IRL’17 Kayıtları Açıldı

 

      Iztech RoboLeague 2012 yılından beri düzenlenmekte olan Ege bölgesinin en büyük etkinliklerinden biri olmakla birlikte Türkiye’nin de sayılı büyük etkinliklerinden biridir. IEEE İYTE tarafından bu yıl altıncısını düzenlenecek etkinlik, robot teknolojilerinin sergilendiği, birbirleriyle mücadele etme fırsatı bulduğu ve aynı zamanda Türkiye’nin her kesiminden öğrencileri ve teknoloji sektörünü bir araya getiren bir organizasyondur. RoboLeague’yi farklı kılan ise yetenekli ve bilgili insanları birinci dereceden ortaya çıkarmak, bunu yanında sektörü ihtiyacı olan donanımlı işgücü ile buluşturmaktır. Bu hedefine ise robot yarışmalarına yeni bir soluk katacak şekilde hazırlanan pist ve temalarıyla ulaşmaktadır 
 

21-22 Ekimde düzenlenecek olan etkinligin kategorileri güncellenmiştir

Kategoriler Hakkında

Çizgi İzleyen Kategorisi

Robotlar otonom olmak zorundadır. Herhangi bir kablolu/kablosuz cihazla kontrol edilemez. Robotların boy sınırlaması 300mm’dir.Robotlar maksimum 300mm genişliğe sahip olmalıdır. Ayrıca robotlar pist özellikleri göz önüne alınarak tasarlanmalıdır. Yarışmacılar yarış öncesinde robotlarını tasarlamak veya robotlar üzerinde değişiklik yapmak için gerekli ekipmanları kendileri sağlamalıdırlar. Araçlarda piste veya izleyicilere zarar vermeyecek şekilde her türlü enerji kaynağı kullanılabilir.Beyaz çizgiler 19±2 mm kalınlığındadır.

Mini Sumo Kategorisi

Robotlar otonom olmak zorundadır. Herhangi bir kablolu/kablosuz cihazla kontrol edilemez.

2. Taban boyutları maksimum 10×10 santimetrelik bir kare kadar olmalıdır. Bu ölçüm 10×10(±2mm) cm2 lik bir çerçeve ile yapılacaktır. Yükseklik sınırı yoktur.

3. Robotun ağırlığı maksimum 500 gramdır. Toleransı %3tür.

Futro Kategorisi

1. Bu kategoride robotların otonom olma zorunluluğu yoktur. Kablosuz bir kumanda ile robotlar manuel olarak yönlendirilebilir.
2. Taban boyutları maksimum 20×20 santimetrelik bir kare kadar olmalıdır. Oyun esnasında hiçbir şekilde robotun ölçülerini değiştirebilecek (açılır kapanır kol vb.) aparata izin verilmeyecektir. Ölçüm 20×20(±4mm) cm2 lik bir çerçeve ile yapılacaktır. Yükseklik sınırı yoktur.
3. Robotun ağırlığı maksimum 1500 gramdır. Toleransı %3tür.

Arazi Kategorisi

1. Diğer kategorilere nazaran bu kategoride robotların otonom olma zorunluluğu yoktur. Kablolu ya da kablosuz bir kumanda ile robotlar manuel olarak yönlendirilebilir.
2. Robotlarınızı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar “arazi pisti hakkında” ve “maç ve cezalar hakkında” başlıklarının altında değinilmiştir

Çizgi Labirent Kategorisi

Robot, 15cmx15cmx15 cm boyutlarını aşmamalıdır. Yarışma sırasında da bu boyutların dışına çıkılamaz. Ağırlıkta bir kısıtlama yoktur. Robotlar uzaktan kontrol edilemez, otonom olmalıdır. Robotlar arkalarında herhangi bir parça bırakamaz ve piste zarar veremez. Bu durum gözlenen robotlar diskalifiye sebebidir. 

Tasarla-Yap-Yarıştır Kategorisi

1. Tasarla-Yap-Yarıştır kategorisinde maksimum 24 grup yarışacaktır. Başvuran grupların arasında eleme yapılması için ekibinizi, şuana kadar yaptığınız çalışmaları, varsa elde ettiğiniz başarıları ve kategoriye neden katılmak istediğinizi anlatan kısa bir niyet mektubu yazıp irlbasvuru@gmail.com adresine gönderiniz. Başvurular bu niyet mektuplarına göre değerlendirilecek olup asil ve yedek yarışmacılar başvurular bitince mail olarak bildirilecektir.Örnek niyet mektubuna buradan ulaşabilirsiniz.
2. Tüm parçalar tarafımızdan sağlanıp herkesin eşit seviyede başlaması amaçlanmıştır, dışarıdan herhangi başka bir elektronik malzeme getirilmeyecektir.
3. Yarışma 24 saat sürecektir. Bu süre zarfında tamamlanmayan robotlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. Yarışmacılar kendi dizüstü bilgisayarlarını getirebilirler.
5. Yarışma grupları minimum 4 maksimum 6 kişi olacaktır.
6. Yarışma için yaş kısıtlaması yoktur.
7. Yarışma başlamadan önce yarışmacılara tema açıklanacak, malzemeler verilecek ve parkur gösterilecektir.
8. Ön kayıt yaptırmış yarışmacılar yarışma günü 21 Ekim 2017 tarihinde en geç saat 11:00 ’da kesin kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar.
9. Yarışma kuralları başlangıçta yarışmacılara açıklanacaktır.
10. 24 saatlik yapım süresinin ardından robotlar yarışacaklardır. Ayrıca mekanik, yazılımsal ve endüstriyel tasarımları açısından öğretim üyeleri ve sponsor firmalarımızdan oluşan jüri tarafından değerlendirilecektir. Dereceye giren yarışmacılarımıza kapanış töreninde ödülleri verilecektir.
11. Yarışmacılar aşağıda belirtilen el aletlerini kullanabilirler ve bu malzemeleri kendileri getirmeleri gerekmektedir. Havya, Yankeski, Kargaburun, Cetvel, Yıldız-Düz tornavida, 3 mm-4 mm alyan anahtar, Li-po Şarj Aleti
12. K’nex parçalarının birleştirilmesinde herhangi bir yapıştırıcı kullanılması yasaktır.
13. Niyet mektupları için son kabul tarihi 16.10.2017 saat 23:59 dur. 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Kategoriler: Etkinlik, Uncategorized @tr

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version