Kripto Paraların Banknotları Olsaydı Nasıl Görünürdü?

At Direktör

At Direktör

"Mükemmel fikirlere sahip olmak, onları satamadığınız sürece işe yaramaz."

Dijital dünya, tamamen kendine özgü dinamiklerine sahip bir ortam. Son zamanlarda dijital dünyanın yükselen yıldızı ise kripto paralar oldu. Karşı olanları da gördük, sonuna kadar destekleyenleri de. Hal böyle olunca da gündemden bir türlü düşmeyen kripto paralar, herkes tarafından aşinalık kazanmış oldu.
İçerik pazarlama ajansı NeoMam, fırsattan istifade tamamen dijital olan kripto paraların banknotları olsaydı nasıl olurdu diye sormuş ve ortaya bu güzel 10 tasarım ortaya çıkmış.

1) Bitcoin (BTC)

2009 yılında kurulmuş olan Bitcoin, şüphesiz ki en popüler kripto paralardan. Madencilik yöntemi kullanılarak elde edilen Bitcoin, blockchain (blok zinciri) teknolojisine öncülük etmiştir.

2) Ethereum (ETH)

2015 yılında Vitalik Buterin tarafından kurulan Ethereum ismini kendi platformundan alır. Aynı zamanda, evrene nüfuz eden ve ışığın hareket etmesini sağlayan varsayımsal görünmez ortama atıfta bulunan “eter” kelimesinden türetilmiştir.

3) Ripple (XRP)

2012 yılında Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından kurulan Ripple, herhangi bir varlığın güncel finansal düzenin içerisindeki bir ticarete uygulanabilen bir ödeme sistemi üzerine kurulmuştur.

4) Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, 2013’te programcı Billy Markus ve pazarlama uzmanı Jackson Palmer tarafından kurulmuştur.

5) Monero (XMR)

Bir işlem yapılırken, göndericinin ve alıcının kimliklerini gizli tutmak için kullanılan bir yöntem olan zincir imzalama yöntemini kullanır. Bu sistem ise Monero’nun mantığını oluşturur.

6) ZCash (ZEC)

2016 yılında kurulan ZCash, kullanıcılarıyla arasında olan şeffaflık vurgusunu öne çıkarır. Transferlerin anonim olmasının karşısında alıcısına ve miktarına onay veren bir sistem üzerine kuruludur.

7) Stellar (XLM)

2014’te Jed McCaleb ve Joyce Kim tarafından kurulan Stellar, teknoloji girişimleri ile ortaklıkların geliştirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla düşük maliyete sahip finansal hizmetlere aracılık yaparak kullanımını artırmayı hedefleyen bir sisteme sahip.

8) Litecoin (LTC)

Bitcoin’in aksine Litecoin yaklaşık 3 dakika süren işlemleriye Bitcoin’e alternatif olmuştur.

9) IOTA (MIOTA)

Tangle (karışma) teknolojisini kullanır. Bu teknoloji hızlı hesaplama ile işlem yapmaya olanak sağlar ve IOTA’nın sistemi bu prensip üstüne kurulmuştur.

10) Dash (DASH)

Digital Cash (Dijital Nakit) isminin kısaltmalarından adını alan Dash, kısa zamanlı dijital nakit akışı için kulllanılmaktadır.
Kategoriler: Kreatif, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version