Peki nasıl “Üretken Bir Gün” geçirebiliriz. İşte karşınızda üretken bir gün için 10 Tüyo!
1-)Yapılacaklar Listesi Oluşturun.
Yapılacaklar listesi; ya da todolist- checklist üretken bir gün için kilit role sahiptir. Güne başlarken önünüzde bulunan bir yapılacak listesi ve yerine getirilen her görevden sonra o görevin üstünü çizmek sizi oldukça motive edecektir. Uyanınca belirlediğiniz hedefler gün içinde unutulur ve unutulan hedefler yatmadan önce akla gelirse bu üretken bir gün geçirmediğiniz anlamına gelir.
2-)Kendinize ve kişisel gelişiminize zaman ayırın.
Üretkenlik yalnızca görevlerinizin ve işlerinizin hepsini yerine getirmekten ibaret değildir. Üretken bir gün aynı zamanda kendinize, fiziksel ve mental gelişiminize ne kadar zaman ayırdığınızla da doğrudan ilgilidir. Sadece görevleri yerine getirmek robotların işidir.
3-)Girişken ve Enerjik Olun.
4-)Tüm gününüzü kaplayacak etkinliklere katılımda kendinize sınır koyun!
5-)Zamanınızı eğlenceli geçirin.
6-)Zamanınızı kaliteli geçirin.
Kaliteli zaman geçirmek, üretkenliğin olmazsa olmaz bir kuralı. Zamanın kalitesi, aldığınız keyif kadar ne kadar verimli geçirdiğinizle de alakalı. Bu sebeple zamanınızı sizin için ya da işiniz için önemli insanlara ayırmaya önem gösterin. Aileniz, arkadaşlarınız, fikirlerini önemsediğiniz, zengin bakış açılarına sahip; özellikle sizden farklı düşünen insanlarla geçireceğiniz vakit sizin için en kaliteli, keyifli ve verimli vakit olacaktır.
7-)Düşünme ve Beyin Fırtınası Araları Verin.
Gün içerisinde yoğun bir şekilde çalışırken birkaç ara vermekte fayda var. Verilen bu aralarda işinizle, hayatınızla ve projeleriniz ile ilgili düşünüşler ve beyin fırtınaları gerçekleştirirseniz zihninizin çok boyutlu ve geniş çalışmasını sağladığınız gibi yeni fikirler, stratejiler, bakış açıları ve çözümler geliştirebilirsiniz.
8-)Bol Su İçin.
Bol su içmek, daha verimli çalışan bir beyin demektir. Zihninizi yoğun bir şekilde kullandığınız bir günde bol su içmek yenilenmeyi ve verimliliği sağlayacaktır. Onlarca defa okuduğunuz su içmenin faydaları yazılarını hatırlayın.
9-)Yapılacakları Önceliklendirin.
Yapılacaklar listesinin oluşturulması kadar yapılacakları önceliklendirmek de üretkenlik için çok önemlidir. Bir araştırma, insanın daha iyi hissetmek adına en kolay görevleri yapmaya yöneldiğini ifade ediyor. En önemli iş ve görevleri önceliklendirmelisiniz.
10-)Kısa Günün Değerlendirmesi
Gün içinde yukarıdaki tüm tüyoları uyguladıktan sonra günün değerlendirmesini yapmak çok önemlidir. Yatmadan önce bugün neleri tamamladığınızı, neler yaptığınızı incelemek ve geçen bir gün hakkında değerlendirme yapmak, bir sonraki gün için yararlı bir feedback olacaktır.
Yorumlar (0) Yorum Yap