4 Maddede Öğrenci Yurdunda Nasıl Yaşanır?

Hatice Dirgen

Hatice Dirgen

Editör @ceotudent

Zorlu bir 1 seneyi arkanızda bıraktınız ve sonunda üniversiteyi kazandınız. Peki bundan sonra ne olacak? Çoğunuz üniversite kayıtlarınızı yaptırdıktan sonra bulunduğunuz şehirde yurt aramaya başlamışsınızdır bile. Bizde size öğrenci yurdunda nelere dikkat etmelisiniz, neler yapmalısınız kendi tecrübelerimizden yola çıkarak anlatmaya geldik!

1) Doğru arkadaşı bulmak

Ailenizden, arkadaşlarınızdan ayrılıp bir anda hiç bilmediğiniz bir şehire okumak için gelmişsiniz. Şanslıysanız yanınızda birkaç arkadaş getirmiş bile olabilirsiniz. Fakat tahmin ettiğiniz üzere her şey de çok tıkırında gitmiyor.Kendinize en uygun yurdu seçtikten sonra kendi kafa yapınıza uygun arkadaş seçimi evresine geleceksiniz. Bir yurt içinde her huydan insan vardır önemli olan size zarardan çok fayda sağlayacak, üniversite yıllarınıza güzel bir başlangıç yapacağınız doğru arkadaşı seçmek ve edinmek. Üstelik bu birden fazla da olabilir. Böylece yaşamaya başlayacağınız şehri beraber keşfedebilir ve sevdiklerinizden uzaktayken size yol arkadaşlığı edecek biriyle sevincinizi veya üzüntünüzü paylaşabilirsiniz. Her iki tarafta oraya bir amaç uğruna gelmiştir ve eğer doğru kişiyle veya kişilerle arkadaşlık kurabildiyseniz birbirinize aile olursunuz.


2) Kendinize ayrılan alanı özelleştirmek

Yurt odanız, evinizdeki kadar konforlu olmayabilir. Çünkü genellikle odanızı paylaşmak durumundasınızdır. Fakat mutlaka size ayrılmış bir yatağınız ve çalışma odanız olacaktır. Size ait bu kısımları sevdiğiniz şeylerle doldurmak, mesela en sevdiğiniz yatak örtüsü veya çalışma masanıza koyabileceğiniz ailenizin birlikte bir fotoğrafı, sizi biraz daha olsun rahat hissettirecek ve adapte olmanızı kolaylaştıracaktır. Tabi ki bu alanı yaratırken oda arkadaşlarınızın özgürlüğünü kısıtlayacak hareketlerden de kaçınmaya dikkat etmelisiniz.


3) Yemek sorunu

Annelerinizin her akşam önünüze sunduğu lezzetli yemekleri bırakıp geldiniz. Eğer yurdunuz size mutfak kullanma imkanı tanıyorsa büyük şans yakalamışsınız demektir. Çünkü en azından anneniz uzaklardan bile bir telefonla size tarif verebilir ve sizi evinizde hissettirebilir. Mutfak imkanınız yoksa yurt tercihinde ücrete yemeğin de dahil olduğu yerleri tercih etmek mantıklı olabilir. Fakat özellikle İstanbul’da yaşamaya başlayacak öğrencilerimiz için bu kısıtlı bir imkan. 🙁 Böyle bir durumda okulunuzdaki yemekhanenin yemek saatlerini öğrenebilirsiniz. Böylece uygun fiyata ev yemeği yiyebilirsiniz. Odanızda da geceleri ders çalışırken vb. atıştırmak için birkaç atıştırmalık bulundurabilirsiniz. Unutmayın yurt kantinleri sadece belli bir saate kadar açıktır.


4) Giriş ve çıkış saatlerine özen göstermek

Çoğu öğrenci yurdunun kendilerine özel yurda giriş ve çıkış saatleri vardır. Bu her ne kadar özgürlüğünüzü kısıtlar gibi gelse de aslında yeni alışmaya çalıştığınız şehirde güvenliğinizi sağlamak amacıyla yapılan bir uygulamadır.Arkadaşlarınızla akşam dışarıya çıkacaksanız yurdun en son giriş saatinden önce yurtta bulunmanız sizin yararınıza olacaktır. Eğer geç kalacağınızı düşünüyorsanız da bu konuda ailenizi bilgilendirmeniz yapılacak en doğru davranıştır.

facebook-paylas2 new-twitter-paylas2

Kategoriler: Yaşam

Yorumlar (0) Yorum Yap

/