Başarılı Bir Girişimci Gibi Düşünmenize Yardımcı Olacak 9 Ders

Arzu Dokuzoğlu

Arzu Dokuzoğlu

İTÜ-Kimya Müh.

Günümüzde girişimci olma fikrinin, sabah 9 akşam 5 çalışma fikrinden daha heyecan verici olduğu düşünülüyor. Rutin işleri yapmak zorunda olmasa da bir girişimcinin yapması gereken çok daha farklı şeyler vardır.
Girişimci olmak, buz üzerinde yürümek gibidir. Onlar 9-5 çalışmaktan vazgeçerler ancak artık 7/24 çalışmak zorundadırlar. Tüketicileri, yeni patronları olacak ve maaş çeklerinin büyüklüğü aydan aya değişecektir. Bunları bilip hala çok çalışmak ve inovasyon için istekliyseniz, girişimci olma furyasına siz de katılabilirsiniz!
Yolculuğunuzu biraz daha pürüzsüz hale getirmek için düşünce yapınızı değiştirmelisiniz. Sizin için bazı yöntemleri derledim.




1) Güveninizi bir zırh gibi kullanın.

Bu, girişimci bir zihniyet geliştirmenin en önemli yöntemlerinden biridir. Kendinize güveninizi en üst seviyede tutmalı ve yeteneklerinize büyük bir inanç duymalısınız. Her karardan şüphe duymaya ve sürekli ikinci bir tahmin yapmaya ihtiyaç duyarsanız, asla risk alamazsınız.
Bir girişimci, gemisinin kaptanı olduğunu bilir. Zayıflama ve güvensizlik belirtileri göstermeye başladığı an, çalışanları ve yatırımcıları ona olan inancını yitirmeye başlar. Bu, herhangi bir işletme veya girişim için zararlı bir şeydir.

“Beklentilere uygun yaşamayın. Dışarı çıkın ve dikkat çekici bir şeyler yapın!”
-Wendy Wasserstein




2) Kendi alanınızda güncel kalın.

Her başarılı girişimci gibi, kendi alanınızdaki son gelişmelerden haberdar olmak zorundasınız. Yeterli bilgi edinebilmek için etrafınızdakilere gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutmalısınız. Bu, hayatta ilerlemenize yardımcı olacaktır. Kendinizi dünyanın geri kalanından yalıtmak veya uzaklaştırmak, yalnızca başarıya giden yolda ilerlemenizi önler.


3) Pozitif olmak, sizi bir adım ileriye taşıyacak.

Bir girişimci pozitif olmanın, kuruluşun ilerlemesi için şart olduğunu bilir. Eğer olumsuzluğa kendini kaptırırsa, çalışanlarında buna bir süre sonra boyun eğeceğini bilir. Başarılı girişimciler, olumsuz hislerin iş akışını etkilememesini sağlayacak kadar akıllıdır. Olumlu bir bakış açısı, çalışanlarınızı da motive edecektir.




4) Karar verme becerinize bir süper güç gibi davranın.

Örümcek Adam filminin ikonik diyaloğuna aşinasınızdır: “Büyük güç, büyük sorumluluklarla birlikte gelir.” Girişimcilik de tam olarak böyle.



Bir girişimci olarak, karar veren ve hızlı davranan kişi siz olacaksınız. İşleri fazla analiz etmek çok zaman alabilir ve yol boyunca birçok fırsatı kaçırabilirsiniz. Ama bu, karar vermek için zaman ayırmayacağınız veya deneyimli insanlardan tavsiye almayacağınız anlamına gelmez. Gerektiğinde hızlı hareket etmelisiniz. Küçük kararları bir çırpıda verin ve büyük kararlar için daha fazla zaman yaratın.


5) Hatalarınızın zihninizi oyalamasına ve kalbinizi kırmasına izin vermeyin.

Başarısızlıklar ve mücadele, gün doğumu ve batımı gibi kaçınılmazdır. Aşılmaz bir mücadeleden geçtiyseniz başarınızın değeri on kat artar.
Yetenekli bir girişimci, başarıyı da başarısızlığı da kolları açık bir şekilde bekler. Başarısızlıkların, onu toprağa götürmesine izin vermez ve aynı şekilde başarının ihtişamına da uzun süre kapılmaz.



İşiniz için böyle bir tutum geliştirir ve sergilerseniz, bir girişimci gibi büyümeye başlarsınız.


6) Nitelikleriniz her zaman kullanışlı olacaktır.

Doğru niteliklere sahip olmak, sizi bir girişimci gibi düşünmeye itecektir. Girişimci olmak, zorluklar ve türbülansı içerir ve yolculuk her zaman düzgün olmaz. Yolunuza çıkan her türlü engele karşı koymaya hazır olmalısınız.



Bir girişimci, düşünme konusunda yeteneklidir. Aniden karşılarına çıkan sorunları çözmede ustadırlar. Uygun eğitim ve niteliklere sahip olmak, problem çözme becerilerinizde size yardımcı olabilir.


7) Umutlarınızı tek bir yerde sabitlemek, sizi felakete götürür.

Başarılı girişimciler, umutlarını hiçbir zaman kaybetmezler. Şansa çok fazla bağımlılık, çalıştığınız girişime zarar verebilir.



Gerçekte, asla planlandığı gibi gitmeyecek şeylere hazırlıklı olmalısınız. Hazırlıksız yakalandığınız olayların akışı bozmasına izin vermeyip olayları olduğu gibi kabullenmeyi deneyebilirsiniz.


8) Hesaplanmış riskler alın.

Bir girişimcinin hesaplanmış riskler alarak iyi eğitilmiş olması gerekir. İşler planlandığı gibi gittiğinde mutlu olmalı ve işler istenmeyen bir yola girdiğinde de bunu zarif bir şekilde kabul etmelisiniz.



Nihayetinde, bugünün iş ortamında gelişmek ve gelişmek için risk almak hayati öneme sahiptir. Görevinizi tamamladıktan sonra risk aldığınızdan emin olun. Bu tam olarak girişimcilerin düşündükleri ve karar verdikleri şeydir. Bir kez karar verdikten sonra onun arkasında durun. Sonuçta işiniz için en iyisini yapmışsanız, sürekli düşünmenin anlamı yoktur.


9) Cehalet mutluluk değildir.

Alanınızdaki insanlarla bağlantı kurmak, düşünce sürecini geliştirmenizi sağlar. Çalışma alanınızdaki endüstri uzmanları ve etkileyici rakamlarla etkileşime girmelisiniz çünkü düşünce sürecinizi doğru yönlendirmenize yardımcı olurlar.
İnsanların önerdiği iyi tavsiyelere karşı ilgisizseniz, hata yapma ihtimaliniz yüksektir. İş dünyasında, son derece rekabetçi bir dünyada, başarıya giden yolculuğunuzda size rehberlik edecek bir danışman bulmak kesinlikle paha biçilmezdir.

“Nereye gittiğini göremiyorsan, daha önce orada olan birine sor.”
-J Loren Norris

This post is also available in: English

Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version