Ev Arkadaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 6 Detay

Şehir dışında yada evine uzak konumda olan bir üniversiteyi kazanıp yeni bir eve yerleşecek olanları zorlu bir süreç bekliyor. Bu süreç içerisinde öğrencilerin kafasını kurcalayan sorunlardan biri ev arkadaşı meselesi. Daha önce böyle bir tecrübesi olmayanlar için doğru kararı vermek daha da sıkıntılı. Ev arkadaşı seçerken nasıl davranılmalıdır ve nerelere dikkat edilmelidir gelin birlikte inceleyelim.

1) Arkadaşınızın Karakter Özellikleri Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Ev arkadaşı demek, sadece aynı evi paylaşmak değil, birlikte zaman geçirmek de demek. Bu nedenle karakterinizi uymadığı, düşüncelerinden rahatsızlık duyduğunuz bir insanla uzun süre aynı ortamı paylaşmak sizi yoracaktır. Ev arkadaşı olmak için mükemmel uyumu yakalamanız gerek diye bir kural yok, ancak basit konularda çelişmemeniz iki taraf açısından da olumlu olacaktır. Buna ek olarak ortak aktiviteler yapmaktan keyif aldığınız, birlikte vakit geçirirken sıkılmadığınız bir ev arkadaşına sahip olmak, yaşadığınız evi benimsemeniz ve mutlu bir ev hayatı geçirmeniz açısından önemli noktalar.


2) Düzen Konusunda Kendinize Benzeyen Birini Seçin

Aynı evde yaşamak, ortak alanları da birlikte kullanmak demek. Bilindiği gibi bazı insanlar düzene ve temizliğe çok önem verirken bazıları da bu konuyu çok fazla dert etmeyebiliyor. Eğer dağınık bir insansanız ev arkadaşınızın çok düzenli biri olması aranızda sorun çıkarabilir. Aynı şekilde siz çok düzenli ve temizken ev arkadaşınızın ortak kullandığınız alanları kirletmesi ve dağıtması sizin olumsuz etkilenmenize yol açacaktır. Bu nedenle ev arkadaşınızı seçmeden önce düzen konusunda sizinle aynı düşünceleri paylaşan biri olmasına önem verin.


3) Arkadaşınızın Maddi Durumunu Öğrenmekten Çekinmeyin

Aynı evi paylaşmak demek hem kirayı hem de faturaları ortak ödemek demek. Birlikte yaşadığınız arkadaşınızın maddi durumunda sıkıntılar olması, ilerde bu konuda sorun yaşayabileceğinizin işareti olabilir. Arkadaşınız kira ve fatura ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı zaman yaşadığınız evden çıkarılmamak için bu masrafları siz üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumun başınıza gelmesini istemiyorsanız ev arkadaşı olmayı düşündüğünüz insanla bu konuları önceden konuşmaktan çekinmeyin.


4) Arkadaşınızın Olumlu Özelliklerini Göz Önünde Bulundurun

Ev yaşamı süresince yemek ve temizlik yapmak gibi işler öğrencilerin genelde korkulu rüyasıdır.  Yemek yapmayı seven bir ev arkadaşınızın olması üzerinizdeki yükü hafifletecektir. Örneğin malzemeleri sizin alıp yemeği onun yapması ile ortak bir paydada buluşabilir ve iki tarafın da mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Yine bunun gibi bir duruma örnek verirsek temizlik yapmaktan sıkılmayan bir ev arkadaşınız varsa temizlikle ilgili işleri onun yapmasını isteyebilir, siz de eve başka şekilde katkıda bulunabilirsiniz.


5) Ev Arkadaşınızın Sosyal Çevresine Dikkat Edin

Ev arkadaşınızla aynı evi paylaştığınız süre boyunca iki tarafın da arkadaş çevresinin zaman zaman evi ziyaret etme hatta evde kalma durumu olabilir. Ev arkadaşınızı ne kadar çok severseniz sevin, bulunduğu sosyal çevreden rahatsızlık duyuyorsanız bu kişileri kendi evinizde görmek sıkıntı yaşamanıza sebep olacaktır. Bu durumun önüne geçmek için ya arkadaşınızla konuşup bazı kurallar koymalı ya da en başından aynı evi paylaşmamalısınız.


6) Sorumluluk Sahibi Olan Birini Seçin

Bir evde yaşamak, beraberinde büyük sorumluluklar getiren bir durum. Kiranın zamanında yatırılması ve unutulmaması, faturaların takip edilmesi, temizliğin yapılması, bulaşıkların yıkanması gibi durumlarda iki tarafın kendine düşen görevleri eksiksiz yapması gerekiyor. Bu noktada en önemli şeylerden birisi de sorumluluk sahibi olmak. Ev arkadaşınız bu tip görevlerinin erteleyen, üzerinde durmayan biri olursa bütün stresi siz yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle güvendiğiniz, ev hakkında bir sorun çıktığında yanınızda olacağını bildiğiniz birisini ev arkadaşı olarak seçmeniz sizin açınızdan yararlı olacaktır.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

Kategoriler: Uncategorized @tr, Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/