Sakal Bakımı: 10 Maddede Bilinmesi Gerekenler

sakal bakimi

Sakal Bakımı

Sakal bakımı en az saç bakımı kadar önemlidir. Erkeklerin makyajı olarak nitelendirilen sakalları doğru ellerde kişinin oldukça havalı görünmesini sağlayabiliyorken yanlış kararlar sonucunda oldukça kötü bir görüntüye de sebep olabilir. Sakalın şekli kadar bakımlı ve sağlıklı görünmesi de oldukça önemli olduğundan bu içeriğimizde sakal bakımı inceliklerini ele alacağız. 

10 Maddede Sakal Bakımı İçin Bilmeniz Gerekenler : 

Sakal bakımı için haftada bir kez mahalle berberine uğrayıp tıraş olunan günler geride kaldı. Neredeyse kadınlar kadar erkeklerin de bakımlı olmaları için birçok ürün piyasaya sürülmeye başlandı. Fakat bu ürünlerin ne kadarının işe yaradığı ne kadarının boşuna alındığı hala tartışılmakta. 
Biz de bakımlı sakallara sahip olmanın en önemli adımlarını sizler için derledik. 

Sakal Bakımı için Hayati Önem Taşıyor: Doğru ürünleri kullanın

Sakallarını yıkarken ve onlara bakım yaparken kullanacağınız ürünler büyük önem taşımaktadır. Size uygun ürünleri tercih etmediğiniz takdirde sakallarınız da tıpkı saçlarınız gibi kuruyup kepek sorununa ev sahipliği yapabilir. Bu nedenle sakallarınızı yıkarken cildinize uygun sakal şampuanlarını tercih etmeniz gerekmektedir. 


Besleyici Yağlar Olmadan Sakal Bakımı Olmaz. Doğal yağlar kullanın

Sakallarınızın bakımlı ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız doğal yağları kullanmayı asla atlamamalısınız. Doğal yağları kullanmaya başladıktan sonra sakal kesimi esnasında da kolaylık sağladığınız göreceksiniz. Peki hangi yağları kullanacağım? Sorusuna cevabımız ise oldukça basit: evinizdeki doğal zeytinyağı sakal bakımınızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Ben zeytinyağı sevmiyorum diyen beyler ise doğal olmak kaydıyla argan yağı, jojoba yağı, badem yağı veya hindistan cevizi yağını da tercih edebilirler. 


Sakallarınızı Tarayın

sakal taramak

Evet tıpkı saçlarınız gibi sakallarınızın da taranmaya ihtiyacı var. Sakallarınızı ona uygun olan şampuanla yıkadıktan sonra muhakkak taramalısınız. Taramakta güçlük çektiğiniz takdirde ise saç kreminizden yardım alabilirsiniz. 


Sakallarınızı Kesin

Saçlarınızın kırıklarını aldırır gibi sakallarınızın da kırıklarını aldırmaya ve şekillenmeye ihtiyacı var. Sağlıklı büyümeleri ve cilt problemleri yaşamamak adına bu nokta oldukça önem taşıyor. Bu nedenle birkaç haftada bir sakallarınızı kestirmeyi ihmal etmeyin. 


Sakallarınızı Yıkayın

sakal yıkama

Birçok erkek sakallarını özel olarak yıkaması gerektiğinin farkına varmayabiliyor. Fakat sakal yıkamak da yüz yıkamak kadar büyük önem taşıyor. Uygun sakal şampuanları ile düzenli yıkama yapıldığı takdirde sakallarınızda gözle görülür bir canlılık fark edeceksiniz. Fakat fazla yıkama yapmak da sakallarınızda kuruluğa neden olacağından iki günde bir yıkamak yeterli olacaktır. 


Sakal Bakımı Sırasında Sakallarınızı Nemlendirin

Cildinizi nemlendirin. Özellikle uzun sakallara sahip erkeklerin yaptığı en büyük hata uzayan sakallarının altındaki ciltlerini unutmak ve ihmal etmektir. Gerekli nemlendirme yapılmadığı takdirde sakalların altındaki ciltte kuruma ve tahriş gibi sorunlar baş gösterebilir. Bu nedenle düzenli temizlemeyle birlikte nemlendirmeyi de ihmal etmemelisiniz.


Beslenme Düzenine Dikkat Edin

Sakal bakımı ve sağlıklı ve gür sakallar için beslenme düzeni de oldukça önem taşımaktadır. Vücudumuzdaki diğer bölgeler gibi sağlıksız beslenildiği takdirde sakallarınız da bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Bu nedenle hem sakallarınız hem da sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ve ölçülü beslenmeye özen göstermelisiniz. 


Sakallarınızı kestirin

Kırıklarını almaktan bahsetmiyoruz bu kez. Sakal bakımı için sakallarınızı dönem dönem sinekkaydı tıraşı yaparak da daha gür ve sağlıklı çıkmalarını sağlayabilirsiniz.


Sakalınızın Düz Durmasını Sağlayın

Eğer sakallarınızın kıvırcık ise ve düz durmamakta ısrarcı davranıyorsa deniz tuzu içeren karışımlar kullanabilirsiniz. En kolay kullanımı ise deniz tuzu spreyini sakallarınızı yağladıktan sonra sıkıyor ve fırça ile dağıtıyorsunuz. Daha sonra fön makinesi ve fırça yardımıyla sakallarınıza şekil verebilirsiniz. 


Sakallarınıza Yüzüne Uygun Olan Şekli Verin

Yüz şeklinizi belirledikten sonra yüzünüze en uygun olan sakal şeklini vermelisiniz. Örneğin yuvarlak bir yüze sahipseniz çenenizdeki sakalların yanaklarınızdaki sakallardan uzun olmasına dikkat etmelisiniz. 


Ektomorf Vücut Tipi Nedir?

Ketamin Nedir? Tıbbi ve Veteriner Kullanımları Nasıldır?

This post is also available in: English

Kategoriler: Sağlık, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/