30’lu Yaşlarda Bir Milyoner Olmak İçin 20’lerde Yapmanız Gereken 11 Şey

Dünyanın en zengin 1200 ismi arasında kendi çabalarıyla milyoner olarak yer alan Steve Siebold, “Serbest pazar ekonomisinde herkes istediği kadar para kazanabilir” diyor. 7 haneli varlığa 30’lu yaşlarda ulaşmanıza yardımcı olmak için genç yaşta kendi çabaları ile milyoner olmuş insanlardan 11 tavsiye…
Elbette ki milyonerlik statüsünü garanti edemiyoruz, ancak bu birbirinden değerli tavsiyeler bu hedef için bir hayli faydalı nitelikte.

1) Kazanca odaklanın

21 yaşında beş parasız ve borçlu olan 30’una geldiğinde ise kendi çabaları ile milyoner olmuş Grand Cardone, “Bugünkü ekonomik ortamda milyoner olmaya giden yolun bir standardı yok. İlk adımınız gelirinizi arttırmaya odaklanmak olmalı.” diyor ve ekliyor “Gelirim ayda 3.000 dolardı ve dokuz yıl sonra ayda 20.000 dolara çıktı. Parayı takip etmeye başlayın. Bu, sizi geliri kontrol etmek ve fırsatları görmek için güçlendirecektir.”
Daha fazla para kazanmanın, ortaya konulan emeklerden kolay olduğu söylenir genellikle. Ek gelir elde etmenin yollarını bulmak, maaşınızın artmasını sağlamak ve pasif geliri nasıl elde edebileceğinizi bulmak daha fazla para kazanmak konusunda atılması gereken ilk adımdır.

2) Birden fazla gelir akışı geliştirin

Daha fazla para kazanmanın bir yolu, gelir akışlarınızı artırmaktır.
Yazar Thomas C. Corley, kendi çabaları ile milyoner olmuş insanlar üzerine yaptığı araştırmasında, çoğunun birden fazla gelir akışı geliştirdiğini ifade ediyor: % 65’inin üç, % 45’inin dört ve % 29’unun beş veya daha fazla gelir akışı vardı.
Bu ek gelir akışları gayrimenkul kiralama, borsa yatırımları ve yan işlerde kısmi sahiplik gibi bir çok şekilde sağlanabilir.

3) Yatırım için biriktirin, birikim için biriktirmeyin

Tasarruf etmenizin tek sebebi yatırım yapmak olsun. Tasarruf ettiğiniz parayı güvenilir ve dokunulmaz hesaplarda saklayın ve acil durumlar için dahi olsa kullanmayın. Bu sizi gelirinizi arttırmaya zorlayacaktır.
Grant Cardone, “Bugüne kadar, yılda en az iki kez, iflasın eşiğine geldim çünkü fazlalıklarımla her zaman erişemediğim girişimlere yatırım yapıyorum.” diyor.

4) Kararlı olun

22’sinde milyoner olmuş Tucker Hughes, “Karar yorgunluğundan kaçının.” diyor.
 Ve ekliyor: “Zihinsel gücünüzü mümkün olduğunca hızlı bir şekilde geri dönüşümlü kararlar vererek koruyun ve tekrarlanan eylemleri anlık bir şekilde planlayarak, basit görevleri otokontrolle yerine getirebilirsiniz. Önümüzdeki hafta her gün için kahvaltıda ne yiyeceğimi ve işte ne giydiğimi biliyorum. Sen biliyor musun?”
Kararlılığı geliştirmeye inanan tek kişi Hughes değildi elbette. 500’den fazla milyoner üzerinde yaptığı araştırmalardan sonra, gazeteci ve yazar Napoleon Hill hepsinin bu kaliteyi paylaştığını keşfetti.

5) Gösteriş yapmayın

Cardone, “İşletmelerim ve yatırımlarım birden fazla güvenli gelir akışı üretene kadar ilk lüks saatimi veya arabamı almadım. Bir milyoner olduğumda hâlâ bir Toyota Camry kullanıyordum, satın aldığınız ıvır zıvır değil, iş ahlakınızla bilinirsiniz.” şeklinde bir tavsiyede bulunuyor.

6) Para ile ilgili zihniyetinizi değiştirin

Milyoner Steve Siebold, “Zengin olmak, düşündüğünüz ve para kazanmak için neye inandığınız ile ilgilidir.” diyor.
Siebold, “Kitleler varlık kazanmanın onların kontrolünden çıktığını düşünürken, zengin insanlar para kazanmanın aslında bir zihniyet işi olduğunun farkındadırlar.”
diye de vurguluyor.

7) Kendinize yatırım yapın

Hughes, “Yaptığım en güvenli yatırım gelecekte olacak” diyor. Ve bunun nasıl gerçekleştirileceği sorulduğunda ise bazı günlük önerilerde bulunuyor: “Günde en az 30 dakika okuyun, sürüş esnasında ilgili podcast’leri dinleyin ve mentorlarla güçlü bir iletişiminiz olsun. İster mali, ister siyasi isterse spor ile ilgili olsun, bilgiyi hava gibi tüketin ve her şeyden önce öğrenme peşinde tutun.”

8) Sabit bir maaşla olmaz

Zengin insanlar kendi hesapları için çalışır ve kendi maaşlarının boyutlarını belirlerler. Siebold, serbest mesleğin servete giden en hızlı yol olduğunu belirtmekte.
Günümüz dünya standartlarında insanlar işletmeler kurarak servet inşa etmeye devam ederken, ortalama insanlar düzenli maaşlara çalışarak büyük servet biriktirme fırsatını kaçırabilmektedir.

9) Hedef belirleyin ve hedefe odaklanın

Daha fazla para kazanmak isterseniz, net bir hedefe ve daha sonra o amaca nasıl ulaşacağınıza dair belirli bir plana sahip olmanız gerekir. Para kolayca ortaya çıkmaz, üzerinde çalışmanız gerekir.
Milyoner T. Harv Eker, odaklanmayı, cesareti, bilgiyi ve çabayı vurguluyor. Kesin hedefleriniz ve net bir misyonunuz varsa zenginliğin mümkün olduğu söylüyor.

 “Birçok insan neyi elde etmediğinin bir numaralı nedenidir. İsteğinin ne olduğunu bilen insanlar isteklerine kavuşur ve zengin bir insanın servet isteği net olmalıdır.”
-T.Harv Eker

10) Çevrenizdeki insanları seçerken hedefinize uygun bir ortam oluşturun

İlişkide olduğumuz insanlara benzeriz ister istemez, bu yüzden zenginler zengin olan diğer insanlarla ilişki halindedir her zaman.
Siebold, “Çoğu durumda, net değeriniz en yakın arkadaşınızın seviyesini yansıtmaktadır.” diye açıklıyor. “Sizden daha başarılı olanlarla iletişimde kalmak, düşüncenizi genişletme ve gelirinizi arttırma potansiyeline sahiptir.” diyor.

11) Milyoner olmak için 1 Milyonu değil 10 Milyonu hedefleyin

Cardone, “Yaptığım tek büyük mali hata; yeterince büyük düşünmüyordum. Dolayısıyla bir milyondan daha fazlasını hedeflemenizi öneriyorum.” diyor.
Kategoriler: Ekonomi, Gelişim, Strateji

Yorumlar (0) Yorum Yap

/
Exit mobile version