En İyi Tarım Girişimcilik Fikirleri

Türkiye tarım konusunda çok önemli fırsatların bulunduğu bir ülke. İster kısa, ister uzun vadeli bir girişimcilik fikri arıyor olun, tarımsal konularındaki fırsatlar tam size göre.
1. Ürün Yetiştirmek
Sermaye düzeyinize göre, bir ürün yetiştirmek en iyi tarımsal iş fikridir. Özellikle yerel düzeydeki taleplere göre hareket etmeniz işi daha hızlı büyütmenizi sağlayabilir. Hangi ürünü yetiştireceğinize vereceğiniz kararı alırken, sahip olduğunuz ya da kiralamayı düşündüğünüz alanın bir toprak analizini yaptırmak mantıklı olacak. Ayrıca alanda ne kadar süre kalmak istediğinize bağlı olarak, yetiştirdiğiniz ürünü seçmek iyi bir tercih olabilir.
Örneğin bazı tarımsal ürünler 5 yıl sonra verim sağlayabilir, bu durumda 5 yıl boyunca sermayenizin size yeterli olması gerekecek. Özel ve karlı bir şey arıyorsanız Para Kazandıran En Karlı Tarım Ürünleri’ne göz atabilirsiniz.
2. Solucan Gübresi
Son yıllarda adını çokça duyduğunuz solucan gübresi, düşük maliyetler ile yüksek kazanç potansiyeli sağlamaktadır. Ancak bu iş fikrine para yatıranlar arasında 100 kişiden 80’inin başarısız olduğunu söylemekte yarar var. Çünkü bu işin altyapısı sağlanmadan direkt olarak solucan almaya başlayan çok sayıda girişimci bulunuyor. Her işin kendi içerisinde farklı dinamikleri bulunuyor, bu nedenle solucanları yetiştirebilecek minimum 20 metrekare alan ve günün minimum 15 saatini bu işe ayırabilecek kapasiteniz yoksa kesinlikle önermiyoruz.
3. Çiçek İşletmesi
Çiçek üretimi, günümüz tarımında en hızlı büyüyen trend işlerden biridir. Çiçek üretimine odaklanacaksanız elbette ilk olarak müşterileri bulmak faydalı olabilir. Yerelde hizmet sağlayan çiçekçiler ile görüşerek hangi konuda çalışabileceğinize odaklanabilirsiniz. Çiçek tarımı çok karlıdır ancak birçok tarımsal fikre göre daha zahmetlidir.
4. Gübre Dağıtım İşi
Tarım sektöründe gübre çok önemli bir yere sahiptir. Küçükten büyüğe tüm işletmeler gübreye ihtiyaç duyar ve gübrenin en zor kısmı da dağıtım işidir. Eğer yeterli düzeyde araç alabilecek sermaye kapasitesine sahipseniz belirli bir bölge için gübre dağıtım işi yapabilirsiniz. Örneğin Konya’da gübre tesisleri genellikle merkez bölgelerinde bulunur, ancak merkeze 100-200 kilometre uzakta bulunan köylerdeki insanlar gübreye ulaşmakta büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu köylere gübre dağıtımı yapmak harika bir fikir olabilir. Elbette halihazırda bu işi yapan insanların rekabet koşullarına dikkat etmeniz gerekir.
5. Kümes Hayvancılığı
Köy düzeyinden sanayileşmeye yaklaşık 30 yıldır başlayan kümes hayvancılığı, kırsaldaki üretimin yetersiz olması nedeniyle işletme düzeyinde en hızlı büyüyen iş fikirleri arasında yer alıyor. Özellikle tavuk, hindi, ördek, bıldırcın üzerine çalışma yürütmenizi öneririz.
6. Mantar Yetiştiriciliği
Sadece birkaç hafta içerisinde bile geri dönüşüm alabileceğiniz harika bir tarımsal iş fikri arıyorsanız mantar yetiştiriciliği tam aradığınız iş olabilir. Üstelik mantar yetiştiriciliği hemen hemen tüm sermaye düzeylerine uygun bir iş fikri olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Konu hakkında detaylı bilgiler Mantar Yetiştiriciliği rehberinde.
Kategoriler: Girişimcilik

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version