düzeltmek için yapılabilecek bir büyüdür. Ancak bu büyü oldukça dikkatli uygulanmalıdır. Gilderoy Lockhart gibi beceriksiz bir büyücü tarafından uygulandığında Sırlar Odası filminde Harry’nin kolundaki tüm kemiklerin yok olmasına neden olduğunu hatırlayabilirsiniz…


Episkey

Episkey büyüsü, tıpkı Brackium Emendo büyüsü gibi kırık kemiklerin tedavisi için kullanılan bir büyüdür. Bu büyü tıpkı Brackium Emendo büyüsü gibi dikkatle uygulanmalıdır. Aksi takdirde yine kemiklerin tamamen ortadan kaybolmasına neden olabilir. Episkey büyüsü, Harry Potter ve Melez Prens filminde Luna Lovegood tarafından Harry’nin Draco Malfoy tarafından kırılan burnunu düzeltmek için başarıyla uygulanmıştır.


Lumos

Lumos

Lumos büyüsü, söylendiği zaman asanın ucundan ışık çıkararak en karanlık anlarda asanın sahibi olan büyücüye ya da cadıya ışık kaynağı olur. Bu büyünün ilk defa Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde Harry’nin, Dudley’lerin evinde gece vakti gizlice ders çalışmaya çalışırken kullanıldığını görüyoruz. İlerleyen filmlerde de sık sık gördüğümüz büyülerden biri olan Lumos ile bağlantılı birkaç büyü daha bulunuyor. Bu bağlantılı büyülere bakalım:

  • Lumos Maxima: Lumos’un ışık gücünün daha yüksek olmasını sağlar.
  • Nox: Lumos ile aydınlatılan asanın ucundaki ışığı söndürür. Bir anlamda Nox büyüsü, Lumos büyüsünün karşı büyüsüdür diyebiliriz.

Oculus Reparo

Oculus Reparo, zarar gören nesnelerin tamiri amacıyla kullanılmaktadır. Bu büyü, yalnızca küçük ve tamiri kolay eşyalarda kullanılabilmektedir. Oculus Reparo büyüsünü filmlerde bize ilk gösteren ise Hermione olmuştur. Serinin ilk filmi olan Felsefe Taşı’nda Ron ve Harry ile Neville’in kaybolan kurbağasını ararken ilk defa Hogwarts Ekspresi’nde karşılaşan Hermione, Harry’nin kırılan gözlüğünü düzeltmek için bu büyüyü kullanmıştır.


Wingardium Leviosa

“Leviosah değil Leviosa!” Hepimiz Hermione’nin bu ikonik repliğini hatırlarız. Henüz serinin en başında tanıştığımız Wingardium Leviosa büyüsü, cisimleri havalandırmaya yaramaktadır. Ders sırasında bu büyüyü uygulamada başarısız olan Ron, filmin ilerleyen dakikalarında Hermione’nin yardımıyla Hogwarts’a giren Trolü bu büyü yardımıyla etkisiz hale getiriyor.


Savunma Amaçlı Kullanılan Harry Potter Büyüleri

harry potter büyüleri

Harry Potter serisinden bildiğiniz üzere Hogwarts’ta bir türlü paylaşılamayan, dersi alan her profesörün başına türlü talihsizliklerin geldiği Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi bulunuyor. Bu derste öğrenciler yolu karanlık tarafa düşen büyücülerin öldürücü lanetlere, uğursuzluk büyülerine karşı kullanabilecekleri karşı büyüler ve genel koruma büyüleri anlatılmaktadır. İşte savunma amaçlı kullanılan Harry Potter büyüleri!


Obliviate

Obliviate, uygulanan kişinin hafızasındaki bazı bölümleri ya da hafızasının tamamını silmeye yarayan bir büyüdür. Özellikle Sihir Dünyasından olaylara, insanlara rastlayan Mugglelara uygulanmasıyla oldukça pratik bir büyü olan Obliviate büyüsünü filmlerde ilk defa uygulayan, daha doğrusu uygulamaya çalışan, Ron ve Harry’nin hafızasını silmek isteyen Gilderoy Lockhart olmuştur. Ancak büyüsü seken Lockhart, bu sekme sonucunda kendi hafızasının silinmesine ve günlerini St. Mungo’da geçirmesine neden olmuştur. Bu büyüyü serinin yedinci filminde Hermonie’nin ailesini korumak için ailesine uyguladığını da görüyoruz.


Aresto Momentum

Aresto Momentum, adından da anlaşılacağı üzere Momentum, yani hız ve kütle ile ilgili bir büyüdür. Bu büyünün Harry Potter serisi boyunca 2 defa aynı amaçla kullanıldığını görüyoruz. Bunlardan ilki Harry’nin Hogwarts’taki üçüncü yılında Quidditch maçı sırasında Ruh Emicilerin saldırısına uğraması nedeniyle süpürgesinden düşmesi ve Dumbledore’un Aresto Momentum büyüsünü kullanarak Harry’nin yere hızlıca çarpmasını engellemesidir.

Serinin son filminde ise Harry, Ron, Hermione ve Griphook bir Hortkuluk bulma umuduyla Bellatrix’in Gringotts’taki kasasına girerken bir koruma büyüsüne maruz kalarak yüksekten düşerlerken Hermione’yi Aresto Momentum büyüsünü kullanırken görüyoruz.


Çözül

Çözül büyüsü, Sersemletme büyüsü ile sersemletilmiş ya da Petrificus Totalus büyüsü kullanılarak taşa dönüştürülmüş cadı ve büyücülerin bu büyülerin etkilerinden çıkmasını sağlayan büyüdür. Serinin ilk filmi olan Felsefe Taşı’nda Hermione’nin Neville’i Petrificus Totalus büyüsü kullanarak taşa çevirdiğini hatırlarsınız. Neville, büyük ihtimalle Çözül büyüsü kullanılarak Petrificus Totalus büyüsünün etkisinden kurtarıldı.


Expecto Patronum

Expecto Patronum

Harry Potter büyüleri denilince pek çoğumuzun aklına gelen ilk büyüdür. Seride görkemiyle bizi kendine hayran bıraktıran büyülerden biri olan Expecto Patronum büyüsü, Ruh Emicilere karşı savunma amaçlı kullanılan bir büyüdür. Bu büyü, önemli ölçüde büyü yeteneği gerektirmektedir. İşe yaraması için Expecto Patronum büyüsünü kullanmak isteyen cadı ya da büyücü çok mutlu olduğu bir ana odaklanması ve büyünün sürdürülebilmesi için bu anda kalmaya dikkat etmesi gerekmektedir. Expecto Patronum büyüsü ile yaratılan kalkan, Ruh Emicinin cadı ya da büyücüden değil, söz konusu mutlu anıdan beslenmesini sağlar. Doğru ve güçlü bir şekilde yapıldığında Ruh Emici uzaklaştırılabilir.

Tam da bu noktada Harry’e Patronus büyüsünü öğreten Remus Lupin’i güzel bir sözüyle analım:

“Başarıyı getiren şey yanındakilerin sayısı değil inandığın şeylerin niteliğidir.”


Riddikulus

Riddikulus, Böcürtlere karşı kullanılan bir büyüdür ve savunma amacı içerir. Bu büyüyü kullanarak en büyük korkularınızın şeklini alan Böcürt’ü komik bir duruma düşürerek etkisiz hale getirebilirsiniz. Serinin üçüncü filmi olan Azkaban Tutsağı’nda favori Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi profesörümüz olan Profesör Lupin tarafından öğretilen Riddikulus büyüsü öğrenciler için oldukça zevkli olmuştu. Bazı karakterlerin Böcürtleri ise şu şekilde:

Harry Potter – Ruh Emiciler

Hermione Granger – Başarısızlık

Ron Weasley – Acromantula

Profesör Dumbledore – Kız kardeşi Arianna’nın cesedi

Profesör Snape – Lily Potter’ın cesedi

Tom Riddle – Kendi ölümü

Draco Malfoy – Lord Voldemort

Sirius Black – Azkaban Hapishanesi

Fred ve George – Sırasıyla kardeşlerinin cesetleri

Remus Lupin – Dolunay

Bellatrix Lestrange – Lord Voldemort


Fidelius

Fidelius, çok güçlü bir gizlenme büyüsü olarak bilinir. Fidelius büyüsünün yapıldığı kişi, büyüyü yapan kişinin sır tutucusu olur. Eğer sır tutucusu sırrı söylemezse, Dünya üzerindeki hiç kimse bu sırrı öğrenemez. Özellikle Voldemort’un ilk yükselişi sırasında safkan olmayan muggle doğumlu ve melezler, Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri tarafından çokça kullanılan bu gizlenme taktiği, Potterların da sonunu getiren büyü olmuştur. Tabii ki suç büyüde değil, gizlendikleri yerin bilgisini verdikleri sır tutucuları Peter Pettigrew’dur. Potterlar özellikle Sirius Black ya da Remus Lupin’i Karanlık Lord’un tahmin edebileceği nedeniyle sır tutucu olarak tercih etmemiş, başka bir yakın arkadaşları olan Peter Pettigrew’a güvenmişlerdir. Pettigrew daha sonra suçu Sirius Black’e atarak Black’in tam 12 yılını Azkaban’da geçirmesine neden olmuştur.


Finite Incantatem

Finite Incantatem büyüsü, bir büyünün ya da lanetin etkisine girmiş nesneleri ya da kişileri bu büyü ya da lanetin etkisinden kurtarmak için kullanılır. Finite Incantatem, kullanılan lanetten, uğursuzluk büyüsünden hemen sonra kullanılmazsa işe yaramayabilir. Ayrıca çok güçlü lanetlerde ve 3 Affedilmez Lanet’te kesinlikle işe yaramayacaktır. Bu büyüyü filmlerde ilk defa Felsefe Taşı’nda Harry’yi Quidditch maçı sırasında lanetlenen bir Bludger’dan kurtarmak amaçlı Hermione Granger tarafından kullanılırken görüyoruz. Ayrıca serinin son kitabında üçlü Sihir Bakanlığına sızdığında Hermione Ron’a Corban Yaxley’nin ofisindeki yağmuru durdurabilmesi için Finite Incantatem büyüsünü kullanmasını öneriyor.


Protego

Protego, bir kalkan büyüsü olarak bilinir. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde Harry ile Lord Voldemort arasında bir zihin bağı olduğu anlaşıldığında bunun Zihnefend büyüsü olmasından korkularak Snape’in Harry’e bu büyüden nasıl korunacağını öğretmesi sırasında Harry’nin kendini korumak için Protego büyüsü yapmasıyla birlikte Snape’in büyüsü sekerek kendine dönmüş ve Harry, Snape’in anılarını görmeye başlamıştır.


Protego Totalum

Protego Totalum, uygulanan bölgede davetsiz misafirlerden ve Affedilmez Lanetler ile güçlü lanet büyüleri dışında diğer saldırı büyülerinden korunmak için kullanılmaktadır. Bir kalkan büyüsü görevi gören Protego Totalum büyüsünü Harry Potter filmlerinde ilk defa Ölüm Yadigarları Part 1’de, Hermione kampın etrafına uygularken görüyoruz.


Salvio Hexia

Salvio Hexia, Hayalbozan büyüsü olarak da bilinir. Uygulandığı bölgedeki kişileri görünmez yapmaz ancak bu bölgedeki kişiler ortamın desenini alarak kamufle olurlar. Hortkuluk avı sırasında Hermione, Dean Ormanındaki kamp alanında bölgede birçok koruyucu büyü kullandı. Salvio Hexia da o koruyucu büyülerden biriydi.


Saldırı Amaçlı Kullanılan Harry Potter Büyüleri

harry potter büyüleri

İster Lord Voldemort tarafında olun, ister Zümrüdüanka Yoldaşlığıyla birlikte asa sallayın, kendinizi savunmaya ihtiyacınız olduğu kadar saldırmaya da ihtiyacınız olabiliyor. Yoldaşlıktan birçok büyücünün orta derece saldırı büyüleri ve lanetleri kullandıklarını biliyoruz. Özellikle Harry’nin bu konuda biraz fazla vicdanlı davrandığını düşünen yoldaşlık üyeleri de bulunmuyor değil. Şimdi saldırı amaçlı kullanılabilecek Harry Potter evrenindeki büyülere bakalım.


Stupefy (Sersemlet)

Sersemletme Büyüsü, uygulandığı kişiyi sersemleterek bilincini yitirmesine sebep olur. Bu büyü düellolarda az hasar yaratarak düellonun hızlı bitmesine sebep olduğundan özellikle tercih edilmekteydi. Bu büyü ayrıca hareket eden nesneleri ve canlıları durdurma özelliğine sahiptir. Stupefy Duo, bu büyünün güçlendirilmiş versiyonudur. Sersemletme Büyüsü, seri boyunca çok defa karşımıza çıkan bir büyüdür. Karşıdakini öldürmeden ya da ciddi zararlar vermeden etkisizleştiren bir büyü olduğu için Harry tarafından sıkça tercih edilen büyüler arasındaydı.


Bombarda

Bombarda, güçlü bir patlama yaratmak amacıyla kullanılan bir büyüdür. Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin sonlarına doğru Hermione’nin Sirius’u Hogwarts’taki kulelerden birinde kapatıldığı zindandan kurtarmak için Bombarda büyüsünü kullandığını görüyoruz. Ayrıca Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde herkesin “gönüllerinde taht kuran” Dolores Umbridge, İhtiyaç Odası’nda çalışmalar yapan Dumbledore’un Ordusu’nu yakalamak için Bombarda büyüsünün güçlendirilmiş versiyonu olan Bombarda Maxima’yı kullanmaktadır.


Confundus (Kafa Karıştırma Büyüsü)

Confundus Büyüsü, bir şaşırtma büyüsüdür. Bu büyü kullanıldığında kullanılan kişinin kafasını karıştırarak ona hedefi şaşırtır ve yanlış yönlendirir. Confundus Büyüsü uygulandığı kişiye mevcut durumun önemini, hayati öneme sahip istihbaratları unutturabilir. Harry Potter serisinin Melez Prens filminde Hermione, Ron’un Quidditch seçmelerinde başarılı olabilmesi için Ron’un rakibi Mclaggen’e Kafa Karıştırma Büyüsü uygular. Ayrıca üçlü Ölüm Yadigarları Part 2’de Gringotts’a girişlerinde fark edilmemek için yine bu büyüye başvururlar.


Expelliarmus

Expelliarmus

Expelliarmus, uygulandığı kişinin asasını elinden alarak bir savunma büyüsü olarak kullanılabildiği gibi güçlü bir şekilde uygulandığında kişiyi geriye iterek düşmesine ve dolayısıyla yaralanmasına da neden olabilir. Bunlarla birlikte Expelliarmus büyüsü, doğru zamanda uygulanması durumda karşı taraftan gönderilen büyüyü sektirerek oraya geri gönderebilir. Expelliarmus büyüsünün farklı karakterler tarafından seri boyunca defalarca kullanıldığını görebiliriz. Bu noktada Harry ve Lupin’in, Harry’nin Ölüm Yiyenlere karşı bu büyüyü kullanması konusunda kitapta geçen tartışmalarını hatırlamakta fayda var.

“Seni tanıdılar mı? Ama nasıl? Ne yapmıştın?”

“Ben (…) Ve onu başka bir şey yerine silahsız bırakmaya çalıştım – eh, ne yaptığının farkında değil, değil mi? Ona Imperius Laneti yapılmış olmalı!”

Lupin dehşet içinde kalmış gibiydi.

“Harry, Silahsız Bırakma zamanı geçti! Bu insanlar seni esir alıp öldürmeye çalışıyor! Eğer öldürmeye hazır değilsen, hiç değilse Sersemlet!”

“Yüzlerce metre havadaydık! Stan kendinde değil ve eğer onu Sersemletseydim ve düşseydi, Avada Kedavra’yı kullanmışım gibi olurdu. Expelliarmus iki yıl önce beni Voldemort’tan kurtardı,” diye ekledi Harry meydan okurcasına.
(…)

“Ölüm Yiyenler senin saldırıya saldırıyla karşılık vermeni beklerdi! Expelliarmus yararlı bir büyü Harry ama Ölüm Yiyenler onun senin damgan olduğunu düşünüyor ve rica ediyorum, o hale gelmesine izin verme!
(…)

“Sırf oradalar diye yoluma çıkan insanları havaya uçurmayacağım,” dedi Harry. “Bu Voldemort’un işi.”

(Kaynak: Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, sf 71.)


Petrificus Totalus

Petrificus Totalus büyüsü, uygulandığı kişiyi hareketsiz bırakarak bir anlamda taşa dönüştürür. Bu büyüde kişinin yalnızca gözleri hareket etmeyi sürdürebilir. Patrificus Totalus uygulandığında kurbanın kolları ve bacakları birbirine yapışır ve sert bir şekilde yere düşer. Ancak kişinin duyma, görme, hissetme ve düşünme yetenekleri devam eder. Bu büyü, filmlerde ilk defa yine Hermione tarafından Felsefe Taşı’nı korumak için Gryffindor Ortak Salonu’ndan ayrılmak üzerelerken Neville tarafından yolları kesilince Neville’e uygulanmıştır.


Reducto

Reducto, katı nesneleri parçalara ayıran bir lanet olarak bilinir. Öyle güçlüdür ki hedef aldığı objeyi/canlıyı bir kül yığınına dönüştürebilir. Harry Potter Reducto’yu Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde Dumbledore’un Ordusuna öğretmiştir. Filmin ilerleyen dakikalarında Ginny Weasley, bu büyüyü Ölüm Yiyenler üzerinde oldukça güçlü ve başarılı bir şekilde kullanmıştır. Ayrıca Ölüm Yadigarları’nda Harry, Hortkuluk’u yok etmek için birçok saldırı büyüsü ve lanet kullandığında tercihleri arasında Reducto da bulunuyordu.


Rictusempra

Gıdıklama Büyüsü olarak da bilinen Rictusempra, Harry Potter tarafından Sırlar Odası filminde Gilderoy Lockhart tarafından başlatılan Düello Kulübü’nde Draco Malfoy’a karşı kullanılmıştır.


Zihnefend

Zihnefend büyüsü, uygulandığı kişinin zihnini fetheden, o kişinin düşüncelerinin ve hatıralarının görülmesini sağlayan bir büyüdür. Büyünün uygulandığı kişi bu büyüye karşı koyamazsa zihni tamamen kontrol edilir hale gelecektir. Oldukça zor bir büyü olan Zihnefend, ancak güçlü büyücüler tarafından uygulanabilmektedir. Bu büyüde çok başarılı olan tanıdığımız Zihnefendarlar Lord Voldemort ve Severus Snape’dir. Snape, okuldaki beşinci yılında olan Harry’e Lord Voldemort’un etkisine girmemesi için Zihnefend büyüsüne nasıl karşı koyacağını öğretmeye çalışmıştır.


Üç Affedilmez Lanet Nedir?

üç affedilmez lanet

Üç Affedilmez Laneti, yani Avada Kedavra, Imperius ve Cruciatus Lanetlerini uygulayan kişi direkt olarak Azkaban’da müebbet hapis cezasıyla cezalandırılırlar. Büyücüler dünyasında 1717 yılından beri affedilmez olarak nitelendirilen bu lanetler özellikle Voldemort’un ve Ölüm Yiyenlerin sıkça başvurduğu lanetlerdendir. Şimdi bu üç lanetin ayrı ayrı özelliklerine bakalım.


Avada Kedavra Laneti

Öldüren Lanet olarak da bilinen Avada Kedavra, ilk ve en büyük affedilmez lanettir. Bu lanet bir canlıya uygulandığında acısız bir ölüme neden olur ve uygulandığı canlının vücudunda herhangi bir iz bırakmaz. Avada Kedavra büyüsünü hiçbir kalkan durduramaz. Bu lanetten canlı olarak kurtulabilen tek kişi Harry Potter’dır. Bu da Harry’nin annesi Lily’nin Harry’i kurtarmak için kendi hayatını feda ederek sevginin büyüsünü yapmasıdır. Harry’nin Ölüm Yadigarları filminin en sonunda yeniden Avada Kedavra Lanetinden kurtulmasının nedeni ise Lord Voldemort’un laneti gerçekleştirmek için kullandığı Mürver Asa’nın aslında Harry’e ait olmasıdır.


İmperius Laneti

İmperius Laneti uygulanan kişi, bu laneti uygulayan kişinin isteklerini sorgusuz bir şekilde yerine getirir. Bu lanete maruz kalan kişi, bir tür trans haline girerek bilincini yitirir ve laneti uygulayanın tam kontrolüne girer. Yine özellikle Ölüm Yiyenler tarafından gizli bilgileri ele geçirmek, Bakanlığa sızarak kontrollerini genişletmek amacıyla kullanılan İmperius Laneti’ne direnmek ise mümkün ancak oldukça zordur. Harry Potter, kendisine Voldemort tarafından uygulanan İmperius Lanetine oldukça başarılı şekilde direnmiştir.

İlk Büyücülük Savaşı’ndan sonra Voldemort’un yanında olan birçok Ölüm Yiyen, Azkaban’a gitmekten kurtulmak için İmperius Laneti altında olduklarını iddia etmiştir. Durum böyle olunca gerçekten İmperius Lanetine maruz kalanlarla, Azkaban’a gitmemek için yalan söyleyenleri ayırmak oldukça güç hale gelmiştir. Serinin dördüncü filmi olan Ateş Kadehi’nde Victor Krum İmperius Lanetine maruz kalmış ve Harry’yi Voldemort’a götürecek olan anahtara yalnızca Harry’nin ulaşmasını sağlaması ile görevlendirilmiştir.


Cruciatus Laneti

Cruciatus Laneti, uygulanan kişiye dayanılmaz fiziksel acılar yaşatır. Lanetin verdiği dayanılmaz acı, bir işkence yöntemi olarak Ölüm Yiyenler tarafından sıkça kullanılıyordu. Harry Potter, Ateş Kadehi filminde aslında bir anahtar olan kupayı tutarak kendisini Voldemort’un yanında bulduğunda yine Voldemort tarafından bu lanete maruz bırakıldı. Harry daha sonra bu lanetin ona hissettirdiklerini kemikleri ateşe verilirken kafasının yarılıyor gibi hissetmesi olarak tanımladı.

Neville Longbottom’un evebeynleri, Yoldaşlığın da birer üyesi olan Alice ve Frank Longbottom, Bellatrix Lestrange, Rodolphus Lestrange, Rabastan Lestrange ve Barty Crouch Jnr tarafından kendilerine uygulanan bu lanetle o kadar çok acı çektiler ki St Mungo’s Sihirli Hastalıklar ve Yaralanmalar Hastanesi’nin koğuşuna daimi olarak yatırıldılar. Bu lanet, kurbana verilen zarar ve lanet uygulayıcısının sadistlik derecesine varan saldırganlıkları nedeniyle büyücülük dünyasında tüm zamanların en ahlaksız suçlarından biri olarak kabul edilmektedir.

 

İlginizi çekebilecek ilgili içerikler:

Harry Potter’dan Çıkarılabilecek Altın Değerinde 9 Hayat Dersi

Harry Potter’dan Öğrenilmesi Gereken 5 Liderlik Özelliği

This post is also available in: English

Kategoriler: Film & Dizi

Yorumlar (0) Yorum Yap

/